0

Güzellik endüstrisi dünya çapında her geçen gün gelişim göstermeye devam ediyor. Farklı makyaj uygulamalarından cilt bakım rutinlerine kadar pek çok alanda meydana gelen yenilikler 2024 yılının güzellik dünyasında kendine yer buluyor. 2024 cilt bakım trendleri arasında yenileyici bakım ritüellerinden yaşlanma karşıtı serum kullanımına kadar birçok rutini bir arada görmek mümkün. Artan taleplerle doğru orantılı olarak kişiselleştirilmiş ürünlerin geliştirilmesi ise tüketicileri cezbeden yeniliklerden bir diğeri. Cilde genç ve ışıltı bir görünüm katmaya aday olan en yeni ürünler çekici ambalajlarla tüketicilere sunuluyor. Bunun yanında 2024 yılında sürdürülebilir şişeler ve ambalajlar da bilinçli tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edileceğe benziyor. Peki, 2024 yılında cilt bakımında yeni trendler neler? Bu yazımızda yeni trend cilt bakımı rutinleri hakkında merak edilenleri mercek altına aldık.

2024 Cilt Bakım Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2024 Cilt Bakım Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Farklı Bölgelere Göre Üretilmiş Ürünler

Güzellik markaları artık geleneksel üretim yerine coğrafyaya özgü geliştirilmiş ürünler sunmayı öncelik haline getiriyor. Farklı iklimlerde yaşayan kişilerin beklentileri göz önüne alınarak hazırlanan ürünler tüketici ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlıyor. Örneğin, dünyanın önde gelen markaları tropikal Asya ikliminde terlemeye karşı etkili ürünler geliştirerek tüketicilere kolaylık sağlıyor. Ustalıkla hazırlanmış formüllere sahip ürünler nem gibi dış faktörlerin etkisini en aza indiriyor. Bu sayede ürünlerin tendeki performansı artıyor. Güneşi az olan bölgelerde ise D vitamini takviyeli ürünler hayli revaçta. Cildin nem ihtiyacını karşılayan losyonlar kurak bölgede yaşayanların imdadına yetişiyor. Markaların çoğu cildin farklı ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıcılarına bölgesel bakım önerileri de sunuyor.

2024 Cilt Bakım Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2024 Cilt Bakım Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Cilt Sağlığını İyileştiren Süper Besinler

Sağlıklı gıdalara olan talep her geçen gün artış gösteriyor. Güzellik endüstrisi de bu bağlamda süper gıda üretimine ağırlık veriyor. Süper gıdalar bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından alakalı. Özel formüllerle geliştirilen süpe gıda ürünleri cilt gençleşmesini destekliyor. Tüketiciler sağlıklı yaşam felsefesine daha fazla ilgi duydukça organik ve yerel malzemelerle hazırlanan ürünler talep görmeye devam ediyor. Kendi patentlerini almaya başlayan markalar E vitamini formüllü içeriklerle cilt sağlığını geliştirmeyi hedefliyor. Süper besin takviyeleri cilt bakımının yanı sıra vücut ve saç sağlığında da rol oynuyor. Smoothie ve salatalara eklenen takviyeler müşterilerin tercihleri arasında.

2024 Cilt Bakım Trendleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2024 Cilt Bakım Trendleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Mikrobiyom Dostu Güzellik Anlayışı

Güzellik tutkunları son yıllarda cildin nem dengesini geri kazandıran ürünlere daha fazla talep gösteriyor. İnsan vücudunda bulunan mikroorganizmalara yani mikrobiyoma uyumlu güzelliğin daha fazla önem kazandığı günümüzde bu alanda geliştiren ürünler de son derece revaçta. Tüketici bilincinin artması mikrobiyom güzellik anlayışının gelişmesinde etkili. Cilde etkileri laboratuvar ortamında kanıtlanan ürünler markalar tarafından sıkı testlerden geçiriliyor. Cilt mikrobiyomunun doğal seviyesini koruduğu kanıtlanan ürünler cilt bakımına ek olarak saç bakımında da tercih ediliyor. Mikrobiyom dostu ürünlere ek olarak “Cilt bakımında doğal taşlar ne işe yarar?” diye merak ediyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.

2024 Cilt Bakım Trendleri-7 - Saç Bakım Güzellik 2024 Cilt Bakım Trendleri-8 - Saç Bakım Güzellik

Yatıştırıcı ve Rahatlatıcı Aromatik Ürünler

Yüz bakım trendi gelişmelerinin yanında vücut bakımı da tüketicilerin radarına giren konular arasında. Kan dolaşımını artıran aromaterapi seansları son dönemlerde yoğun ilgi görüyor. Genel sağlığı destekleyen kişisel bakım ürünleriyle yapılan aromaterapi seansları hoş kokularıyla cezbedici bir etki sunuyor. Aromaterapik etkiye sahip maskeler dünyada geniş bir tüketici grubunun beğenisini kazanmış durumda. Uçucu yağlarla geliştirilen ürünler kullanıcılar için stresle mücadele, ruh halini iyileştirme, enerji verme gibi farklı çözümler sunuyor. Aromaterapik ürünlerinin banyo ve cilt sağlığı kategorisinde geleceğin ürünleri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

2024 Cilt Bakım Trendleri-9 - Saç Bakım Güzellik 2024 Cilt Bakım Trendleri-10 - Saç Bakım Güzellik

Mikro Dozda Bakım

Düzenli cilt bakımı cilt sağlığı için yadsınamaz. Son yıllarda markalar tarafından üretilen yoğun formüllü ürünler sayesinde artık mikro dozda cilt bakımı mümkün. Küçük dozda kullanılan ürünlerle birlikte cilt bakımı ve onarımı daha kolay ve zahmetsiz hale geliyor. Aktif bileşenlerle hazırlanan ürünler cilt tahrişlerini önlemenin yanında cildin uzun süreli sağlığını destekliyor. Normalden birkaç kat daha fazla etki sunan kolajen içerikli ürünler geleneksel kolajen içerikli alternatiflere kıyasla üst düzey etki sunuyor. Az miktarda kullanılan ama hayli etkili olan ürünler sayesinde cilt bakımında istenen güçlendirici, yenileyici etki sağlamış oluyor. Cilt bakımını desteklemek için yüz yogası yapmayı düşünüyorsanız “Yüz yogası nedir?” adlı içeriğimizi okuyarak konu hakkında fikir edinebilirsiniz.

2024 Cilt Bakım Trendleri-11 - Saç Bakım Güzellik 2024 Cilt Bakım Trendleri-12 - Saç Bakım Güzellik

Minimal Güzellik Rutinleri

Son yıllarda cilt bakımında konfor arayışı hiç olmadığı kadar fazla. Tüketiciler kolay kullanıma sahip cilt bakım ürünleri ile güzellik seanslarını pratik hale getirmeyi arzuluyor. Kullanıcıların cildiyle uyum sağlayan ve hafif formüllü ürünler UVA/UVB koruma etkisi ile tek adımda çoklu cilt bakımı imkanı sunuyor. Daha azıyla daha fazlasını yapma olanağı tanıyan hibrit ürünler minimal kullanıcılara hitap etmenin en iyi yolunu vadediyor. Nemlendirici içeren makyaj malzemeleri ve benzer özellikteki ürünler sayesinde tek adımda cilt sağlığını gözetmek mümkün.

2024 Cilt Bakım Trendleri-13 - Saç Bakım Güzellik 2024 Cilt Bakım Trendleri-14 - Saç Bakım Güzellik

Seyahat Boy Ürünler

Büyük boy ürünlere alternatif olarak üretilen seyahat boy ürünler günümüz dünyasında çokça rağbet görüyor. Önde gelen markalar, her geçen gün daha fazla sayıda küçük boy ürün üreterek hareket halindeki kişilerin beklentilerine cevap verme peşinde. Kapsül ambalajları ile her yere taşınabilen ürünler sayesinde kolay uygulamalar yapmak mümkün. Ayrıca yeniden doldurulabilir şişelerde üretilen ürünler ve sürdürülebilir ambalajlar da yeni nesil kozmetik dünyasında öne çıkan başlıklar arasında.

2024 Cilt Bakım Trendleri-15 - Saç Bakım Güzellik 2024 Cilt Bakım Trendleri-16 - Saç Bakım Güzellik

Anti-Aging Etkili Bakım Ritüelleri

Güzellik meraklıları genç görünüm elde etmeye ve cilt sağlığını korumaya her zamankinden daha fazla önem veriyor. Yaşlanma karşıtı etki sunan anti-aging ürünler güzellik dünyasında talep görmeye devam ediyor. Dünyanın ünlü kozmetik markaları yaşlanma etkilerini azaltan hyaluronik asit, kolajen, peptit ve vitaminlerle zenginleştirilmiş ürünler üretiyor. Kök hücre ve bitki bazlı özler içeren ürünler sayesinde cilt üzerinde gözle görülür sonuçlar alınabiliyor. Bunun yanında kimyasal peeling ve yenilikçi cilt tedavileri de anti-aging etkisi sayesinde cilt gençleştirmede aktif rol oynuyor. LED terapisi, mikro akım cihazları ve radyofrekans ürünleri cilt dokusunu yenileyerek daha bakımlı bir cilde sahip olmaya katkı sağlıyor.

 

Sizler için 2024 güzellik trendi konularını sıraladık. Siz de 2024 cilt bakım trendlerini baz alarak cilt bakımında yenilikçi yöntemleri keşfedebilir, cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. Cilt bakım rutininizde Vaseline Nemlendirici Jel Krem Cocoa Butter ürününe yer verebilirsiniz. Yoğun nemlendirici jel krem kuru ve mat ciltlerin ihtiyacı olan bakımı sunuyor. Kakao yağı içeren ürün cildi nemlendirerek pürüzsüz bir doku kazandırıyor. Vaseline jel krem ürününü tüm vücudunuz için güvenle kullanabilirsiniz.