0

Yüz buharlamayı mutlaka duymuşsunuzdur. Peki ya buharın cildinizde ne işe yaradığını biliyor musunuz? Buhar, kan dolaşımı artırmanın, cildi yumuşatmanın, gözenekleri açmanın ve çeşitli serum ve nemlendiricilerin daha iyi nüfuz etmesinin en büyük yardımcısı.

Aslında sık sık yapmasanız bile cilt bakımının en önemli adımları arasındadır. Sadece cildi hazırlamakla kalmaz cildin canlılığını ve parlaklığını kazandırmaya, ihtiyacı olan nemi karşılamaya da yardımcı olur.

İhtiyacınız olan malzemeler

  • Yüz temizleme jeli
  • Kaynar su
  • Kase
  • Havlu
  • Esansiyel yağlar
  • Kuru bitkiler
Cilt İhtiyacınıza Uygun Yüz Buharı Tarifleri-1 - Saç Bakım Güzellik Cilt İhtiyacınıza Uygun Yüz Buharı Tarifleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Buharlama öncesi yapmanız gerekenler

Cildinizin temiz olduğundan emin olun. Buhar ile gözeneklerin açılması içerideki kiri dışarı çıkarmayı amaçlar. Cildiniz yeterince temiz değilse ve yüzünüzde kir, makyaj kalıntısı ve yağ birikmişse bunların gözeneklere dolmasına neden olabilirsiniz. Etkili bir temizlik için çift aşamalı temizliği deneyebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler bir yağ bazlı ve bir su bazlı temizleyici. Ardından birazdan vereceğimiz tariflerden cildinize uygun olanı seçip buhar maskenizi yapabilirsiniz.

10 dakikadan fazla buhar yapmamaya da dikkat edin. Buharlama için bir tencere kaynar suya, ısıya dayanıklı bir kaseye ve omuzlarınızı, başınızı ve kaseyi kapatacak kadar büyük bir havluya ihtiyacınız olacak. Havlunun altına girmeden önce telefonunuza zamanlayıcı kurmayı da unutmayın!

*Buharlama işlemi sadece cilt bakımı yapmanın dışında, sinüslerinizi temizlemeye ve nefesinizi açmaya da yardımcı olur. (*)

 

Cilt İhtiyacınıza Uygun Yüz Buharı Tarifleri-3 - Saç Bakım Güzellik Cilt İhtiyacınıza Uygun Yüz Buharı Tarifleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Cilt ihtiyaçlarına göre buhar kombinasyonları

Yaş almış ciltler: Kaynamış suyunuza, 1 yemek kaşığı biberiye otu, 1 yemek kaşığı papatya çiçeği, 1 damla tütsü esansiyel yağı ekleyin. Sakinleştirici ve nemlendirici özellikler taşıyan bu yağ ve bitkiler cildinizin parlamasına yardımcı olacak.

Sivilceye meyilli ciltler: 3 damla çay ağacı esansiyel yağını ve birkaç taze fesleğen yaprağını kaynamış suya ekleyin. Buharlama işlemi sonrası sivilcelere oldukça iyi gelen kil maskesi ile bakım rutininizi devam ettirebilirsiniz.

Kuru ciltler: 2 adet papatya çayı poşeti ve 2 damla çay ağacı esansiyel yağını kaynamış suya ekleyin. Papatya çayının buharı kuruluk nedeniyle tahriş olmuş cildi yatıştırmaya yardımcı olur. Çay ağacı yağı da ciltteki bakterileri öldürmeye yardım eder. Buharlama sonrası mutlaka bir nemlendirici uygulayın.

Karma ciltler: 1 yemek kaşığı lavanta ve 3 damla sardunya esansiyel yağıını kaynamış suyunuza ekleyin. Buharlama sonrasında cildinizi serinletmeye yardımcı olacak ve gözeneklerin tekrar kapanmasını sağlayacak gül suyu ile cildinize bakım yapmayı unutmayın.

Buhar nasıl yapılır?

  • 4 su bardağı suyu kaynatın.
  • Isıya dayanıklı bir kaba aktarın ve düz bir tezgah üzerine koyun.
  • Yukarıdaki tarifler arasından seçtiğiniz malzemelerini ekleyin
  • Yüzünüzü buhar kaynağından yaklaşık 35-40 cm kadar uzakta tutarak yüzünüzü, omuzlarınızı ve kaseyi hemen bir havluyla örtün.
  • 5-10 dakika buharın keyfini çıkarın ve ardından cildiniz hala nemliyken maske, serum veya nemlendirici ile devam edin.

Önemli Not: aşırı hassas bir cildiniz, güneş yanıklarınız ve cilt hastalıklarınız varsa buharlama işlemi uygulamayın.