0

Yeni yılın gelmesiyle beraber moda dünyasının yeni trendleri belirlemesi ile gelinlik trendleri de değişim gösterdi. Tabii trendler sadece gelinlik ile kalmayıp, gelin saçı ve gelin makyajı modelleri de trendlere göre şekillendi.

Çoğu kadının düğününde giyeceği gelinliği, yapacağı saç ve makyajı çok önceden, hatta belki çocukluğundan beri hayal etmesi nedeniyle, bazılarımız için trendlerin çok fazla önemi olmayabilir. Fakat küçük dokunuşlar ile hayalini kurduğunuz görünümü trendlere uyum sağlayacak hale de getirebilirsiniz. Hayalini kurduğunuz topuzu trend topuz modellerinden seçebilir ya da gelin saçı aksesuarınız ile modern bir görünüm yakalayabilirsiniz.

2022 Gelin Saç ve Makyaj Modelleri -1 - Saç Bakım Güzellik 2022 Gelin Saç ve Makyaj Modelleri -2 - Saç Bakım Güzellik

2022 Gelin saçı modelleri

Öncelikle trend gelin saçı modelleri ile başlayalım. Gelin saçınızı seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Bunlardan ilki; gelinliğinizin modeli, diğeri ise düğün yapacağınız yer. Dekolteli, straplez, sırtı açık, ya da ince askılı bir gelinliğiniz varsa seçtiğiniz saç modeli onu kapamayacak ve hem gelinliğin hem saçın ayrı ayrı göz alıcı olmasını sağlayacak bir model olabilir. Ayrıca açık havada bir düğün yapacaksanız; nem, yağış, rüzgar gibi hava koşullarını da göz önüne alarak, düğününüz boyunca rahat edeceğiniz bir model seçmelisiniz.

Açık gelin saçı

Gelin saçı modelleri arasında belki de en çok tercih edilen model, açık bırakılmış doğal saçlar. 2022 yılında trenler arasına giren rahat ve doğal modeller sebebiyle açık saçlar da yükselişe geçti. Eğer siz de saçınızı açık bırakmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey, hava koşulları. Gece boyu terleme ve nem sebebiyle saç modeliniz bozulabileceğinden, en iyi şekilde sabitlemeye özen gösterin. Bunun yanında birkaç toka ve taçlardan da destek alarak, açık saçınıza farklı bir hava katın. Kolları ve yakası olan bir gelinliğiniz varsa, saçlarınız gelinliğin bu detaylarını örteceği için toplu modellere de biz göz atabilirsiniz. Tabii bu sadece bir öneri, bunun sizin gününüz olduğunu unutmayın ve ne hayal ediyorsanız onu yapın.

Süslü saç aksesuarları

Zaten her geçen gün popülerliği artan saç aksesuarları Brigerton dizisi ile sezonun trendleri arasında ilk sıralarda yer aldı. Bol bol gelinlik, gelin saçı ve süslü taçlar gördüğümüz dizideki aksesuar modellerinden birini bile tercih edebilirsiniz. Genellikle taşlı ve şaşalı bu aksesuarlar sizin için fazlaysa minimal modeller olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Tercih ettiğiniz saç modelinin bir kenarına küçük parıltılı bir toka yerleştirmek bile tüm havanızı etkileyebilir. Tabii bunun yanında eğer daha bohem bir gelinlik seçtiyseniz ve kır düğünü yapacaksanız, canlı ya da kuru çiçeklerden destek almayı unutmayın. Bu çiçeklerle halka şeklinde, başınızın üzerine geçireceğiniz bir taç yapabileceğiniz gibi, topuzunuzun hemen üzerine takabileceğiniz küçük bir toka da yapabilirsiniz. Tabii vintage şapka modellerine de göz atmadan geçmeyin.

Örgülü gelin saçı

Her listenin başında gelen, trendlerden asla düşmeyen örgüler, 2022 gelin saçı modelleri arasında da trendlerde. Özellikle örgülerden yapılmış taçlar gelinlerin vazgeçemediği saç modellerinden. İnce askılı ya da straplez bir gelinliğiniz varsa, saçınızın üst kısmına örgü bir taç yaparak, alt kısımlara doğal dalgalar vererek, saçınızı açık bırakabilirsiniz. Bunun dışında örgüler kullanarak yapabileceğiniz birçok farklı model daha var. Uzun ve gür saçlarınız varsa, ense hizanızdan geniş bir mısır örgü yaparak, bu örgü arasına küçük çiçekler de ekleyebilirsiniz.

Salaş topuz gelin saçı

Sanıyoruz bu sezon, sıkı ve şık topuzlar yerini daha salaş modellere bırakıyor. Rahatlığın ön planda olacağı yeni yılda, gelin saçı trendleri arasında enseden yapılmış dağınık topuzlar da listede üst sıralarda. Özellikle sırt dekolteli bir gelinliğiniz varsa, bu model gelinliğinizle harika bir uyum sağlayabilir. Yüzünüzün önüne düşen birkaç tutam saçı dalgalandırarak havalı ve çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Topuzun hemen üzerine bir aksesuar kondurmayı da unutmayın.

2022 Gelin Saç ve Makyaj Modelleri -3 - Saç Bakım Güzellik 2022 Gelin Saç ve Makyaj Modelleri -4 - Saç Bakım Güzellik

2022 Gelin makyajı modelleri

Tabii saç modelleri gibi 2022 makyaj trendleri de belli oldu. Geçen yılın sade göz makyajı trendi yerini biraz daha pastel ve canlı renklere bıraktı. Bunun yanında dudaklarda da kırmızılar ve koyu tonlar ön plana çıktı. Mavi eyeliner ve mavi far da en çok konuşulacak trenler arasında.

Tüm bunların yanında gelin makyajı trendlerine bakarsak; ışıltılı makyajlar ve highlighter’larınızı dilediğiniz kadar abartabilirsiniz. Takma kirpikler ise tabii ki makyajınızın olmazsa olmazları arasında. Sadece kullanımı biraz farklılaşıyor. Takma kirpiğin tümünü kullanmak yerine, uç kısımlarını kullanarak çekici bakışlar elde edebilirsiniz. Ten makyajınızı ise hafif ürünler kullanarak, mat bitişli ve ince yapılı fondötenler ile oluşturabilirsiniz.

Yeni yılın makyaj trendlerine dair tüm detaylar için 2022 Makyaj Trendleri, En Yeni Makyaj İpuçları yazımıza da göz atabilirsiniz.