0

Ağız sağlığı, genel sağlığın önemli bir parçasıdır. Düzenli fırçalama ile ağız sağlığınızı iyileştirmenin yanında birçok sorunun da önüne geçebilirsiniz. Doğru ve düzenli bir fırçalama rutini;

  • Plak ve tartar oluşumunu önler.
  • Çürük oluşmasını engeller (Daha fazlası için Diş Çürüklerine Karşı Alabileceğiniz 6 Önlem yazımızı inceleyin).
  • Diş eti hastalığı riskinizi azaltır.
  • Vücudun diğer bölgelerine etki eden hastalıkları engeller.

Fırçalama alışkanlıkları kişiden kişiye farklılık gösterir ancak uyulması gereken bazı temel kurallar var. Fırçalama için ideal zaman, teknikler ve  önerilen fırçalama alışkanlıklarını doğru yaptığınızdan emin olmak için okumaya devam edin.

5 Diş Fırçalama Hatası-1 - Saç Bakım Güzellik 5 Diş Fırçalama Hatası-2 - Saç Bakım Güzellik

Süre

Amerikan Dişhekimleri Birliği'nin güncel önerileri, günde iki kez iki dakika diş fırçalanması gerektiğini söylüyor. Süreye baktığımızda ise; fırçalamaya iki dakikadan daha az zaman harcarsanız, plaklardan tam anlamıyla kurtulamazsınız. Yapılan araştırmalarda çoğu insanın 45 saniyeden daha fazla diş fırçalamadığı tespit edilmiş. (*) Peki siz dişlerinizi kaç dakika fırçalıyorsunuz?

Teknik

Süre kadar önemli olan bir şey varsa o da doğru bir teknik.

  • Diş fırçanızı diş etlerinize 45 derecelik açıyla tutun.
  • Fırçanızı hafif bir baskı uygulayarak dişlerinizin dış yüzeyleri boyunca ileri geri hareket ettirin.
  • Dişlerinizin iç yüzeylerini düzgün bir şekilde fırçalamak için diş fırçanızı dikey olarak tutun ve dişlerinizin iç kısımları boyunca yukarı ve aşağı fırçalayın.
  • Ağız kokusuna neden olan bakterileri gidermek için dilinizi birkaç kere arkadan öne hareketle fırçalayın.
  • Diş fırçasının ulaşamadığı yerler için diş ipi kullanmayı da ihmal etmeyin.
5 Diş Fırçalama Hatası-3 - Saç Bakım Güzellik 5 Diş Fırçalama Hatası-4 - Saç Bakım Güzellik

Zaman

Günde iki kere diş fırçalıyorsanız muhtemelen bunun zamanını sabah ve akşam olarak ayarlıyorsunuz. Peki yemeklerden önce mi sonra mı?

Genellikle yemekten sonra dişlerinizi fırçalıyorsanız, en az bir saat beklemeye çalışın. Asitli bir şey yer veya içerseniz dişlerinizi fırçalamayı beklemek önemlidir. Asitli yiyecekler veya içecekler yedikten hemen sonra diş fırçalamak, asitle zayıflamış dişlerinizin diş minesine zarar verebilir.

Miktar

Dişlerinizi iki kereden fazla fırçalamak dişlerinize zarar vermez. Fırçalarken nazik olmaya özen gösterin. Dişlerinizi güçlü bir şekilde fırçalayarak derinlemesine temizlediğini hissediyor olabilirsiniz ama bu durum diş etlerinizi tahriş edebilir.

Kullanılan fırça ve macun

Dişlerinizi temizlemek için yumuşak ya da orta sertlikte bir diş fırçası en çok tercih edilen seçenekler arasında. Fırçanızdaki kıllar bükülmeye, yıpranmaya ve aşınmaya başlar başlamaz diş fırçanızı değiştirmeniz gerekiyor. Kıllar yıpranmasa bile diş fırçanızı her üç ila dört ayda bir değiştirmelisiniz. Bunun yanında ihtiyacınıza göre bir diş macunu seçmek de oldukça önemli. Signal Diş Fırçası ve Macunları arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Bonus: Beylere bir önerimiz daha var! Bembeyaz gülümsemenizi öne çıkarmak için en hit erkek saç modellerini denemeye ne dersiniz?

Ayrıca Dişlerinizi Korumanın 6 Günlük Adımı ve Tartar Hakkında Bilmeniz Gerekenler yazılarımız da ilginizi çekebilir.