0

Makyaj yaparken nasıl ki ten makyajı ürünlerimizi cilt tonumuza göre seçiyoruz, aslında göz makyajımızı da göz rengimize göre seçerek profesyonel bir makyaj yapabiliriz. Göz renginize uygun renklerle yaptığınız göz makyajı gözlerinizi daha da ortaya çıkarak bakışlarınıza derinlik katmaya da yardımcı olur. Etkileyici bakışlar ve profesyonel bir görünüm için yeşil gözlerinize makyaj yaparken hangi teknikleri kullanmalısınız, far ve göz kalemi seçiminizi hangi renkte yana kullanmalısınız ve makyajınızda nelere dikkat etmelisiniz öğrenmek için okumaya devam edin.

Yeşil Göz Makyajı: Yeşil Rengi Ortaya Çıkaracak İpuçları -1 - Saç Bakım Güzellik Yeşil Göz Makyajı: Yeşil Rengi Ortaya Çıkaracak İpuçları -2 - Saç Bakım Güzellik

Yeşil gözlüler hangi renk far kullanmalı?

Göz renginizle kontrast oluşturacak renkler kullanarak göz renginizi ortaya çıkarabilirsiniz. Yani yeşil gözleriniz için mor, bakır, turuncu ve gold tonlarda far kullanmak doğru bir seçim olacak. Ayrıca far tercihlerinizde de sedefli, simli tonlara yönelerek harika bir uyum da sağlayabilirsiniz.

Ayrıca kahve ve tonları da genellikle her göz rengine yakışmasıyla bilinir. Gölgelendirme noktasında ve keskin bitişler istediğinizde kahveden yardım almayı deneyin. Kendinize mutlaka bir koyu yeşil sedefli far edinmeyi de ihmal etmeyin. Göz altlarınıza uygulayacağınız bu rengin gözlerinizi nasıl ortaya çıkardığını görünce şaşıracaksınız. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken en hassas nokta, seçtiğiniz yeşilin gözleriniz ile aynı renkte ve mat bir formda olmaması. Aynı renkler bir araya geldiğinde gözlerinizi küçültüp bakışlarınızı soğuk bir hale getirebilir.

Tabii bu açık ve aydınlık renklerin yanında kullanabileceğiniz farklı renk tonları da var. Füme renkler de gözlerinizi parlatabilir. Uzak durmanız gereken ise füme, gri gibi tonlar tercih ederken bunların ışıltılı ve sedefli olmaması. Bu soğuk renkler bir de ışıltılar ile birleştiğinde donuk bakışlarınız olmasına neden olabilir.

Kısacası, mor ve tonları, gold ve bakır gibi simli sıcak tonlar ve açık bir turuncu başlangıçta oldukça işinizi görecek.

Yeşil göze hangi maskara kullanılır?

Aslında çoğunlukla ve her türlü makyajda siyah maskara kullanıyor olmamız farklı seçenekler olmadığı anlamına gelmiyor. Her renkte bir maskara mutlaka mevcut.  Siz de biraz farklılık arayışındaysanız ve değişiklik gözünüzü korkutmuyorsa kendinize mutlaka mor ya da pembe bir maskara edinmeyi deneyin. Bunun dışında siyah yerine daha soft bir tonda olan kahverengi maskarayı da makyaj koleksiyonunuza dahil edebilirsiniz. Özellikle kumral bir ten renginiz varsa kahverengi maskara gözlerinizi, göz makyajınızı ve bakışlarınızı değiştirecek.

Bilmeniz Gereken Maskara Hileleri yazımızdan maskaranızı bir profesyonel gibi uygulamak için ipuçlarını da keşfedebilirsiniz.

Yeşil Göz Makyajı: Yeşil Rengi Ortaya Çıkaracak İpuçları -3 - Saç Bakım Güzellik Yeşil Göz Makyajı: Yeşil Rengi Ortaya Çıkaracak İpuçları -4 - Saç Bakım Güzellik

Yeşil renk göze nasıl makyaj yapılır?

Kullanmanız gereken renkleri temin ettiyseniz makyajınızın tamamını nasıl yapacağınız kısmına geçebiliriz. İşe cildinize bakım yapmakla başlayın. Özellikle ten makyajınızın kusursuz görünmesi için peeling yaparak ölü derilerden cildinizi arındırın ve nemlendirici ile kurumayı önleyin.

Adım 1: Göz makyajı

Uzun süre kalıcı bir makyaj için göz kapaklarınıza bir baz uygulayarak makyajınıza başlayın. İlk işlem olarak gözlerinizin katlanma bölgesini belli edecek bir teknik izlemeniz gerekiyor. Bunun için açık kahve tonlarında mat bir far ile katlanma bölgenizi belirginleştirin. Ardından göz renginize uygun olacağından bahsettiğimiz renk tonlarından seçtiğiniz rengi tüm göz kapağınıza uygulayın. Temiz bir fırça ile katlanma bölgesindeki renk ile iyice karıştırın.

Tüm göz kapağınıza uyguladığınız rengin biraz daha koyu bir tonu ile gözlerinizin dış köşesine hafifçe gölgelendirme yapın. Bu işlem gözlerinizin şeklini belirginleştirmeye yardımcı olur. Keskin bir bitişi önlemek için dış kenardaki renk ile göz kapağınızdaki rengi de karıştırın. Far aşamasının ardından gözlerinizin dış kenarından başlayarak ince ve kuyruklu bir eyeliner çekin. Son adım olarak da kirpik kıvırıcınızı uygulayın ve içten dışa doğru kıvırarak maskaranızı sürün.

Adım 2: Ten Makyajı

Ten makyajınızın kusursuz görünmesi için cilt alt tonunuza uygun bir fondöten ve kapatıcı seçmeniz önemli. Fondöteninizi tüm yüzünüze temiz bir fırça ya da sünger ile uygulayın. Ardından fondötenden daha açık bir tonda seçtiğiniz kapatıcıyı göz altlarınıza uygulayın ve iyice dağıtın. Eğer cildinizde kırmızı nokta ve sivilceler varsa, fondötenden önce yeşil bir renkte kapatıcı uygulayarak kırmızılıkları nötrleyebilirsiniz. Transparan bir pudra ile de tüm yüzünüzden geçerek makyajınızın kalıcılığını arttırabilirsiniz.

Adım 3: Kaşlar

Ten makyajınızın da ardından sırada en önemli adımlar arasında sayılan kaşlar var. Kaşlarınızda çok fazla boşluk varsa, kaş renginize uygun bir kaş kalemi ile ince çizgiler atarak kaşlarınızdaki boşlukları doldurun. Ardından şeffaf bir kaş jeli ya da kaş sabunu ile yukarı doğru tarayarak onları sabitleyin.

Adım 4: Bronzer, Aydınlatıcı ve Allık

Sırada yüzünüze biraz boyut katmak ve onu şekillendirmek var. Elmacık kemiklerinizin üstü bir hizadan saç çizgisine gelerek bronzerınızı uygulayın ve büyük bir fırça ile homojen şekilde dağıtın. Saç çizginize ve çene kısmına da hafifçe uygulamayı unutmayın. Bronzerın üzerine daha elmacık kemiklerinin üstüne doğru pembe ya da şeftali tonlarda bir allık uygulayın. Son adım olarak gözünüzün alt kısmındaki kemiklerin üzerine, burun kemer ve ucuna üst dudağınızın hemen üzerine biraz aydınlatıcı uygulayın.

Adım 5: Dudaklar

Dudaklarınız için de makyajınıza başlamadan önce bir peeling ya da nemlendirici ile onları makyaja hazırlamayı ihmal etmeyin. Seçtiğiniz far rengine uygun olabilecek bir renkte ruju dudaklarınıza sürün. Eğer biraz profesyonel görünüm istiyorsanız, dudaklarınızın etrafını bir dudak kalemiyle çizin ardından içini rujunuz ile doldurun.

Adım 6: Sabitleme

Makyaj sabitleme spreyini tüm yüzünüze çok yakın olmayacak şekilde sıkın ve kurumasını bekleyin. İşte hazırsınız.