0

Kusursuz bir saç kesimi, kişinin tüm görünümünü anında değiştirebilen ve havalı bir tarzın ardında yatan güçlü bir oyuncu niteliğinde. Her geçen sezon değişen, yenilenen, modaya göre şekillenen saç kesim trendleri, pek çoğumuza ilham oluyor. Moda haftalarında boy gösteren modellerin saç kesimleri mercek altına alınıyor ve sezonun gözde saç modelleri hakkında ipucu veriyor. Peki, 2024 saç kesim trendleri hangileri? Yazımızı okuyarak 2024’ün trend saç kesim modellerini öğrenebilirsiniz.

 

Birbirinden Havalı 2024 Saç Kesim Modelleri

Her ne kadar yüz şeklinize yakışan saç kesim modelini seçmeniz gerekse de trend olan ve farklılık getiren modeller de sizin için bir rehber olabilir. 2024 saç kesim trendlerine bakıldığında, geçtiğimiz yıl trend olan ve ikonik oyuncu/müzisyen Jane Birkin ilhamıyla podyumlarda görmeye alıştığımız kaküller, popülaritesini korumaya devam edeceğe benziyor. Bunun haricinde, çoğunlukla kullanımı ve şekillendirmesi kolay, kısa boylarda saç modelleri sezona yenilik getiriyor. 2023 yılını sonlandırmaya hazırlanırken önümüzdeki senenin fikir edinebileceğimiz en trend saç kesim modelleri ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

2024 Saç Kesim Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2024 Saç Kesim Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Kelebek Kesim Kakül

“Butterfly bangs” olarak adlandırılan kelebek kesim kakül, 2024 yılında en sık karşımıza çıkan saç kesim modellerinden biri olacak. Bu model, katmanlı bir saç kesimi olan U kesim saç modeli ile benzerlik gösteren kelebek kesim ile uyum sağlıyor ve kat kat kesimle hacimlenen uzun boy kakülleri temsil ediyor. Tıpkı kelebeğin kanatlarını andıran ve ortadan ayrılarak saçın sağ ve sol kısmında hareketlenen kelebek kesim kakül, göz hizasında veya yüzü çerçeveleyen modellerle karşımıza çıkıyor. Son derece zarif olan bu saç kesimi, aynı zamanda havalı ve eğlenceli bir kişiliği de yansıtıyor. Üstelik neredeyse tüm yüz şekillerine  ve tarzlara hitap ediyor.

 

Mixie Cut Saç Kesimi

İngilizcede “pixie” ve “mullet” kesimi ortak paydada buluşturan ve kısa bir model olan mixie cut saç kesimi, feminen ve maskülen yanları aynı anda açığa çıkarıyor. Mixie cut, çarpıcı ve göz alıcı bir saç kesim modeli olmakla birlikte, bu havalı görünümünün ardında tercih eden kişiler tarafından topluma bir mesaj da iletiyor. Toplumsal cinsiyet rollerini yıkmak, cinsel kimliği tek bir kalıba sokan gelenekselliğe karşı meydan okumak gibi alt metinleri de beraberinde getiriyor.

 

Kendi içinde bir başkaldırıyı temsil eden bu saç modeliyle 2024 yılında sıklıkla karşılaşacağız gibi görünüyor. Peki, bu modelin özellikleri neler? Ünlü şarkıcı Miley Cyrus ile birlikte popülerlik kazanan bu saç modelinde saçların arkası uzunken, önleri kısa ve daha maskülen bir tarza sahip. Şekillendirmesi kolay alan ve vakit almayan mixie cut, Miley Cyrus dışında pek çok ünlünün kalbini fethetti bile.

 

Özellikle düz saçlara çok yakışan bu model, hafif dalgalı saçlarda da son derece göz alıcı duruyor. Saçlarınız yoğun dalgalara veya kıvırcık buklelere sahipse saç düzleştirme yöntemleri konusundaki içeriğimizi de okuyabilirsiniz.

 

70’lerin Katlı Kesimleri

Önümüzdeki sene 70’lerin havalı saç kesimleriyle yeniden haşır neşir oluyoruz. O dönemin esintilerini taşıyan katlı ve orta boydaki kesimler, saç kestirme isteğinizi gördüğünüz an tetikleyebilir. “Wolf cut” olarak adlandırılan ve kişide aykırı bir hava yaratan bu model, jöle ve şekillendiricilerle birlikte kullanıldığında vermek istediği etkiyi ikiye katlıyor ve yine ünlü camiasında sıklıkla tercih ediliyor. 70’lerin retro havasını yansıtan yeni moda saç kesimleri kadınlar kadar erkekler tarafından da büyük beğeni topluyor. Kaküllü, bol ve belirgin katlı dağınık saç kesiminden hoşlananlar bu trende mutlaka göz atmalı.

 

U Kesim Modeller

U kesimi saç, klasik modelleri geçmişe gömüyor. Önümüzdeki sene, V kesim saç modeli kadar katları arkada U harfi şeklinde belirginleşen saç kesimleri daha sık tercih edilecek. Yüzü çerçeveleyen ve yumuşak bir ifade katan U kesim saç modeli, özellikle orta veya uzun boylu saçlara çok yakışıyor. Bu saç modeliyle birlikte 2024 yılında katlı kesimlerin de ön plana çıkacağı anlaşılıyor. Düz ve klişe saç kesim modelleri, 2024 yılında pek tercih edilecek gibi görünmüyor.

 

90’lar Bob Kesim Esintileri

 

2024 sezonunda kısa ve dalgalı saç stilleri gündemde olacak. 90’ların grunge tarzını yansıtan katlı bob kesimler ise tam bu stile göre! Çene hizasında veya köprücük kemiklerinde biten bob kesim, yüz şeklini olduğundan daha uzun gösteriyor ve düz, dalgalı veya kıvırcık; tüm saç tipleriyle uyum sağlıyor. Bu model, C saç kesimi ile küt kesim arasında bir görünüm sergiliyor.

 

İnce Kaküller

Yeni sezonun bir diğer gözde trendi, ince kaküller. Özellikle Asya’da popüler olan ve git gide diğer ülkelere de yayılan ince kakül kesim, kalın ve kalıp gibi duran kaküller yerine uçuş uçuş, hafif görünümüyle tazelik kazandıran kaküllere yer veriyor.

2024 Saç Kesim Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2024 Saç Kesim Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Curly Bob Saç Kesimi

Kıvırcık saçlıları sevindiren bir trend olan curly bob kesim, buklelerin hafifçe alna düştüğü klasik bob modelden ibaret. Fakat birbirinden ayrı ayrı hareket eden o havalı bukleler bob kesime ayrı bir yorum katıyor tabii ki. C kesim saç modeli ile benzerlik gösteren kıvırcık bob model, saçların çok daha hacimli ve havalı görünmesini sağlıyor. Doğal buklelerin hareket kazandığı bu saç modelinde, eforsuz ve zahmetsiz bir şıklık elde ediliyor. Yıka ve çık kolaylığı sağlayan bu tarz saç stilleri 2024 yılının odağında ve kişiliği yansıtan bir tarz yakalama imkanı sunuyor. Curly bob saç modeli haricinde kıvırcık saç kakül modelleri hakkında merak ettikleriniz varsa içeriğimizi okuyabilirsiniz.

 

Hailey Bieber Saç Kesimi

Ünlü model Hailey Bieber’ın güzellik ve moda dünyasına yön veren gücünü inkar edemeyiz. İkonikleşen bob kesim saç modeli ise, 2024 yılında da pek çok kişiye ilham olmaya devam ediyor. Doğal, hafif ve uğraşsız bir görünüm sunan Hailey Bieber bob saç kesimi, fazla hareketli katlardan ziyade yumuşak katlara yer veriyor. Modern ve fresh görünümü anında yakalayabileceğiniz bu model, kısa ve orta boy saçlara sahipseniz tam size göre.

 

Pageboy Saç Kesimi

70’lerin asi ruhunu günümüze taşıyan bir diğer saç modeli pageboy saç kesimi. TikTok güzellik trendlerinde de yer edinen bu özgür kesim, çoğunlukla kulakların hemen altında biten ve minik dalgalarla hareketlendirilen stile sahip. Kullanım kolaylığı nedeniyle de viral olan videolarla popülerliğini iyiden iyiye yaygınlaştıran pageboy saç kesimi, oval yüzler için biçilmiş kaftan.

 

Görüldüğü gibi 2024 yılı kısa, hareketli ve saçın üst kısımlarının hacim kazandığı stillerle ön plana çıkıyor. Pratik ve kullanımı son derece kolay olan 2024 saç kesim trendleri, eforsuz ve doğal güzelliği de temsil ediyor. Öte yandan aykırı ve asi modellerin de baskın olduğu bu trendler, V model ve U model saç kesimi gibi katlı ve hacimli saçları odak noktası haline getiriyor.

2024 Saç Kesim Trendleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2024 Saç Kesim Trendleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Saç şeklini ve kesimini ön plana çıkaran en önemli unsur, saçların sağlıklı ve doğal parlaklığını yansıtan bir yapıda olmasından geçiyor. Kuru, hacimsiz ve koparak dökülen saçlar, modeli ne olursa olsun saçların güzelliğini gölgeliyor ve arzu ettiğiniz görünümden uzaklaşmanıza neden oluyor. Elidor Collagen Blends Sülfatsız Saç Bakım Şampuanı Moisture Boom Yoğun Nem Terapisi 350 ml, kolajen eksikliği ile birlikte eski hacmini ve sağlığını yitiren saçları hayata geri döndürüyor ve saçlarınızın hak ettiği nemi kusursuz bir bakım terapisiyle yeniden kazandırıyor. Yepyeni saç modelinizin keyfini Elidor ile ikiye katlamayı unutmayın!