0

Bakımlı, canlı, dolgun ve her daim havalı saçlara sahip olmayı kim istemez? Peki, bunun için kozmetik saç bakımı ürünleri dışında yararlanabileceğiniz doğal bitkiler olduğunu da biliyor muydunuz? Isırgan otu saça faydaları bakımından adından sıklıkla söz ettiren, bitkisel şifa olarak öne çıkan değerli bir ottur. Kepeklerden ve saç diplerindeki döküntülerden kurtulmak, dökülme sorununa çare bulmak ve seyrekleşen saçlarınızı gürleştirmek istiyorsanız ısırgan otu ne işe yarar sorusunun yanıtını aradığımız bu içeriğe mutlaka göz atın…

Isırgan Otu Saça Faydaları Nelerdir?

Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-1 - Saç Bakım Güzellik Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-2 - Saç Bakım Güzellik

Isırgan otu neye iyi gelir diye baktığımızda; sindirim sistemini düzenlediğiniz, ağız ve diş bakımına destek olduğunu, doğal ağrı kesici görevi üstlendiğini, böbrek ağrılarına birebir olduğunu ve kanı temizlediğini görürüz. Bu ve daha başka pek çok yararı bulunan ısırgan otu çayı özellikle bağışıklığın düşük olduğu dönemlerde düzenli olarak tüketilebilir. Ancak ısırgan otu saç bakımı konusunda da diğer bitkilerden farklı bir değere sahiptir. Isırgan otu suyu faydaları listesini birlikte inceleyelim.

 

  • Kepek oluşumunu önleyen ısırgan otu ayrıca kaşıntı ve dökülme problemlerinin de önüne geçer. Cansız saçları onarma özelliği olduğundan düzenli kullanımı sonrasında parlak ve hacimli saçlara kavuşabilirsiniz.
  • İster kuru ister taze ısırganın suyu ile saç bakımı yaptığınızda çok çabuk yağlanan saçlarınızın, yapış yapış görünümünden nasıl kurtulduğuna şahit olabilirsiniz.
  • İçeriğinde bulunan formik asit ve türevleri nedeniyle saçlara ışıltılı bir görünüm veren ısırgan otu özellikle boyalı olmayan saçlarda gözle görülür olumlu etkiler bırakır.
  • Saçlarınızın daha hızlı uzamasını istiyorsanız yine ısırgan otu suyundan yararlanabilirsiniz. Saçtaki yıpranmış telleri onaracağından saçınız sağlık kazanacak ve hızlıca uzayacaktır.
  • Uçlarda bulunan kırıkların azalması için ısırgan desteği alabilirsiniz. Isırgan otu saça faydaları arasında hacimsiz olan saçlara yoğunluk kazandırması da yer alır.
  • İnce ve cansız saçların kalınlaşması için ısırgan otu suyu ya da ısırgan otu yağı kullanabilirsiniz.
  • Isırgan otu saçların yalnızca uçlarını değil köklerini de besleyen bir bitkidir. O nedenle hazırladığınız maskeleri tüm saçınıza hiç çekinmeden yedirebilirsiniz.

Eğer saçlarınız fazla yıpranmışsa, püsküllü gibi bir görüntüsü varsa, tel tel birbirinden ayrılıyorsa ısırgan otu derdinize çare olabilir.

Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-3 - Saç Bakım Güzellik Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-4 - Saç Bakım Güzellik

Isırgan Otu Saç Dökülmesine İyi Gelir mi?

Saç dökülmesi konusunda kurtarıcı malzeme ısırgan otu yağıdır. Çözümü zor gibi görünen bu problem hem erkekler hem de kadınlar için önemlidir. Isırgan otu yağı faydaları arasında ilk sıralarda yer alması bu anlamda da önemlidir. Mineraller, çeşitli vitaminler ve  Omega 3 içeren ısırgan otu saç derisini onararak dökülmelerin önünü keser. Saç kökünde yaşanan bu iyileşme sonrası yeniden saç çıkması da mümkün olabilir. Isırgan otu saç çıkarır mı sorusu bu şekilde yanıtlanabilir. Ayrıca ısırgan otu yağı, her ne kadar kendi bir yağ olsa da saçtaki kötü görünen fazla yağlanmaya engel olur. 

Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-5 - Saç Bakım Güzellik Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-6 - Saç Bakım Güzellik

Isırgan Otu Saç Rengini Açar mı?

Saça faydaları saymakla bitmeyecek ısırgan otu günlük saç bakım rutininizde mutlaka olması gereken doğal bir malzemedir. Isırgan otu saçın rengine herhangi bir negatif etkide bulunmaz ancak düzenli ve doğru kullanıldığı takdirde beyazlamayı geciktirdiğini söyleyebiliriz. Fazla ısıya maruz kalan, kötü hava koşullarından fazlasıyla etkilenmiş cansız saçlarda bile etkisini gözlemleyebileceğimiz ısırgan otu saçınızın doğal rengini koruma konusunda iyi bir yardımcıdır. 

Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-7 - Saç Bakım Güzellik Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-8 - Saç Bakım Güzellik

Isırgan Otu Saça Nasıl Uygulanır?

Isırgan otunu suda haşlayarak kullanabileceğiniz doğal su ya da ısırgan otu yağı belli periyotlarda saç bakımına dahil edilebilir. Sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak için işin uzmanları tarafından oluşturulan ısırgan otu tarifi uygulamayı düşünebilirsiniz. Bunun için 1 tatlı kaşığı kadar ısırgan otunu kaynayan suya ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatmanız gerekir. 4-5 dakikalık haşlama süresinin ardından ısırganı süzebilirsiniz. Kalan suyu temiz saçınıza yedirerek, diplerden uca kadar masaj eşliğinde uygulayabilirsiniz. Isırgan otu suyunun saçınızda yarım saat kadar beklemesi etkisini arttıracaktır. Son olarak saçınızı normalde kullandığınız şampuan ile yıkayıp kurutabilirsiniz.

 

Daha etkili ve uzun ömürlü bir bakım için ısırgan otu ile maskeler de hazırlayabilirsiniz. Defne yaprağı, ısırgan otu, zeytinyağı ve çörek otu ile hazırlayabileceğiniz bu mucizevi maskeyi haftada 2 kez saç diplerinize sürerseniz kısa sürede sağlam ve hacimli bir görünüm kazanabilirsiniz.

Isırgan Otu Saçta Ne kadar Bekletilmelidir?

Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-9 - Saç Bakım Güzellik Isırgan Otunun Saça Faydalarını Öğrenin!-10 - Saç Bakım Güzellik

Isırgan otu faydaları bakımından saç için son derece önemlidir ancak her üründe olduğu gibi ısırgan otunun da fazla veya yanlış kullanımından kaçınmak gerekir. Uyguladığınız saç maskelerini saçınızda ne kadar bekleteceğiniz ya da ne sıklıkta işlemi tekrarlayacağınız maskenin içeriğine göre değişir. Eğer ısırganı haşlayıp suyunu temiz saça sürecekseniz en az yarım saat, en fazla da 2 saat kadar saçınızda bekletebilirsiniz. Isırgan otu maskesi tariflerinden birini deneyecekseniz 3-5 hafta kadar uygulayıp ardından bir süre ara verebilirsiniz. Rutin aralıklarla yapabileceğiniz bu işlem sonunda saç dökülmelerinizin azaldığını, saçlarınızın çok daha parlak ve canlı olduğunu görebilirsiniz. Karışımları ve maskeleri kafa derinize masaj yaparak sürerseniz, kan dolaşımını hızlandırarak çok daha derinlemesine bir etki yaratabilirsiniz.   

 

Saç bakımınız için tercih edebileceğiniz doğal ürünler arasında hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı veya kayısı yağı da bulunur. Bu doğal yağların hepsini uygun şekilde birleştirerek kendinize şifalı maskeler yapabilir; saçınızı koruyabilirsiniz.