0

2020 yılı Covid-19 salgını birçok şeyi değiştirdi. Değişen alışkanlıklardan biri de, spor antrenmanları oldu. Spor salonlarının kapatılması, zamanın çoğunun evde geçirilmesi spor alışkanlıklarını eve taşıyarak tıpkı moda, saç, makyaj gibi trendleri gibi egzersiz yapma alışkanlıklarının ve egzersiz türlerinin de değişimine yol açtı.

Tüm değişimler ve trendler için okumaya devam edin.

2021’in Fitness Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2021’in Fitness Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Neler Değişti?

Ev Spor Salonları

Bir çift dambıl, egzersiz bandı ve mat ile forma girmek kolay. Önemli olan evinizde spor yapacak bir yer ayarlamanız. Çok büyük bir alana ihtiyacınız yok. Orta sehpanızın yerini değiştirerek bile alan sorununu çözebilirsiniz. İhtiyacınıza göre ekipmanları seçin, yerinizi belirleyin ve spor programınızı yaratın.

Tabii bunun yanında 15’er dakikalık kalori yakma videoları sayesinde spora ayrılan vakit ve alınan verim de artmış durumda. Hiç ekipman kullanmadan bile spor yapmak mümkün.

Online Ders Programları

Çeşitli videolar izleyerek, egzersiz uygulamaları kullanarak ya da personal trainer’lar ile online dersler yaparak egzersiz yapmak mümkün hale geldi. Yapmanız gereken tek şey; gün içinde spor için kendinize zaman yaratmak.

Üstelik tek bir spor üzerine yoğunlaşmanıza ve hafif bir gün geçirmek istediğinizde ara vermenize gerek yok. Egzersiz süresini kısaltarak sadece vücudunuzu esnetebilir, bazı basit hareketler hatta yoga bile yapabilirsiniz.

2021’in Fitness Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2021’in Fitness Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Trend Olan Spor Türleri

Yürüyüş ve Koşu

Şimdilerde spor salonlarında yaptığımız egzersizlere geri döndük fakat bunun yanında açık havada yapılan egzersizlere olan ilgi de artış gösterdi. Temiz havada yapılan koşu ve yürüyüşler senenin trend spor türleri arasına girmeyi başardı.

Dövüş Sanatları

Egzersiz açısından en kalite spor çeşitlerinden biri olan dövüş sanatlarına olan ilgi de oldukça arttı. Bu spor türleri; sanılanın aksine kişiye sakinlik kazandırmakta oldukça etkili. Ayrıca dayanıklılık, kuvvet, esneklik ve hız gibi özellikleri geliştirmesinin yanında kilo vermeye ve sıkılaşmaya da oldukça yardımcı.

Zihin ve Beden Bütünlüğü

Hareket etme süresi kısaldıkça, vücut sağlığına olan ilgimiz de arttı. Birçoğumuz sporu sadece iyi bir vücut için değil, psikolojik olarak iyi ve zinde hissetmek için yapmaya başladık. Bu sebeple sporun tamamlayıcısı olarak uyku düzeni, sağlıklı beslenme, meditasyon ve yogaya ilgimiz de artış gösterdi.

Sizin de 2021’de içinde bulunduğumuz koşulları daha sağlıklı alışkınlıklar edinmeye çalışarak tamamlayacağınıza eminiz.