0

Son yıllarda, bitkilerden elde edilen doğal yağlar güzellik reyonlarında kendine yer bulmaya başladı. Birçok cilt, vücut ve saç bakım ürünü içerinde kullanılan doğal yağlar ve doğal bitkiler her geçen gün popüler olmaya devam ediyor. Bu yağların birçok farklı alanda kullanılması, sakinleştirici özellikleri, cilde ve saça iyi gelmesi gibi nedenler sayesinde oldukça fazla tercih edilen doğal yağlar arasından faydaları saymakla bitmeyen Vanilya yağının detaylarını sizin için araştırdık.

Vanilya Yağının Faydaları Nedir, Nasıl Kullanılır?-1 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Yağının Faydaları Nedir, Nasıl Kullanılır?-2 - Saç Bakım Güzellik

Vanilya yağının faydaları

Ruh halini iyileştirir: Vanilya yağının kokusunun ruh halini yükseltici etkileri olduğu söylenir. Bu koku sayesinde daha pozitif hissetmeniz mümkün.

Sakinleştirici özellikler taşır: Tabii ruh halinizi iyileştirirken, kaygı, endişe gibi duygular karşısında sakinleştirici özellikler de taşır.

Antibakteriyal özellikler taşır: Bu konuda yeteri kadar sonuç olmasa da, bazı çalışmalar vanilya yağının antibakteriyal özellik taşıdığını gösteriyor. (*) Bu da, bu yağı cilt bakım ürünleri için harika bir içerik haline getiriyor.

Kötü kokuları giderebilir: Vanilya kokusu harika bir koku giderici olarak da kullanılır. Üstelik doğal olmasından kaynaklı etrafa yayıldığında zararlı etkiler taşımadan havayı temizleyerek, evinizdeki kötü kokularında önüne geçebilir.

Vanilya Yağının Faydaları Nedir, Nasıl Kullanılır?-3 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Yağının Faydaları Nedir, Nasıl Kullanılır?-4 - Saç Bakım Güzellik

Vanilya yağı nasıl kullanılır?

Birçok farklı alanda, birçok farklı yöntem ile vanilya yağını kullanabilirsiniz. İster sıcak suya katarak etrafa yaydığı kokudan faydalanın, ister topikal uygulamalar ile cildinize ve vücudunuza faydalı bir hale getirin.

Rahatlatıcı buhar: Sakinleştirici ve rahatlatıcı bir karışım için farklı doğal yağlar ile kullanabilirsiniz. Bunun için kendinize bir buhurdanlık edinmenizde fayda var. Alt kısmına mum, üst kısmına sıcak su ve yağ konularak kullanılan bu buhurdanlıklar kapalı ortamlarda çok fazla tercih ediliyor. Birkaç damla vanilya yağı, birkaç damla sedir ağacı ve gül yağı ile enerji verici bir karışım hazırlayabilirsiniz.

Koku giderici karışım: Evinizi ferahlatmak, yeni yaptığınız yemek kokularından arındırmak için yine bir buhurdanlık yardımı ile vanilya yağı kullanabilirsiniz. Vanilyayı, yine temizleyici özelliklere sahip tarçın ve portakal yağı ile karıştırabilirsiniz.

Peeling: Yumuşak ve parlak bir cilde kavuşmanın ilk yollarından biri düzenli olarak peeling yaparak cildi ölü derilerden arındırarak gözenekleri temizlemekten geçiyor. özellikleri sayesinde cildiniz vanilya yağlı bir peeling hazırlayabilirsiniz. Vanilya yağını doğrudan cildinize uygulamak yerine taşıyıcı yağlar olan zeytinyağı, Hindistan cevizi, badem, jojoba gibi yağlar ile karıştırarak kullanın. Birkaç damladan fazla eklemeyin ve etkili bir peeling için esmer şekeri de tarife dahil edin.

Besleyici cilt yağı: Kuru cildi yumuşatmak ve beslemek için kendinize bir yağ hazırlayabilirsiniz.

  • 3 damla vanilya esansiyel yağı
  • 1 damla ylang ylang esans yağı (çok güçlü bir kokuya sahip olduğu için 1 damladan fazla kullanmayın)
  • 2 yemek kaşığı jojoba yağı

Tüm malzemeleri karıştırın ve temizlediğiniz cilde masaj yaparak haftada birkaç kez uygulayın.

Duş rutininize de vanilya içeren bir duş jeli ekleyerek etkileyici kokusu ile tüm gün enerjik hissedebilirsiniz. Pure Line Vanilya & Hindistan Cevizi Duş Jeli doğanın tazeliğini sizinle buluşturuyor.

Önemli Not: Vanilya yağı her ne kadar tüm cilt tipleri için güvenilir kabul edilse de güzellik uygulamalarının kişiye özel olduğunu ve herkeste aynı etkiyi yaratmayacağını söyleyelim. Bu yüzden kullanmadan önce mutlaka bir yama testi ile alerjiniz olup olmadığını kontrol edin. Bunun için vanilya yağını tek başına ya da hazırladığınız karışım ile kolunuzun iç bölgesine sürün. 24 saate kadar yıkamadan bekleyin. Bu süre için kaşıntı, kızarıklık, karıncalanma gibi durumlar ile karşılaşırsanız uygulamayın.