1

Güzellik dünyasında her sene ortaya çıkan trendler yeni yılın cilt bakım rotasını belirliyor. Sadeliğin ve doğallığın giderek önem kazandığı günümüzde natürelliği odağına alan yüz bakımı trendi seçenekleri hayli ilgi görüyor. Doğal içerikli ve hafif yapılı ürünler eşliğinde yapılan yeni trend cilt bakımı çalışmaları ile doğal güzelliği kaybetmeden ışıltılı bir cilde kavuşmak mümkün. Peki, 2023 cilt bakım trendleri neler? Gelin sezonun güzellik trendi seçeneklerine yakından bakalım.

2023 Cilt Bakım Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2023 Cilt Bakım Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

New Natural

“Yeni doğal” olarak hayatımıza giren New Natural trendi, doğal görünümden ilham alan trendlerin bütününden oluşuyor. Cilt bakım ürünlerinde kullanılan nemlendirici ve doğal içerikli ürünleri; makyajda buz mavisi ve şeftali ağırlıklı taze renk paleti, düz saçlar ve olabildiğince minimal bir giyim stili takip ediyor. Bu akımın Clean Girl akımından farkı ise daha kapsayıcı olması ve gelişmiş temiz bir görünüm üzerine odaklanması. Siz de doğallıktan yanaysanız Cilt Bakımı Doğal Yağlar içeriğimizi okuyarak cilt bakımında kullanabileceğiniz doğal yağları keşfedebilirsiniz.

2023 Cilt Bakım Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2023 Cilt Bakım Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Skinmalism

Skinmalism, çok fazla detaydan ve adımdan oluşan karmaşık cilt bakım süreçlerine bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. “Az çoktur.” felsefesine dayanan bu akımda cilt endişesine uygun cilt bakım ürünleri seçiliyor ve minimal rutinlerle cilt bakımı gerçekleştiriliyor. Nokta atışı ve çok amaçlı ürünler sayesinde yorucu cilt bakım seanslarının önüne geçen Skinmalism, 2023 yılının etkili trendlerinden biri olacağa benziyor.

2023 Cilt Bakım Trendleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2023 Cilt Bakım Trendleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Nocturne

“Karanlıktan sonra gelen güzellik” yaklaşımını esas alan Nocturne trendi, ilhamını dünyaca ünlü dizi Euphoria’dan alıyor. Bu akımdaki genel estetik, glam ve grunge renk tonlarının harmanlanması ve parlak görünümlerden derin tonlara geçişlere dayanıyor. Parlak ve temiz cilt görünümünü esas alan cilt bakım ürünleri bu trendin temellerini oluşturuyor. Nocturne trendi günümüzün kulüp ve müzik kültüründen ilham alarak her geçen gün oyun alanını genişletiyor.

2023 Cilt Bakım Trendleri-7 - Saç Bakım Güzellik 2023 Cilt Bakım Trendleri-8 - Saç Bakım Güzellik

Verano

2023 cilt bakım trendleri arasındaki Verano, tıpkı New Natural gibi doğal olana yönelmeyi ifade ediyor. Latin kültürüne dayanan ritüeller ve doğal içerikli ürünler Verano kavramının temellerini oluşturuyor. Minimal makyaj ve cilt bakım ürünleri, tropik renkleri merkeze alan renk paletleri ve denizden çıkmış gibi görünen doğal dalgalı saçlar Verano trendinin yansımalarını gözler önüne seriyor.

2023 Cilt Bakım Trendleri-9 - Saç Bakım Güzellik 2023 Cilt Bakım Trendleri-10 - Saç Bakım Güzellik

Geri Dönüştürülebilir Bakım Ürünleri

Geri dönüştürülebilir bakım ürünleri, 2023 cilt bakım trendleri arasında başı çekiyor. Uzmanlara göre, 2023 senesi geri dönüşüm konusunda yeni bir çağ başlatacak ve diğer yıllardan daha verimli olacak. Cilt bakım sütü, makyaj malzemeleri veya maskeler… Hangi ürünü kullanırsanız kullanın, geri dönüştürülebilir ambalajları sayesinde şişeleri geri dönüştürme şansınız var. Böylece kullanılan şişeler yeniden değer kazanacak ve güzellik dünyasında sürdürülebilirlik kavramı yaygınlaşacak.

2023 Cilt Bakım Trendleri-11 - Saç Bakım Güzellik 2023 Cilt Bakım Trendleri-12 - Saç Bakım Güzellik

Sürdürülebilir Doğal İçerikler

Tıpkı geri dönüşümlü bakım ürünlerinde olduğu gibi 2023 cilt bakım trendleri arasındaki sürdürülebilir doğal içerikler de daha temiz bir çevre bilincini destekliyor. Kimyasal bileşenlerden arınmış doğal içerikli cilt bakım ürünleri, sürdürülebilir içeriklerle formüle ediliyor ve kısa sürede çevre dostu üretim meraklılarının radarına gireceğe benziyor.

2023 Cilt Bakım Trendleri-13 - Saç Bakım Güzellik 2023 Cilt Bakım Trendleri-14 - Saç Bakım Güzellik

Aminoasitler ve Vitaminler

İçeriğinde eşsiz aminoasitler ve vitaminler bulunan ürünler 2023 yılının güzellik trendleri arasında. Takviye edici gıda şeklinde alınan vitamin ve aminoasitler, şimdi cilt bakım ürünleri aracılığıyla cildimizi destekliyor. Retinol, peptit ve hyalüronik asit içerikli ürünlerle cilt bakım seanslarının çok daha etkili olacağı kesin.

 

Siz de yılın öne çıkan cilt bakım trendlerine göz atarak bakım seanslarınıza yenilik katabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra cildinizin gençliğini korumak için yüz yogası deneyebilir, adım adım uygulayacağınız seanslarla daha sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz.