0

Kaş dökülmesi sık karşılaşılan bir durumdur. “Kaş neden dökülür?” sorusu yaygın olarak merak edilen konulardan biridir. Kaş ve kirpik dökülmesinin en sık nedenleri arasında tiroid hormon bozuklukları, beslenme düzensizliği, bazı cilt hastalıkları ve yaşlanma süreci gibi durumlar bulunur. Kaş dökülmesinin nedenini belirlemek tedavinin en iyi şekilde yapılması açısından önemlidir. Gelin; “Kaş ve kirpik neden dökülür?” , “Kaş dökülmesi ne iyi gelir?” , “Kaş dökülmesi neden olur?” sorularının yanıtlarına bakalım.

Kaş Dökülmesinin Sebeplerini Öğrenmek İçin Tıklayın!-1 - Saç Bakım Güzellik Kaş Dökülmesinin Sebeplerini Öğrenmek İçin Tıklayın!-2 - Saç Bakım Güzellik

Kaş Dökülmesi Nedir?

Kaş dökülmesi kişilerde tek başına görülebildiği gibi saç dökülmesi ve kirpik dökülmesiyle bir arada görülebilen bir problemdir. Kaş dökülmesi hem erkekleri hem de kadınları etkileyebilir.  Ancak kadınlarda daha sık görülür. Kaş dökülmesi kaşın tek tarafında veya her iki tarafında olabilir. Bazı kişilerde stresten kaş dökülmesi sorunu da yaşanabilir. Kaşların dökülmesi genellikle çok ciddi bir duruma işaret etmez fakat yine de nedeni tespit edilmelidir.

Kaş Dökülmesinin Sebeplerini Öğrenmek İçin Tıklayın!-3 - Saç Bakım Güzellik Kaş Dökülmesinin Sebeplerini Öğrenmek İçin Tıklayın!-4 - Saç Bakım Güzellik

Kaş Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Kaş dökülmesinin en yaygın nedenleri aşağıdaki gibidir:

Kaş Makyajı ve Yanlış Kaş Aldırma İşlemleri

Profesyonel bir kişi tarafından gerçekleştirilmeyen kaş aldırma işlemleri ve kalitesiz, yoğun bir şekilde uygulanan makyaj malzemeleri kaş dökülmesine neden olabilir. Kaşlarınıza şekil vermeye çalışırken kaş aldırmanın kalıcı olarak kaşlarda eksilmeye yol açacağını unutmamalısınız. Kalitesiz malzemelerin ve kaş ürünlerinin yoğun ve baskı yaparak uygulanmasından da kaçının.

Yetersiz ve Dengesiz Beslenme 

Kaş dökülmesinin diğer bir sebebi ise kötü beslenmedir. Doğru ve dengeli beslenmeyen kişilerde saç, kıl ve kaşların büyümesinde sorunlar yaşanır. Protein, vitamin ve mineral eksikliği nedeniyle saçlar ve kaş, kirpik kılları dökülmeye başlayabilir.

Tiroid Yetmezliği (Hipotiroidi)

Tiroid yetmezliği kaş ve saç dökülmesinin önde gelen nedenlerinden biridir. Tiroid yetmezliğinin belirtileri ise kronik yorgunluk, kabızlık, kilo alma, kuru cilt ve zayıflıktır. Kaş dökülmesi ise bu belirtileri takip eder.

Atopik Dermatit

Egzamanın bir türü olan atopik dermatit gibi deri hastalıkları da kaşlarda dökülmeye neden olabilir.

Kemoterapi

Kemoterapi gibi kanser tedavileri yoğun olarak kaş ve saç dökülmesine neden olabilir. Kanser ilaçları almaya başladıktan iki hafta sonra kaş, saç ve kirpik dökülmeleri başlayabilir.

Saç Kıran

Saç kıran sadece saçlarınızda değil kaş, kirpik, sakal ve vücut kıllarında da dökülmeye neden olabilir.

Çarpma ve Yaralanmalar

Eğer kaş bölgenizi yaraladıysanız kaşlarınız dökülebilir ve bir daha çıkmayabilir.

Kaş Bölgesindeki Çeşitli Oluşumlar

Cilt beni, siğil gibi oluşumlar kaşların doğal büyüme düzenini olumsuz etkiler ve kaş dökülmesine sebep olabilir.

Eğer kaşlarınızla birlikte saçlarınızda da dökülme sorunu yaşıyorsanız doğal saç gürleştirme yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaş Dökülmesinin Sebeplerini Öğrenmek İçin Tıklayın!-5 - Saç Bakım Güzellik Kaş Dökülmesinin Sebeplerini Öğrenmek İçin Tıklayın!-6 - Saç Bakım Güzellik

Kaş Dökülmesine Hangi Belirtiler Eşlik Edebilir?

Kaş dökülmesi sorununa aşağıdaki belirtiler de eşlik edebilir:

  • Ciltte kızarıklık ve hassasiyet
  • Halsizlik, yorgunluk
  • Ciltte kuruluk ve cildin üst tabakasında dökülme
  • Kaşıntı
  • Ciltte soluk görünüm
  • Kıl diplerinde akıntı, kılların kökten veya ortadan kopması

Kaş Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Kaş dökülmesinin tedavisi için öncelikle altta yatan sorunun tespit edilmesi gerekir. Ardından tedavi sürecine başlanır. Ancak bu süreç içerisinde dökülen kaşların hızlı bir şekilde geri kazanılması için uygulanabilecek bazı yöntemler var. Bu yöntemleri doktorunuza danışarak uygulayabilirsiniz:

  • Hint yağı, eski zamanlardan beri doğal bir saç dökülmesi ilacı olarak bilinir. Hint yağında bulunan risinoleik asit saçların yeniden uzamasına destek olur. Bu bileşik kaşlardaki nemi arttırarak dökülmeleri azaltmaya yardımcıdır.
  • Hindistan cevizi yağı da saç ve kaş için nemlendirici özelliklere sahiptir. Hindistan cevizi yağında bulunan Omega yağ asitleri saçları kırılmaya karşı koruma görevi üstlenir. Hindistan cevizi yağı içinde, E vitamini ve demir gibi bileşenler sağlıklı ve kalın kaşların oluşum sürecini destekler.

Ayrıca Kaş ve Kirpik Gürleştirmek İçin Doğal Yöntemler içeriğimize göz atarak kaşlarınızın güçlenmesi konusunda bazı ipuçlarını keşfedebilirsiniz.

Kaş Dökülmesinin Sebeplerini Öğrenmek İçin Tıklayın!-7 - Saç Bakım Güzellik Kaş Dökülmesinin Sebeplerini Öğrenmek İçin Tıklayın!-8 - Saç Bakım Güzellik

Kaş Dökülmesi Tedavisi

Kaş neden dökülür ve tedavisi nedir?” diye merak ediyorsanız aşağıdaki yöntemleri inceleyebilirsiniz.

  • Minoksidil, erkekler ve kadınlar için kullanılabilen ve topikal olarak uygulanan bir tür saç çıkarma ilacıdır. Kaş dökülmesi için ilaç arayışında olanlara yardımcı olan minoksidil, kan damarlarında gevşeme sağlayarak saçların ve kaşların gürleşmesine destek olur. İlacı doktor kontrolünde kullanmak gerekir.
  • Akupunktur yöntemi ise saç folikülü üzerindeki olumsuz etkileri azaltarak dolaşımı uyarır ve kaş dökülmesini hafifletebilir.
  • Antioksidan maddeler, Omega-3 yağ asitleri ve Omega-6 yağ asitleri içeren besinlerin takviye olarak alınması kaş dökülmesinin azalmasına yardımcı olur.
  • Hormonal dengesizlik nedeniyle oluşan kaş dökülmelerine karşı doktorlar tarafından önerilen tiroid hormon takviyeleri kullanılabilir.
  • Saçların bol olduğu bir yerden derinin bir kısmının çıkarılması ve seyrek kaş bölgesine nakledilmesi işlemi de kaş tedavisinde uygulanabilecek yöntemlerden biridir.

Sizler için “Kaş neden dökülür?” sorusunu cevaplamaya çalıştık. Siz de yukarıdaki bilgiler ışığında kaşlarınızı gürleştirecek yöntemlere başvurabilir, gerekli durumlarda bir uzmana danışarak kaş dökülmesi tedavisine başlayabilirsiniz.