0

Bir erkeğin yüzünde ortalama olarak, 30.000 kıl bulunuyor ve maalesef hepsi aynı hızda uzamıyor. Tabii bu rakam kişiden kişiye de farklılık gösteriyor. Farklılık gösteren bir diğer şey de bu sakalların modelleri. Yüz tiplerine, sakalların gürlüğüne hatta kılların yapısına göre bile değişen sakallar çoğu erkeğin stilinde vazgeçilmezler arasında.

Peki 2021'de en çok karşılacağımız sakal ve bıyık modelleri neler?

2021 Sakal ve Bıyık Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2021 Sakal ve Bıyık Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Corona Sakal

Bu sakal stilinin ismi pek hoşunuza gitmese de, evden çalışmanın yaygınlaşması, kuaförlerin ve berberlerin kapalı olmasıyla erkeklerin sakal bırakmaya başlaması sonucu doğal ve uzun sakallar trendler listesine girmeyi başardı. Yapmanız gereken tek şey, uzamalarına izin vermek. Tabii bakımlı görünmek için, düzenli olarak taramayı unutmayın.

Chevron Bıyık

Minimum bakım gerektiren doğal ve zamansız bir tarz veren bıyıklar geri döndü. Chevron bıyık, Üst dudağın şeklini takip ederek, hafif ters V şeklinde doğal görünümü olan bir stilde. Ayrıca yüz tipinize uygun bir şekilde keçi sakal ile kombinleyebilirsiniz. Zira keçi sakal da bu sezon geri dönen trendlerin başında geliyor.

BeardStache

Bıyık ve hafif kirli sakalın birleşmesiyle oluşan bu tarz son yıllarda çok sık gördüğümüz sakal stilleri arasında. Bu modele sahip olmak için, bıyıklarınızı ve çenenizin altındaki sakalları uzatın. Yanaklarınızın üstünü tıraş edin, çene kısmındaki sakallarınızı ise, bıyıklarınıza göre daha seyrek tutun.

2021 Sakal ve Bıyık Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2021 Sakal ve Bıyık Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Patchy Sakal

Kısa, yamalı bir sakal stili olan patchy sezonun trendleri arasında en cool görünüme sahip olan model olarak kabul ediliyor. Bu modele sahip olmak için kalın bir bıyık bırakın ve yanaklarınızdaki sakalları olabildiğince az tutun. Patchy sakal için biraz ilham istiyorsanız Johnny Depp’in her zaman kullandığı sakal modellerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

İnce Bıyık

Kumral bir ten rengine, koyu renk saçlara ve kemikli yüz hatlarına sahipseniz bu model sizin için. 60’lı yıllardan beri sık sık gördüğümüz bu bıyık 2021 sezonunda da karşımıza çıkıyor.

Kurumsal Sakal

Adından da anlaşılacağı gibi kurumsal sakal, çalışma ortamlarında kabul gören klasik modellerden biri. Düzgün görünümlü, keskin ustura bitişlerine sahip bu sakala sahip olmak için, uzadıklarında yanaklarınızın kenarlarında çıkan sakalları kesmeniz ve onları taramanız yeterli. Görünümüyle top sakalı andıran bu modeli dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz de.

Ayrıca Bıyıklarınızı Bir Profesyonel Gibi Nasıl Kesersiniz? başlıklı yazımız ilginizi çekebilir.