0

Koronavirüsten korunmak amacıyla yüz maskesi takmak günlük rutinimizin bir parçası haline geldi. Biliyoruz ki restoranlar, marketler; hatta parklar gibi halka açık birçok yerde damlacık yoluyla yayılan yeni koronavirüse karşı maske takmak zorunlu. Eğer bu durumun cildinizi olumsuz etkilediğini düşünüyorsanız yalnız değilsiniz. Maske sivilcesi veya pürüzleri olarak bilinen maskne, maske kullanmanın yaygın bir yan etkisi.

Maskne sadece basit birkaç sivilceye neden olmuyor; aynı zamanda kızarıklık, şişlik ve tahriş gibi cilt sorunlarına da yol açabiliyor.

Yeni Gerçeğimiz: Maskne Nedir?-1 - Saç Bakım Güzellik Yeni Gerçeğimiz: Maskne Nedir?-2 - Saç Bakım Güzellik

Maskne nedir?

Maskne, yüz maskesi sebebiyle ortaya çıkan çeşitli cilt rahatsızlıkları için kullanılan genel bir terim ve sivilce, gül hastalığı (rosacea), kontakt dermatit, folikülit gibi cilt problemlerini içerebiliyor.

  • Sivilce, cilt gözenekleriniz yağ, ölü deri hücreleri ve kir ile tıkandığında ortaya çıkar. Maske takmak sivilcelere, beyaz ve siyah noktalara neden olabilir.
  • Gül hastalığınız varsa maske kullanmak bu durumu tetikleyerek sivilce ve kızarıklığa yol açabilir.
  • Kontakt dermatit, alerjiniz varsa veya maskenizin materyaline duyarlıysanız ortaya çıkar. Tahriş ve kabarcıkların yanı sıra kızarıklığa da neden olabilir.
  • Folikülit veya saç kökü enfeksiyonu, sivilce benzeri şişliklere neden olur. Bu ağrıya kaşıntı ve ağrı da eşlik edebilir.

Maskne neden olur?

Maskne, çeşitli cilt koşullarını içerebildiği için belirtilerinizin kesin nedeni de değişiklik gösterebilir. Ancak genellikle tıkanmış gözeneklerin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Cildinizde zaten var olan yağ, bakteri ve ölü deri hücreleri maske taktığınızda daha fazla birikebilir ve gözeneklerinizi tıkayabilir. Maske ayrıca soluk alıp vermenizden dolayı nemi hapseder, bu da sivilce riskini artırabilir. Bir başka olası neden de sürtünmedir. Maske malzemesi cildinize sürtünerek tahrişe yol açabilir. Veya maske malzemesine karşı hassasiyetiniz, alerjiniz olabilir.

Yeni Gerçeğimiz: Maskne Nedir?-3 - Saç Bakım Güzellik Yeni Gerçeğimiz: Maskne Nedir?-4 - Saç Bakım Güzellik

Maskne nasıl önlenir?

Maskne problemi yaşıyorsanız bile yüz maskesi takmaya devam etmelisiniz. Çünkü ağzınızı ve burnunuzu maske yardımıyla kapalı tutmak, kendinizi ve çevrenizdekileri koronadan korumanın en etkili yolu. Elbette maskne semptomlarını azaltmak ve cilt sağlığınızı korumak adına alabileceğiniz bazı önlemler var.

Yüzünüzü düzenli olarak yıkayın

Sağlıklı bir cilt için pandemi koşullarında düzenli cilt bakım rutininizi uygulamaya devam edin. Sabah ve gece yatmadan önce, terledikten ve maske taktıktan sonra yüzünüzü nazik bir temizleyici yardımıyla yağdan ve kirden arındırın. Simple Daily Skin Detox Yağlı Ciltler için Micellar Makyaj Temizleme Suyu cildinizi nazikçe temizler ve tazeler.

Yeni Gerçeğimiz: Maskne Nedir?-5 - Saç Bakım Güzellik Yeni Gerçeğimiz: Maskne Nedir?-6 - Saç Bakım Güzellik

Nemlendirici kullanmayı unutmayın

Yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinizi nemli tutmak için gözeneklerinizi tıkamayacak bir nemlendirici kullanın. Bunu aynı zamanda maske takmadan önce de yapabilirsiniz. Nemlendiriciniz, cildinizle maske arasında bir bariyer görevi görebilir. Simple Daily Skin Detox Yağ İçermeyen Likit Nemlendirici’yi deneyin. İçeriğindeki kekik özü, cadı fındığı, çinko pca ve hızlı emilimli jel formülü sayesinde cildinizi yağlandırmadan nemlendirir.

Cildinizi makyajdan doğru şekilde arındırın

Eğer tüm yüzünüze makyaj uyguluyorsanız uzun süreli maske kullanımıyla artan sivilce riskini önlemek için cildinizi iyi temizlemeye özen gösterin. Günün sonunda onu mutlaka makyajdan arındırmalısınız. Maskeden önce, kusursuz mat bir görünüm için Simple Daily Skin Detox SOS Matlaştırıcı Jel kullanmayı da unutmayın.

Ayrıca…

  • Her kullanımdan sonra kumaş maskeleri yıkayın.
  • Maskne sorununuz için dermatologa başvurun.
  • Tek kullanımlık maskeleri, her kullanımdan sonra çöpe atın.
  • Maskenizi her 4 saatte bir yenisiyle değiştirin.
  • Kullandığınız maskenin türüne dikkat edin. Doğal, yumuşak kumaştan üretilmiş, iki veya daha fazla kumaş katına sahip, yüzünüze oturan ancak sıkmayan maskeler tercih edin.
  • Maske kullandıktan sonra yüzünüzü yıkamayı unutmayın.

Maske Makyajı Nasıl Yapılır? ve Maske Kullanımı Cilt Bakım Rutininizi de Değiştirmeli mi? yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Daha fazla detay için videomuzu izlemeyi unutmayın.