0

Yaş aldıkça meydana gelen değişiklikleri sevmek için çok fazla neden var: Öz bakımda daha deneyimli olmak, duygusal olarak ilişkilerde daha olgun davranmak, daha fazla finansal güvence elde etmek… Ancak konu, yaş almanın tamamen doğal bir parçası olan ince çizgiler ve kırışıklıklar olduğunda -örneğin kaz ayağı çizgileri- biraz daha acımasız olabiliyoruz.

Belki de hepimize sık sık sonsuz bir genç görünüm için çaba göstermemiz gerektiği öğretildiği için, bununla yüzleşmekte zorlanıyoruz. Bazen yaş almayı benimsemenin en iyi yolu, beslenmeden cilt bakım rutininize kadar kendinize en iyi şekilde bakmak. Elbette buna yaşlanmayı önleyici tedbirler ve tedaviler hakkında bilgi edinmek de dahil.

Unutmayın; kaz ayağı çizgileri gayet doğal. Gözlerinizin etrafında ince çizgiler oluşturacak kadar gülüyorsanız, kesinlikle doğru bir şey yapıyorsunuz demektir! Bununla birlikte, o bölgedeki cildin daha pürüzsüz olmasını istemek de suç değil. Bu yaygın endişe hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Kaz Ayağı Nedir, Kaz Ayakları Nasıl Geçer?-1 - Saç Bakım Güzellik Kaz Ayağı Nedir, Kaz Ayakları Nasıl Geçer?-2 - Saç Bakım Güzellik

Kaz ayağı nedir?

Kaz ayağı kırışıklıkları, özellikle kasların devreye girdiği göz çevresindeki dikey çizgiler olarak tanımlanabilir. Gözleri kısmak, gülmek ve gülümsemek gibi sıradan yüz hareketlerinden kaynaklanırlar.

Kaz ayağı kırışıklıkları nasıl olur?

Yaş aldıkça, cildiniz kademeli olarak değişir. Hassas göz çevresi de dahil olmak üzere yüzün bazı bölgeleri, yaşlanma belirtilerine diğerlerine kıyasla daha duyarlı. Yaygın bir endişe olan kaz ayağı çizgileri, göz kenarlarından yayılan o küçük çizgiler. Her bir mimikte meydana gelen küçük kas kasılmaları nedeniyle, kaz ayağı çizgileri zamanla gelişir.

Aslında iki farklı kırışıklık türü var: Dinamik ve statik. Dinamik kırışıklıklar, kas kasılması sırasında ortaya çıkanlar. Gülümserken öncelikle kaz ayağı çizgileri görünüyorsa, muhtemelen dinamiktir. Statik kırışıklıklar ise kas kasılması ile artabilir, ancak yüz dinlenme halindeyken bile görünebilirler.

Kaz Ayağı Nedir, Kaz Ayakları Nasıl Geçer?-3 - Saç Bakım Güzellik Kaz Ayağı Nedir, Kaz Ayakları Nasıl Geçer?-4 - Saç Bakım Güzellik

Kaz ayakları kaç yaşında çıkar?

Cildinizin yaş alma hızı, birden fazla değişkene bağlı. Cilt bakım rutininiz, onu yıllar içinde maruz bıraktığınız stres, hava kirliliği gibi faktörler ve tabii genetiğiniz bunlar arasında yer alıyor. Söz konusu kaz ayağı kırışıklıkları olduğunda ise cilt bakım uzmanları genellikle bunun 30’lu yaşlarda başlayabileceğini öngörüyor. 30’lu yaşlarda kaz ayakları ince çizgiler halinde görünmeye başlar. Aldığınız önlemler ve bakım rutininize bağlı olarak da zaman içinde artar veya azalırlar.

Kaz ayaklarına dolgu olur mu?

Kaz ayağı çizgileri ile ilgili en fazla merak edilen konulardan biri de bu. Yumuşak doku dolgu maddeleri olarak adlandırılan dermal dolgu maddeleri, kaz ayağı tedavisinde de kullanılabilir. Bunlar küçük bir iğne ile doğrudan kaz ayağına enjekte edilir. Mevcut dolgu maddeleri, farklı bileşenlere sahip olabilir, bazıları diğerlerine göre daha kalıcı. Hangisinin cilt tipinize uygun olduğu konusunda bir sağlık uzmanıyla konuşun.

Kaz Ayağı Nedir, Kaz Ayakları Nasıl Geçer?-5 - Saç Bakım Güzellik Kaz Ayağı Nedir, Kaz Ayakları Nasıl Geçer?-6 - Saç Bakım Güzellik

Kaz ayakları için bakım önerileri: Kaz ayakları için ne yapmalıyım?

Kaz ayakları, yaş almanın doğal bir parçası. Ancak bu çizgilerin şiddetini sınırlamak ve gelişimini yavaşlatmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var:

  • Güneşe maruz kalmayı sınırlayın. Kısa süreli bile olsa SPF 30 veya daha fazla olan güneş kremi kullanın. Şapka ve güneş gözlüğü takın.
  • Sağlıklı beslenin. Taze meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar ve sağlıklı yağlarla dolu bir diyet, cildi serbest radikallere karşı koruyabilir.
  • Egzersiz yapın. Günlük egzersiz cilde oksijen getirerek kan dolaşımını hızlandırır.
  • Polarize güneş gözlüğü kullanın, göz bölgenizi koruyan büyük gözlükler tercih edin.
  • Asla solaryuma girmeyin.
  • Kolajen ve C vitamini gibi antioksidanlar içeren nemlendiriciler ve göz kremlerine yatırım yapın.

Ayrıca Erkekler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Rehberi yazımız ilginizi çekebilir.