0

Rutin saç bakımı malzemeleri dendiğinde listenin en başına yazılabilecek tarak çeşitleri, saçları düzleştirmek, olası düğümleri açmak için son derece gereklidir. Ayrıca saçları düzenli biçimde taramak, saç diplerine masaj etkisi yapacağından saç sağlığı açısından da önem kazanır. Tarak çeşitleri ve özellikleri üretiminde kullanılan malzemeye, rengine, tasarımına göre farklılaşır. Siz de alternatifler içerisinden ihtiyacınıza ve zevkinize en uygun ürünü seçebilirsiniz.

Tarak Nedir?

Saç tarama işleminde kullanılan dişli araca tarak adı verilir. Saçınızı herhangi bir tarakla tarayabileceğinizi düşünebilirsiniz ancak bu yanlış bir seçim olabilir. Saç tipinize uygun tarak çeşitleri arasından seçiminizi yaptığınızda saçlarınızın çok daha sağlıklı ve kusursuz göründüğüne şahit olabilirsiniz.

Tarak Çeşitleri Nelerdir?

Tarak Çeşitleri Nelerdir?-1 - Saç Bakım Güzellik Tarak Çeşitleri Nelerdir?-2 - Saç Bakım Güzellik

Taraklar yalnızca erkek tarak çeşitleri ve kadın tarak çeşitleri olarak ikiye ayrılmaz. Pek çok farklı amaç için kullanabileceğiniz tarak mevcuttur. Ahşap, plastik veya metal gibi malzemelerden üretilen saç tarak çeşitleri şöyle listelenebilir:

Düğüm Açan Saç Tarakları

Tarak Çeşitleri Nelerdir?-3 - Saç Bakım Güzellik Tarak Çeşitleri Nelerdir?-4 - Saç Bakım Güzellik

Bazen saçlarınıza bolca sprey, köpük, jöle benzeri ürünler sürmek zorunda kalırsınız; böyle zamanlarda ertesi gün saçınızı açmak için biraz daha fazla efor sarf etmeniz gerekebilir. Kolay tutuş sağlayan, güçlü ama yumuşak dokulu diş uçları bulunan tarak çeşitleri bu noktada işinizi kolayca çözecektir. Kıvırcık ve bukleli saçlar için de ideal olan bu tarak tipi sık ve çokça dişle donatıldığında çok daha hızlı bir şekilde ve saçları yıpratmadan açar.

İnce Dişli Taraklar

Özellikle ince telli ve düz yapıdaki saçlar için uygun olan bu modeli eğer saçınız çok karışmaya meyilli değilse rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak bu tip saç tarak çeşitleri her zaman çok sağlam olmayabilir. o nedenle tahta tarak çeşitleri arasından seçim yapmak iyi bir fikir olacaktır.

Profesyonel Kuaför Tarağı

Dip boya yaparken işlerinizi kolaylaştıracak bir tarak tipi olan profesyonel tarakların çoğunluğunun arkasında saçı ayırmak için özel bir parçası bulunur. Şık ve sağlam bir tasarıma sahip olan tarak çeşitleri kadın bakım ürünleri arasında önemli bir yer tutar. Yalnızca saç boyamada değil, saça model verme konusunda da profesyonel kuaför tarağından destek alabilirsiniz. Örneğin bu tarak ile krepe yapmak son derece kolaydır.

Tokalı Taraklar

Saçınızdaki son düzenlemeyi yapıp sonradan da aksesuar olarak kullanabileceğiniz tokalı tarak çeşitleri farklı boy ve renklerde olur. Saçınızın gürlüğüne ve uzunluğuna göre seçebileceğiniz bu tip taraklar pırlantalı, boncuklu, çiçek motifli gibi pek çok tasarımla karşınıza çıkar. Kıyafetinize ve kişisel zevkinize en uygun tarağı seçtikten sonra saçınızı yarım topuz, örgülü model ya da at kuyruğu yaptıktan sonra tokayı uygun bir bölgeye tutturabilirsiniz. 

Erkek Tarak Çeşitleri

Tarak çeşitleri nelerdir sorusunun cevaplarından biri de erkek tarak çeşitleridir. Daha sade ve kompakt formda bulunan erkek taraklarının genellikle dişleri geniş ve aralıklıdır. Saçın kolayca şekil almasını sağarken bir yandan da saç diplerine uyguladığı dengeli basınç sayesinde kan dolaşımını artırır. Böylece saçlar çok daha sağlıklı uzar ve güçlenir. Ayrıca saç bakımınız için farklı ürünleri de deneyebilirsiniz. Örneğin erkek saç pudrası saç tellerine hacim kazandırarak daha dolgun bir görünüme destek olur. 

Saç Tipine Göre Tarak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tarak seçimi yaparken saçınızın tipine, uzunluğuna ve kişisel tercihlerinize göre hareket etmelisiniz. Tarak çeşitleri ve isimleri çok çeşitli olsa da amaçları genellikle aynıdır. Doğru tarak seçimi, saçların sağlıklı ve bakımlı kalmasına yardımcı olur. Elbette ki taraklar düzenli olarak kullanılmalı ve saç bakım rutininizin ayrılmaz bir parçası olmalıdır.

Kıvırcık Saçlar İçin Tarak

Tarak Çeşitleri Nelerdir?-5 - Saç Bakım Güzellik Tarak Çeşitleri Nelerdir?-6 - Saç Bakım Güzellik

Düzgün bukleler, göz alıcı kıvırcık saçlar herkesin hayalidir. Saçınızın doğalında bu varsa, sadece birkaç ufak dokunuşlar saçlarınızı kusursuz göstermeniz mümkün olur. Saçlarınızın kabarıp, tel tel ayrılmasını önlemek için aralıklı ve geniş dişli tarakları tercih etmeniz gerekir. Geniş dişli taraklarla saçlarınızı taradığınızda düğümleri kolaylıkla açabilirsiniz. Ayrıca bu tarak tipi saç tellerinizin kopmasını da engeller. Ahşap veya doğal malzeme ile üretilmiş taraklar da yine saçlarınızdaki elektriklenmeyi önleyecek bir unsurdur. Bu nedenle de kıvırcık saçlı olanların imdadına yetişir. Eğer kabarıklığı engellemek için başka bir yöntem daha arıyorsanız saç kabarması nasıl önlenir isimli yazımıza göz atabilirsiniz!

Düz ve İnce Telli Saçlar İçin Tarak

Hassas ve kırılgan bir saç tipiniz varsa saçlarınızı yıpratmayacağından emin olduğunuz geniş dişli tarakları tercih etmelisiniz. Plastik veya ahşap malzemeden yapılmış taraklar sizin için ideal olacaktır. Çünkü metal taraklar saçı elektriklendirebileceğinden kırılmalara yol açabilir. Tarak çeşitleri arasından doğru seçimi yapmanın dışında ince telli saça sahip olanlara tarama işlemi esnasında saçına güç uygulamalıdır. Bunun yanı sıra saçınızı nemliyken değil kuruladıktan sonra taramanızı tavsiye ederiz.

Uzun Saçlar İçin Tarak

Tarak Çeşitleri Nelerdir?-7 - Saç Bakım Güzellik Tarak Çeşitleri Nelerdir?-8 - Saç Bakım Güzellik

Sık dişli ve gövdesi mümkün olduğunca geniş taraklar uzun saçlılar için pratik bir kullanım sağlar. Dipten uca doğru saçınızı taradığınızda maksimum saçı bünyesine alabilen geniş taraklar sayesinde saçlarınızı kolaylıkla açabilirsiniz. Fazla olan saçların tarakta kalması sorun değildir, saç doğası gereği dökülebilir ancak olması gerekenden fazla ise saç bakımlarınızı ihmal etmemeli ve tarak kullanırken daha nazik olmalısınız.

 

Tarak çeşitleri arasından kendiniz için en uygununu bulduktan sonra saç bakımınız konusunda da ihtiyaçlarınızı karşılayan ürünlere yönelmelisiniz. Sağlıklı, güçlü, canlı ve parlak saçlara kavuşmak için saç tarak çeşitleri dışında iyi bir şampuana da gerek vardır. Elidor Güçlü ve Parlak Saç Bakım Şampuanı bakım rutininin ilk aşamasını en ideal şekilde tamamlar.