0

Doğa, içerisinde, daima bize cömert davranmak için gizli mucizeler saklıyor. Söz konusu saç ve cilt bakımı olduğunda da bitkilerden uçucu yağlara kadar, saçlarımızı canlandırmak için kullanılabilecek birçok öz var ve bunlardan biri de susam!

Susam yağının saça faydaları nelerdir? Daha önce denemediyseniz bile, bu konuda her şeyi öğrenmenin zamanı geldi. Saçlar için susam yağı kesinlikle harika ama susam yağı tam olarak ne? Bu bitkisel yağ, aslında insanlar tarafından kullanılan en eski yağlardan biri. Susam tohumları yıllarca Hindu mitolojisinin ayrılmaz ve önemli bir parçası olmuş ve hatta ölümsüzlükle ilişkilendirilmiş…

Susamın anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri ile dikkat çektiğini biliyoruz. Bu yazıda, saçlarınızı gerçekten değiştirebilecek bu mucizevi esansiyel yağ hakkında tüm merak ettiklerinizi açıklayacağız.

Susam Yağının Saça Faydaları: 5 Mucizevi Etki-1 - Saç Bakım Güzellik Susam Yağının Saça Faydaları: 5 Mucizevi Etki-2 - Saç Bakım Güzellik

Susam yağının saça faydaları nelerdir?

Susam yağının sabunlarda, şampuanlarda, cilt nemlendiricilerinde, kozmetik ürünlerde ve ilaçlarda bulunduğunu biliyor muydunuz? Susam yağının saça faydaları ve kullanımı hakkında daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam edin.

Saç seyrelmesi ve dökülmesini önleyebilir

Susam yağı, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından zengindir. Bunlar, vücudunuzun beslenme yoluyla alması gereken temel yağlar olarak kabul edilir. 2017 tarihli bir bilimsel çalışma, bu yağ asitlerinin eksikliğinin saç dökülmesini etkileyebileceğini, bazı insanlar için saç büyümesini iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Saça nem kazandırır

Susam yağı yumuşatıcıdır, yani cildinizi yumuşatmaya ve saç tellerinin daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilir. Susam yağında bulunan yağ asitleri, aynı zamanda kuru saç ve saç derisi ile topikal olarak savaşmak için de iyidir. Susam yağı, şampuanlara, cilt kremlerine ve makyaj malzemelerine eklenen aynı tür sağlıklı yağ asitlerini içerir: Palmitik asit, linoleik asit, linolenik asit, oleik asit, stearik asit.

Saç derisi sağlığını geliştirir

Susam yağındaki yağ asitleri cildin derinliklerine inmesine yardımcı olur. Saç derisinde ve saç köklerinin etrafındaki iltihaplanma ve tahriş, saçların dökülmesine veya yer yer incelmesine neden olabilir. Yağ asitleri saç derisini ve kökleri yatıştırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca diğer besin maddelerinin cilde taşınmasına yardımcı olabilir (*).

Susam Yağının Saça Faydaları: 5 Mucizevi Etki-3 - Saç Bakım Güzellik Susam Yağının Saça Faydaları: 5 Mucizevi Etki-4 - Saç Bakım Güzellik

Kepeği önleyebilir

Susam tohumları ve susam yağı antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu, saç derisindeki yaygın cilt enfeksiyonlarını önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabilir. Saç deriniz ve saçınız için susam yağı kullanmak, genellikle bir mantar veya bakterinin neden olduğu kepek sorununun azalmasına, temiz bir saç derisine uygulandığında cildin nemli kalmasına; dolayısıyla saç derisi kuruluğu, pullanma ve kaşıntıyı önlemeye ve tedavi etmeye katkıda bulunabilir.

Güç ve parlaklık kazandırır

Saç maskesi olarak susam yağı kullanmak saçınızın daha güçlü olmasını sağlayabilir. Saç kırılmalarını ve bölünmüş uçları önlemeye yardımcı olabilir. Bu yumuşatıcı ve tıkayıcı özellikler, susam yağının boşlukları doldurduğu ve saç üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturduğu anlamına gelir.

Susam Yağının Saça Faydaları: 5 Mucizevi Etki-5 - Saç Bakım Güzellik Susam Yağının Saça Faydaları: 5 Mucizevi Etki-6 - Saç Bakım Güzellik

Susam yağı saça nasıl uygulanır?

Saça susam yağının faydalarını artık biliyorsunuz. Susam yağını duştan önce saç maskesi olarak kullanabilirsiniz. Bu, yağlı bir kalıntı ve susam kokusu bırakmadan saçınızı ve saç derinizi nemlendirmeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Peki susam yağı saça nasıl uygulanır? İşte sırasıyla yapmanız gerekenler:

  • Bir cam kaseye az miktarda susam yağı dökün (yaklaşık 2- 3 yemek kaşığı).
  • Yağı soğuk kullanın veya mikrodalgada 10-15 saniye kadar ısıtın.
  • Uygulama sırasında saç derinize nazikçe masaj yapmak için parmaklarınızı kullanın. Uygulamaya saç çizginizden başlayın ve saç derinize kadar devam edin.
  • Yağın geri kalanını özellikle de daha kuru olabilecek saç uçlarına uygulayın.
  • Saçınızı bir havlu veya bone ile örtün.
  • Susam yağı maskesini en az 1 saat saçınızda bekletin.
  • Ardından saçınızı her zamanki gibi ona bakım yapan bir şampuanla yıkayın ve durulayın. Clear Women Yumuşak&Parlak Şampuan’ı deneyin. Kiraz çiçeği esansı ve saça gücünü geri vermesiyle bilinen keratin içeren formülü sayesinde, canlı saç derisine ve ipeksi yumuşaklıkta, parlak saçlara kavuşmanızı sağlar.

Susam yağı saç rengini koyulaştırır mı?

Susam yağının saç koyulaştırma özelliği vardır. Bu, onu saçlardaki erken grileşmeyi önlemede etkili bir ajan yapar. Ayrıca saçınızın doğal renginin korunmasına da yardımcı olur. Saçların beyazlaması genellikle yaşa bağlı olmakla birlikte iç ve dış etkenlere bağlı olarak vaktinden önce gerçekleşebilir. İç etkenler çoğunlukla stres ve kaygıyla ilgiliyken, dış etkenler kirlilikle ilgilidir. Susam yağı, içerdiği tüm antioksidanlarla saçın erken beyazlamasına neden olan bu serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.

Saç için susam yağı maskesi yapımı

Susam yağının saça faydası hakkında artık her şeyi biliyorsunuz. Yukarıda ayrıca bu faydalı yağı saçınıza maske olarak nasıl uygulayabileceğinizi de açıkladık. Susam yağını yukarıdaki maske tarifiyle kullanmanın yanı sıra, her zamanki saç maskelerinize de ekleyebilirsiniz. Örneğin;

  • Yoğurtlu saç maskesine birkaç damla susam yağı ekleyin.
  • Yumurta saç maskesine birkaç damla susam yağı ekleyin.
  • Zeytinyağı, avokado yağı veya argan yağı gibi diğer besleyici yağlara birkaç damla susam yağı ekleyin.

Ayrıca saç bakımında kullanabileceğiniz diğer yağlar hakkında, ilgili yazılarımız aracılığıyla bilgi edinebilirsiniz: