0

Yulaf, yüzyıllardır kaşıntılı ciltler için popüler bir tedavi olmuştur. Kökeni Antik Roma’ya uzanan bu tedavi, egzamadan alerjiye kadar çeşitli rahatsızlıkları yatıştırmak için kullanılıyordu. Yulafın nemlendirici ve onarıcı özellikleri, onun şimdilerde birçok cilt bakım ürününün içeriğine dahil edilmesinin nedeni.

Yulaf bitkisinin tohum çekirdeğinden elde edilen yulaf yağı da hafif bir kıvamla yoğun beslenme sağlama yeteneği nedeniyle saç ve cilt bakım ürünlerinde giderek daha popüler hale geliyor. Enflamasyonu azaltmayı ve yatıştırıcı hidrasyon sağlamayı amaçlayan ürünlerin içerik listelerine göz attığınızda, muhtemelen yulaf yağı veya yulaf kepeği özü bulursunuz. Bunun nedeni, birçok saç derisi sorununun, kuruluk ve tahrişin bir kombinasyonunu içermesi. Peki yulaf yağını nasıl kullanmalı? Daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam edin.

Saçınızı Beslemek İçin Yulaf Yağı Nasıl Kullanılır?-1 - Saç Bakım Güzellik Saçınızı Beslemek İçin Yulaf Yağı Nasıl Kullanılır?-2 - Saç Bakım Güzellik

Yulaf yağının saç için faydaları

Yulaf yağı yulaf çekirdeklerinden elde edilir ve yüksek miktarda antioksidanlar, esansiyel yağ asitleri, lipitler, E vitamini içerir. Ayrıca içerisinde hem oleik hem de linoleik asit bulunur. Oleik asit veya omega-9 yağ asidi, saç derimizin saçı kaplaması, nem ve koruyucu bir bariyer sağlaması nedeniyle insan sebumunda da doğal olarak bulunmakta. Buna karşılık linoleik asit veya omega-6 yağ asidi de vücudumuzun ihtiyaç duyduğu temel bir yağ asidi; ancak onu kendimiz üretemiyoruz.

Zengin içeriği sebebiyle yulaf yağının saçlarınıza sağlayabileceği faydaları, şu şekilde sıralayabiliriz:

Saç ve saç derisini nemlendirir

Yulaf yağında bulunan linoleik ve oleik asit, saç sağlığı için oldukça önemli. Çünkü oleik asit su kaybını kontrol ederek saçı daha yumuşak, daha kolay şekil alan ve daha az kırılgan bir hale getirir. Linoleik asit ise saç büyümesini uyarır, sağlıklı ve dengeli bir saç derisi sağlar, su kaybını en aza indirerek saç tellerinin nemli kalmasını sağlar.

Saç derisi tahrişini hafifletir

Kepek veya egzama gibi birçok saç derisi rahatsızlığı, iltihaplanma şeklinde tahriş olabilir. Yulaf yağı doğal antiinflamatuar özellikleri ile tahrişi yatıştırabilir ve saç derisindeki kuruluğu, pullanmayı hafifletebilir. Ayrıca Kepekten Olabildiğince Hızlı Nasıl Kurtulabilirsiniz? yazımızı incelemeyi unutmayın.

Saçınızı Beslemek İçin Yulaf Yağı Nasıl Kullanılır?-3 - Saç Bakım Güzellik Saçınızı Beslemek İçin Yulaf Yağı Nasıl Kullanılır?-4 - Saç Bakım Güzellik

Saç esnekliğini artırır

Sağlıklı ve güçlü saçlar, aynı zamanda nemli saçlar demek. Saç dökülmesinin önde gelen nedenlerinden biri, saç elastikiyetini artırarak önlenebilecek kırılmalar. Yulaf yağı, saç ve saç derisi için harika bir nemlendirici. Saç tellerinin esnekliğini artırırken saça doğal bir parlaklık kazandırır.

Genel saç derisi sağlığını destekler

Yulaf yağı, iltihabı azaltma ve nemlendirme özellikleri ile saç derisi sağlığını iyileştirmesinin yanı sıra kepeği de önleyebilir. Çünkü egzama, kepek ve kuru saç derisi durumlarına yardımcı olabilecek antimikrobiyal ve mantar önleyici özelliklere de sahip.

Saç büyümesini destekler

Yulaf yağı, saç derisinin genel sağlığını iyileştirerek yeni saç büyümesini teşvik edebilir. Çünkü saç derisine, saç büyümesi için sağlıklı bir ortamı destekleyebilecek bir oranda omega yağ asitleri ve antioksidanlar sağlar.

Saçınızı Beslemek İçin Yulaf Yağı Nasıl Kullanılır?-5 - Saç Bakım Güzellik Saçınızı Beslemek İçin Yulaf Yağı Nasıl Kullanılır?-6 - Saç Bakım Güzellik

Yulaf yağı nasıl kullanılır?

  • Durulanmayan bir saç yağı şeklinde uygulayın: Yulaf yağının faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için onu saçlarınızı duruladıktan sonra ve şekillendirici ürün uygulamadan önce, nemli saçlarınıza uygulayabilirsiniz.
  • Saç derisine masaj yapın: Yulaf yağını parmaklarınızla saç derisine bezelye büyüklüğünde bir miktar uygulayarak ve nazikçe masaj yaparak da kullanabilirsiniz. Bu, saç ve saç derisi iyice temizlendikten sonra yapılmalı.
  • Saç kreminize karıştırın: Yulaf yağının saçlarınızda bıraktığı hissi ağır ve yağlı bulanlar, saç kremine birkaç damla karıştırarak kullanabilir. Karışımı saçlarınızda 5 dakika kadar bekletin ve ardından saçlarınızı durulayın.
  • Ev yapımı maske tariflerine dahil edin: Yulaf yağındaki omega yağ asitleri, ürünlerdeki diğer bileşenlerin emilimini artırır. Bu da onu, çeşitli amaçlarla evde hazırlanan saç maskelerine harika bir katkı haline getirir. Ev yapımı saç maskenize, nemi artırmak ve diğer bileşenlerin etkisini artırmak için birkaç damla yulaf yağı ekleyin.