0

Beyoncé ve Jennifer Lopez’in onlarca ortak özelliği var. Muhteşem sahne performanslarına, güçlü bir kariyere ve güzelliğe sahipler. Ancak bu imajlarında ortak bir dil de mevcut: Röfle. 

İki ismin de yıllardır değiştirmedikleri saçları, İngilizce’de ‘highlight’ olan ve Türkçe’de ‘röfle’ olarak okunan açma işlemiye ışıl ışıl parlıyor. Onlarca yıldır; en azından bizim gördüğümüz kadarıyla bir 20 yıldır popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyen röflenin bu kadar tercih edilmesinin nedenleri neler mi?

Röfle nedir, röfle çeşitleri nelerdir konuları hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

Röfle Nedir? Röfle Çeşitleri Nelerdir? -1 - Saç Bakım Güzellik Röfle Nedir? Röfle Çeşitleri Nelerdir? -2 - Saç Bakım Güzellik

Röfle nedir?

Saçlardan ince ince tutamlar seçilerek saçın renginin 1 ila 6 ton arasında açılması işlemidir. Saç olduğundan daha açık renk görünür ancak yapay bir izlenimden kaçınılır. 

Genellikle ince saçlarda kendini daha iyi gösteren röfle, beyazları kapatmak için de harika bir yoldur. Röfle renkli de olabilir. Bu durumda rengin kendini gösterebilmesi için yine de saçın açılması gerekir. Ancak düzenli bir bakımla röflenizin yarattığı tahribatı minimalize etmeniz mümkün.

Aynı etkiyi yaratmak ve kirli sarı saç rengi ortaya çıkarmak için benzer bir uygulama olan babylights'ı da deneyebilirsiniz. Ayrıca son yılların en çok tercih edilen uygulamaları arasında olan ombre ve sombreyi de deneyebilirsiniz. Ombre ve sombre farklarını öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Röfle çeşitleri nelerdir?

Röflenin birbirinden farklı birçok çeşidi bulunur. Bunlardan en çok tercih edileni dip röfle ve şiş röfle olmakla birlikte, klasik röfle, meç, balyaj, palet ve degrade-ombre gibi seçeneklerle de röfle uygulanır. Tüm bu seçeneklerin amacı, saçın doğal renginden daha açık tonlar elde etmek ve ışıklı geçişler oluşturmaktır.

Dip röfle nedir?

Eğer saçınızın tamamında değişiklik istiyorsanız, dip röfle tercih edebilirsiniz. röfle genellikle diplere çok yakın olmadan uygulanır. Dip röflede ise saç dibinden başlayarak boyama yapılır. Aynı zamanda saçın genelinde röfle yaptırmaya da gerek olmayabilir. Saçınızı boyatacaksanız, boya ile diplerin uyumlu görünmesi için de diplere röfle yapılabilir. Diğer tekniklere göre saç uzadıkça diplerden kendi renginiz geleceği için daha sık boyama gerektirdiğini de söylemeden geçmeyelim tabii.

Şiş röfle nedir?

şiş röfle terimini daha önce duymuş muydunuz? Bu uygulama röfle seçenekleri arasında en doğal görünüm veren seçenekler arasında. Ombreye de benzeyen şiş röfle saçın ince tutamlar halinde renginin daha açık tonlara boyanmasıyla elde edilir. Saçın bazı bölgeleri saç diplerine daha yakın bazı bölgeleri ise saçın ortalarına gelecek şekilde boyama yapılır. 

 

Röfle Nedir? Röfle Çeşitleri Nelerdir? -3 - Saç Bakım Güzellik Röfle Nedir? Röfle Çeşitleri Nelerdir? -4 - Saç Bakım Güzellik

Röfle neden tercih ediliyor?

  • Saçlara ışıltı katıyor. Unutmayın, ışıltı yüz yıllardır gençlikle ilişkilendirilir… Röfle, yaptığı bu renk illüzyonuyla sizi daha genç gösteriyor.
  • Saçın tamamına uygulanan açma işlemine nazaran dip boyasını bekletmeye biraz daha vakit tanıyor. 
  • Altlar daha koyu kaldığından saçları daha gür gösteriyor. 
  • Dozu doğru ayarlanırsa oldukça doğal görünebiliyor. 

 Herkes röfle yaptırabilir mi?

  • Saçınız hali hazırda platin rengindeyse, röfle hem bu kadar açık saçta kendini göstermez hem de en uç seviyede işlem gören saç tekrar açılırsa kopabilir. 
  • Saçlarınız kalın telliyse röfleyi iyi taşıyamayabilir. Röfle genellikle ince telli saçlara önerilen bir işlemdir. Kıvırcık saç ombre için idealdir, eğer böyle bir saç tipine sahipseniz ombreyi deneyin.
  • Saçlarınız yıpranmışsa ya da kırıkları bolsa da röfleyi önermiyoruz. Çünkü açma işlemi saçınızdaki yıpranmayı artıracaktır.

Ayrıca saç cilası yazımız da ilginizi çekebilir.