0

Saç modelleri her sene yenilenerek farklı tarzlara evriliyor. Güzellik dünyasında pratik kullanımı ve modern görünümü ile öne çıkan kısa saçlar değişik modelleriyle 2023 senesinde de popüler olmaya devam ediyor. Moda arenasında da sıklıkla tercih edilen kısa saçlar, doğal kesimlerin yanı sıra sıra dışı modelleriyle bu sezon da ön planda. Pixie, lob veya punk… Ruh halinize ve stilinize göre seçebileceğiniz kısa saç modelleriyle tarzınıza özgün bir dokunuş katabilirsiniz. Ayrıca ombre ve sombre gibi uygulamalarla saçlarınıza ışık oyunları da katabilirsiniz. Peki, 2023 kısa saç modelleri listesinde hangi seçenekler göze çarpıyor? Gelin 2023 yılı kısa saç modelleri listesine hep birlikte yakından bakalım.

2023 Kısa Saç Modelleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2023 Kısa Saç Modelleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Bob Kesim Saçlar

Önceki yıllardaki gibi 2023 kısa saç modelleri arasında yine bob kesimler göze çarpıyor. Son derece pratik ve konforlu olan bob saçlar, bu yıl 1960’lardan kalma hacimli görünümleriyle dikkat çekiyor. Kulak hizasının hemen altında biten bob kesim saçlarınızı kakül ve perçemlerle daha iddialı hale getirebilirsiniz. Dilerseniz saçlarınızı değişik renklere boyatarak bob saçlarınızın daha göz alıcı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Pixie Saçlar

Cesur kadınlar için en ideal modellerden biri olan pixie saçlar, kısa saç modelleri kadın 2023 listesine ilk sıralardan dahil oluyor. Eğer kıvırcık saçlarınız varsa ve saçlarınızda farklı bir görünüm arayışındaysanız pixie saçlar tam size göre. Oval yüz yapısına son derece uyumlu olan bu modeli dilerseniz maşa ile şekillendirerek de kullanabilirsiniz. Ayrıca kısa saç maşa modelleri hakkında bilgi almak için içeriğimize hemen göz atabilirsiniz.

2023 Kısa Saç Modelleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2023 Kısa Saç Modelleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Lob Saçlar

Omuz hizasında sonlanan küt saçlar olan lob saçlar, 2023 saç modelleri arasında favori olmaya aday. Bu sezon çok daha hacimli kesimlerle ortaya çıkan lob saçlar, her yüz tipine uyumlu olması ile de sıklıkla tercih ediliyor. Dilerseniz lob saçlarınıza farklı ombre ve röfle seçenekleriyle ışık geçişleri ekleyebilirsiniz.

2023 Kısa Saç Modelleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2023 Kısa Saç Modelleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Katlı Kısa Saçlar

Sezonun öne çıkan modellerinden olan katlı kısa saçlar hacimli görünüm arayanların tercihi. Asimetrik kesimlere yoğun kat ekleyerek oluşturulan bu saç modelini avangart bir görünüm yakalamak için tercih edebilirsiniz. Katlı kısa saçlarınızı düz fönle kullanabileceğiniz gibi maşalarla şekil vererek daha dolgun hale getirebilirsiniz. Öte yandan katlı saçlarınızı minik örgülerle tamamlayarak romantik bir stil de elde etmeniz mümkün.

Kazınmış Saçlar

Asi ve havalı bir kısa saç modeli peşindeyseniz enseden ve yandan kazınmış saçlara şans verebilirsiniz. Saçlarınızı kazıtarak daha canlı ve hacimli hale getirmeniz mümkün. Ayrıca kazınmış saç stilini üstte toplayacağınız minik topuzlarla hareketli bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Yine marjinal görünümler için Mohawk saç stiline benzer modeller de deneyebilirsiniz. Kazınmış saçlarınızı salaş kıyafet modelleriyle çok daha modern bir stile kavuşturabilirsiniz.

2023 Kısa Saç Modelleri-7 - Saç Bakım Güzellik 2023 Kısa Saç Modelleri-8 - Saç Bakım Güzellik

Punk Saçlar

Çılgın, cesur ve kural tanımaz… Siz de bu kişilik özelliklerine sahipseniz punk saç modeli tam size göre! Son derece özgün kesimlerden biri olan bu modeli önleri uzun arkası kazıtılmış bir şekilde kullanabilir ve sıra dışı imajınızla herkesin dikkatini çekebilirsiniz. Oval ve minyon yüz hatlarına sahipseniz punk saçlar size daha çok yakışacak. Ayrıca punk saç modellerini oversize kıyafetler ve deri parçalarla eşleştirerek stilinizi güçlendirmeniz de mümkün. 


Sizler için 2023 kısa saç modelleri konusunu inceledik. Siz de senenin en gözde kısa saç modellerine hemen göz atarak favorinizi belirleyebilir, yeni yılı farklı bir imajla karşılayabilirsiniz. Ek olarak kısa saç modelleri hakkında daha fazla bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsiniz.