0

Biliyoruz, hala sıcak ve nemli bir yaz havası hakim ama yine de bu, sonbahar için heyecanlanmayacağımız anlamına gelmiyor. Değişen mevsimi sabırsızlıkla bekleyenler, sonbahar trendlerini düşünmeye başladı bile. Saçlarınıza gelince; sonbahar her şeyi ortaya çıkarmak için size eşsiz bir fırsat sunuyor. Artık yüksek sıcaklıklar veya nemle uğraşmayacaksınız ve hava koşulları tersine zorlaşmadan önce birkaç ayınız var. Kısacası, saçlarınızda yeniliğe gitmek için son derece ideal bir zaman. 

Doğal olarak kıvırcık veya dalgalı saçlara sahipseniz ısı ve nemden arındırılmış hacimli saçları kucaklamanın tam sırası. Sonbahara hazırlanmak ve trendler hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

2021 Sonbaharının Saç Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2021 Sonbaharının Saç Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Kıvrımlı ve hacimli

İhtiyacınız olan hacmi elde etmek için doğal bukleler elde etmeye ne dersiniz? Bukleleri, saçlarınızın uzunluğuna ve dolgunluğuna bağlı olarak ayarlamalısınız. Bu saç modeli, değişen mevsim için oldukça ideal. Eğer mümkünse kalın bir maşa ile daha büyük bukleler elde edin. İnce saçlarınız varsa, daha ince bukleler en iyisi.

Bukle dostu renk

Kıvırcık veya dalgalı saçlarınızı daha önce boyadıysanız veya rengini açtıysanız, bunun saçlarınızdaki kıvrımlara zarar verebileceğini de biliyorsunuz demektir. Bu işin zor kısmı, çünkü çoğu insan sarı gibi açık tonlu saç renklerini sevse de bunu yapar yapmaz bukleleri zarar görüyor. Elbette buklelerinizden ödün vermeden saç renginizi değiştirmenin yolları da var. Yumuşak bir kahverengi veya turuncu- kahverengine ne dersiniz? İçerisinde turuncu tonlar olan kahverengi gölgeleri, sıcak bir renk tonuyla denemenizi öneririz. Böylece buklelerinizi daha belirgin kılabilirsiniz. Saç stilistlerinin Aperol Spritz saçı olarak adlandırdığı bu pembemsi kırmızı renk tonunun, sonbaharda büyük trend olacağı tahmin ediliyor.

2021 Sonbaharının Saç Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2021 Sonbaharının Saç Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Kulak arkası saç boyama

Saçlarınızda değişiklik yaparken aynı zamanda onları sağlıklı tutmak için bu trendden yararlanabilirsiniz. Kulak arkası saç boyama, sadece kulakların arkasından alınan ince bir saç tutamının farklı bir renge boyanmasına verilen isim. Saç tutamını sarı, pembe, mavi gibi iddialı tonlarda boyatabilirsiniz. Bu son derece havalı ve keskin görünüm, giderek daha yaygın hale geliyor ve sonbaharda popüler olacağı düşünülüyor.

Perde kaküller

Bu kakül stilini hatırlamak için 70'lere dönmelisiniz. Yüzünüzü çevreleyen ve alnın ortasını açıkta bırakan perde kakül modeli, özellikle daha önce hiç kakül kullanmayanlar için ideal. Bir türlü kakül kestirmek için cesaret edemeyenlerdenseniz bu zahmetsiz sonbahar saç trendini deneyin deriz.

Rapunzel

Sonbaharda olabildiğince uzun saçlar görmeye hazır olun. Uzun saçlara erişmek ne yazık ki diğer saç trendleri arasında ulaşması en zor olanı. Çünkü bunun için zamana veya kaliteli kaynaklara ihtiyacınız var. Eğer uzun zamandır saçlarınız kısaysa ve bu saç trendini denemek isterseniz kaynak konusunda kuaförünüze danışarak daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşabilirsiniz.

2021 Sonbaharının Saç Trendleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2021 Sonbaharının Saç Trendleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Yüksek atkuyruğu

Önceki sezonlarda gevşek atkuyruğu modellerine sıkça rastladık. Ama bu sonbaharda boynunuzu uzatan ve yüzde doğal bir estetik algısı yaratan sıkı ve yüksek atkuyruğu var. Bu trend, özellikle uzun saçlılar için son derece ideal ve konforlu. Yapması da çok kolay! Yüksek atkuyruğu nasıl yapılır öğrenmek için ayrıca yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bonus: Kolay şekil alan saçlar için onlara iyi bakın!

Biz kadınlara, ara sıra saç stilimizi değiştirmeyi seviyoruz. Ama kadınların saç derisi kurumaya ve kepeklenmeye daha yatkın olduğu için kimyasallarla saç bakımı yapmak veya bu türlü değişikliklere gitmek, durumu daha da kötüleştirebiliyor. Buklelerinizin güzelliğini korumak için yıpranan saçları onarmak, beslemek ve nemlendirmek amacıyla formüle edilmiş bir ürün kullanmanız çok önemli. Bu noktada size tavsiyemiz Clear Women Kil Terapisi Şampuan. Kepeğe karşı etkili* formülüyle saçları arındırır ve yumuşacık bırakır. Mineral deposu olarak bilinen kil içeren formülü ile saçlarınızı ağırlaştırmadan dipten uca arındırır, onlara ipeksi yumuşaklık verir. B3 vitamini içeren formülüyle saç derisini besler ve canlandırır. (*Düzenli kullanıldığında gözle görünür kepeği önlemeye yardımcı olur.)

Ayrıca Sonbahara Geçişte Giyinme Rehberi yazımız ilginizi çekebilir.