0

Sosyal medyada yayılan en yeni ve ses getiren makyaj akımlarından biri de vanilla girl makyajı. Sade ve doğal makyaj modellerinden ilhamla ortaya çıkan bu makyaj stili hem güzellik sektörünü hem de moda sektörünü etkisi altına almış durumda. #Vanillagirl etiketi ile milyonlarca kişi tarafından aranan makyaj stili TikTok vanilla girl makyajı olarak da biliniyor. 2023 yılında ortaya çıkan vanilla girl akımı, Hollywood ünlülerinin de radarında. Özellikle davetlerde zarif ve etkileyici görünmek isteyenlerin tercih ettiği vanilya kız makyajı çabasız ve derli toplu bir görünüme olanak tanıyor. Peki, vanilla girl makyajı nasıl yapılır? Gelin, vanilla girl makyaj trendi hakkında merak edilen konu başlıklarına yakından bakalım.

Vanilya Girl Trendi Makyajı-1 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-2 - Saç Bakım Güzellik

Vanilla Girl Makyajı Nedir?

Vanilya girl makyajı sade ve rafine makyaj stillerinden hoşlananların favorisi olmaya aday. Baştan aşağı vanilya tonlarının hakim olduğu bu makyaj stili, vanilya makyaj olarak da anılıyor. 2023’ün en popüler makyaj trendleri arasında gösterilen vanilya kız makyajının yumuşak ve samimi tavrını aynı renkteki kıyafetlerle tamamlayarak tepeden tırnağa zarif görünmek mümkün. Minimal ve  monokrom akımların başarılı bir tamamlayıcısı olarak görülen vanilla girl makyajı, moda dünyasında her geçen gün etki alanını genişletiyor. Makyaj tutkunlarına doğal, samimi ve neşeli bir görünüm kazandıran makyaj trendi için doğallığın ön planda olduğu bir görünüm elde etmek önemli. Bej tonlarında farlar, natürel dudaklar ve eşit bir cilt tonu ise vanilya girl makyajının olmazsa olmazları. Uzun süre popülaritesini koruyacağa benzeyen vanilla girl makyajına ek olarak benzer bir makyaj stili olan Clean Girl Makyajı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.

Vanilya Girl Trendi Makyajı-3 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-4 - Saç Bakım Güzellik

Vanilla Girl Makyajında Hangi Malzemeler Kullanılır?

Hailey Bieber ve Rosie Huntington-Whiteley gibi ünlülerin vazgeçemediği vanilya girl makyaj,  minimal makyaj tarzını sevenler için ideal bir stil. Vanilya girl makyajı için makyaj masanızda şu malzemelere yer açmanız gerekiyor:

 

  • Makyaj bazı
  • Islak bitişe sahip renkli nemlendirici veya hafif formüllü bir fondöten
  • Parlak bitişli kapatıcı
  • Şeftali renkli ıslak bitişli allık
  • Bej ya da krem renkli ıslak far
  • Nude renkli dudak kalemi
  • Şeffaf dudak parlatıcısı

 

Makyajınızı yaparken yüzünüzdeki bazı kusurları gizlemek için Makyaj Hileleri ile İlgili Her Şey adlı içeriğimizi okuyarak temel makyaj hileleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Vanilya Girl Trendi Makyajı-5 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-6 - Saç Bakım Güzellik

Vanilla Girl Makyajı Nasıl Yapılır?

TikTok makyaj trendleri listesinde ilk sıralarda kendine yer bulan vanilla girl makyajı, minimal bir makyaj stili olduğundan her tarza uyum sağlıyor. Bu makyaj stilinin öne çıkan yönleri dikkat çekici yanaklar ve doğal renk tonlarıyla yapılmış uygulamalar. Minimum ürünle yüzünüzdeki doğal görünümü ortaya çıkarabileceğiniz bu stilde ince yapılı ve ıslak bitişe sahip ürünler kullanmak gerekiyor. Vanilla girl makyajını birkaç basit adımda yüzünüze uygulayabilir ve doğal görünümünüzle ilgi çekebilirsiniz. Eğer daha gösterişli makyaj uygulamalarından hoşlanıyorsanız özel günler için Glitter Makyaj Nedir Nasıl Yapılır? adlı içeriğimizi de okuyabilirsiniz. İşte, vanilya makyaj için takip etmeniz gereken adımlar…

Vanilya Girl Trendi Makyajı-7 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-8 - Saç Bakım Güzellik

Cildinizi Temizleyip Nemlendirin

Vanilya kız makyajı için cildinizdeki makyaj kalıntılarını ve kirleri tamamen arındırmanız oldukça önemli. Doğal ve pürüzsüz bir görünüm için makyaj öncesi cildinizi derinlemesine temizlemelisiniz. Dove Beauty Cream Bar Micellar ürününü günlük cilt temizliğiniz için tercih edebilirsiniz. Formülünde nazik temizleyiciler ve nemlendiriciler bulunan sabun, cildinizi kurutmadan yağ ve kirden arındırmanıza yardım eder. Cildinizi temizlerken aynı zamanda nemlendiren Dove sabun, hipoalerjenik formülüyle hassas ciltler için de uygundur. Cilt temizliğinin hemen ardından cildinizi günlük nemlendiricinizle nemlendirip makyaja hazırlayın.

Vanilya Girl Trendi Makyajı-9 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-10 - Saç Bakım Güzellik

Makyaj Bazı Sürün

Ten makyajı öncesinde cildinizin pürüzsüz görünmesi için yüzünüze makyaj bazı uygulayın. Makyaj bazı cildinizdeki kusurları gizlemenize ve daha eşit bir cilt tonu elde etmenize yardım eder. Dilerseniz ıslak yapılı bir makyaj bazı seçerek makyajınızda ıslak bir görünüm elde edebilirsiniz.

Vanilya Girl Trendi Makyajı-11 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-12 - Saç Bakım Güzellik

Fondötenle Cildinizi Ön Plana Çıkarın

Vanilla girl makyajının en önemli adımı, kusursuz bir ten görünümüne sahip olmak. Hafif formüllü ve cilt yapınıza uyum sağlayan bir fondöten seçip makyaj fırçası veya süngerle ürünü cildinize sürün. Fondöteni cildinize eşit şekilde yaymanız ve cilt tonunuzun dengeli görünmesi vanilya makyajınızın iyi durması için en önemli noktalar. Ciltte kolayca dağılan ince yapılı fondötenlerin yanında cildinize ıslak bitişli renkli nemlendiriciler de uygulayabilirsiniz.

Kapatıcı ile Kusurlarınızı Kamufle Edin

Vanilla girl makyajında amaç, ışıltılı ve kadife görünümlü bir cilde sahip olmak. Bu nedenle cildinizdeki kusurları ve renk eşitsizliklerini tamamen gidermelisiniz. Sivilce ve leke izlerinizi parlak bitişli bir kapatıcı ile gizleyebilirsiniz. Kapatıcıyı göz altlarınıza da sürerek göz altı çevresindeki renk eşitsizliklerini kamufle edebilirsiniz. Parlak bitişli kapatıcılar tercih ederek daha dikkat çekici bir görünüm yakalamanız da mümkün.

Vanilya Girl Trendi Makyajı-13 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-14 - Saç Bakım Güzellik

Islak Bitişli Allık Kullanın

Vanilya kız makyajında yanaklarınıza doğal ama dikkat çekici bir renk vermek için şeftali tonlarında ıslak bitişli allıklar kullanabilirsiniz. Allığı elmacık kemiklerinizden şakaklarınıza doğru sürebilirsiniz. Kremsi dokudaki ıslak bitişli allıkları elinizle cildinize hafifçe yayarak uygulayın. Şeftali renkteki allıklar, yüzünüze doğal ve renkli bir ifade kazandıracak.

Vanilya Girl Trendi Makyajı-15 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-16 - Saç Bakım Güzellik

Bej Krem Farlar Tercih Edin

Vanilya girl makyajının natürel görünümünü tamamlamak için vanilya ve bej renklerden oluşan bir far paleti kullanabilirsiniz. Bej far paleti ile göz kapaklarınıza yumuşak tonlarda far sürerek doğal renk geçişleri gerçekleştirebilirsiniz. Islak bitişli far paletleri gözlerinizin daha etkileyici görünmesine yardım eder ve makyajınıza ışıltılı bir dokunuş katar. Bej renkli göz makyajınızı beyaz göz kalemi ile tamamlayabilirsiniz. Eğer daha vurgulayıcı bir göz makyajı istiyorsanız kahverengi göz kalemi de kullanmanız mümkün.

Vanilya Girl Trendi Makyajı-17 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-18 - Saç Bakım Güzellik

Şeffaf Dudak Parlatıcılarına Şans Verin

Tüm yüzünüzde olduğu gibi dudaklarınızda da doğallıktan şaşmamalısınız. Bunun için nude renkli dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçevelemekle işe başlayın. Dudaklarınızda nude renkli mat rujlar kullanabilir ya da şeffaf lip gloss’larla dudaklarınıza parlak dokunuşlar katabilirsiniz.

Vanilya Girl Trendi Makyajı-19 - Saç Bakım Güzellik Vanilya Girl Trendi Makyajı-20 - Saç Bakım Güzellik

Transparan Pudra ile Makyajı Tamamlayın

Eğer vanilla girl makyajınızla uzun süren etkinliklere katılacaksanız makyajınızın dayanıklı olması için yüzünüze biraz transparan pudra uygulaması yapabilirsiniz. Bu sayede makyajınızın daha uzun saatler bozulmadan kalması mümkün. Günlük makyaj uygulamalarınızda transparan pudra adımını atlayabilirsiniz.

 

Siz de doğal ve minimal makyaj stillerinde hoşlanıyorsanız sosyal medyanın dikkat çeken trendlerinden biri olan vanilla girl makyajını deneyebilirsiniz. Günlük hayatta tercih edeceğiniz vanilya kız makyajı ile yüzünüze taze ve ışıltılı bir görünüm kazandırabilirsiniz.