0

Yeni yıl yaklaşırken, sezonun renklerinden, ev dekorasyonlarına kadar her şey farklılık gösterir. Yılın bu zamanları alanında uzman kişiler yeni yılda en çok karşılaşacağımız ürünleri, makyaj uygulamalarını, saç renklerini ve moda trendlerini belirler. Tüm bunlara ek olarak cilt bakım ürün ve uygulamalarının da her sezon değiştiğini biliyor muydunuz? Yeni sezonda cilt bakım dünyasında bizi neler bekliyor görmek için okumaya devam edin.

2022 Cilt Bakım Trendlerini Keşfedin!-1 - Saç Bakım Güzellik 2022 Cilt Bakım Trendlerini Keşfedin!-2 - Saç Bakım Güzellik

Güneş koruyucu krem

Aslında uzun yıllardır tüm cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez aşaması olan, uzmanların kullanmadan dışarıya çıkmayın dediği güneş kremleri yeni sezonda da cilt bakım trendleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. SPF içeren kremler cildinizi yalnızca güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korumakla kalmaz, aynı zamanda gün içinde sürekli maruz kaldığımızda telefon ve bilgisayarlardan yayılan mavi ışıklardan da korumaya yardımcı olur. Güneş kreminiz bittiyse yüzünüz ve cildiniz için onu yenilemenin tam zamanı.

Güzellik sabunları

Bar sabunların günden güne popüler hale geldiğinin mutlaka farkındasınızdır. Aslında yıllar önce cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmezi olan sabunlar, sınırsız cilt bakım ürünü seçeneği nedeniyle eski popülerliğini neredeyse kaybetmişti. Fakat birbirinden farklı birçok doğal ürünün ortaya çıkması, doğal içerikler, cilde faydalı yağlar ve bitkilerle yapılan sabunlar yeni yılın trendleri arasına girdi. Bazı sabunlar cildi kurutabildiği için nemlendirici içeren bir sabun kullanmanız oldukça önemli. Bu noktada popülerliğini asla kaybetmeyen nemlendiricili Dove Beauty Cream Bar’ı cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

2022 Cilt Bakım Trendlerini Keşfedin!-3 - Saç Bakım Güzellik 2022 Cilt Bakım Trendlerini Keşfedin!-4 - Saç Bakım Güzellik

Sürdürülebilir paketler ve vegan içerikler

Sürdürülebilirliğe elimizden geldiğince katkı sağlama, dünyayı ve gezegenleri koruma isteği sürdürülebilir ve vegan ürünlerin popülerliğini de arttırdı. Yenilenebilir ambalajlar, olabildiğince az atık ve hayvanlar üzerinde test yapmayan ürünler yeni yılın cilt bakım trendleri arasına aylar öncesinden girdi bile.

Dudak maskeleri

Kurumuş ve çatlamış dudaklar, tabir-i caizse out. Özellikle son 2 yıldır pandemi ile maske kullanıyor olmamız dudak bakımlarını ve ruj kullanımını biraz geri plana itti. Hala maske kullanıyor olsak da, tüm dünya bu durumdan sıkılmış olacak ki, renkli rujlar yeni sezonun trendleri arasına girdi. Tabii bu sayede dudak bakımı da cilt bakım trendleri arasında ilk sıralara yükseldi. Dudak nemlendiricilerinin yükselişi, aynı zamanda dudaklar için peeling ve maskelerin de rutinimize girmesine neden oldu.

Yaşlanma karşıtı ürünler

Yine son yıllarda çok fazla kolajen kelimesini duymaya başladık. Cildin ve vücudun yaş ile kolajen kaybı yaşaması ve bu kaybın sonucunda ciltte yaşlanma belirtileri başlaması nedeniyle kolajen içeren ürünler, takviyeler ve kolajen içeren besinlerin tüketimi de arttı. Yeni sezonda da yaşlanma karşıtı ürünler trendler arasında. Tabii kolajen kadar popüler olan birkaç bileşenden daha bahsedersek; hyaluronik asit ve retinol de cilt bakım trendleri arasında yerini aldı.

Ayrıca yılın en büyük trendi nostalji! Keşfetmek için yazımızı okuyun.