0

Cilt bakımında etkili asit türlerinden biri olan laktik asit, yüzünde renk eşitsizlikleri ve leke olan herkesin yardımcısıdır. AHA yani Alfa Hidroksi Asitlerinin bir türü olan laktik asidin cilde faydaları arasında hiperpigmentasyonun tedavisine destek olması önemli bir yer tutar. Hassas ciltlerde doğru ve düzenli kullanıldığında gözle görülür bir iyileşme sağlayabilir. Peki, laktik asit ciltte ne işe yarar? ve nasıl kullanılmalıdır. Gelin, yaşlanmayı geciktiren bu organik asiti daha yakından tanıyalım…

 

Laktik Asidin Cilde Faydaları!-1 - Saç Bakım Güzellik Laktik Asidin Cilde Faydaları!-2 - Saç Bakım Güzellik

Laktik Asit Nedir?

Sıkça tükettiğimiz pek çok besinin içinde bulunan, süt asidi olarak da adlandırılan, çeşitli bakteriler tarafından üretilen bir asit türüdür. Vücudun, özellikle de cildin beslenme ihtiyacını karşılar. Oluşumunda glikojen ve glikoz etkin rol oynar. Doğal peeling etkisine sahip olduğu için laktik asit cilt bakımı rutininde sıklıkla tercih edilir. Yoğurt, peynir, ekşimiş süt ve bazı şaraplarda laktik asit doğal olarak bulunur.

Laktik Asidin Cilde Faydaları!-3 - Saç Bakım Güzellik Laktik Asidin Cilde Faydaları!-4 - Saç Bakım Güzellik

Laktik Asidin Cilde Faydaları Nelerdir?

Bedenin enerji ihtiyacını karşılayan laktik asit ciltte nasıl kullanılır diye baktığımızda; bu asiti içeren pek çok kozmetik ürünle karşılaşırız. Kremler, serumlar, tonikler ve laktik asit cilt beyazlatma ürünleri listenin başlarında yer alır. Laktik asidin cilde faydaları şöyledir:

  • İlerleyen yaş ile oluşan yüzdeki kırışıklıkları ve ince çizgileri gidermeye yardımcı olur.
  • Ölü hücreleri derinlemesine temizleyerek gözenekli yapıyı açar ve bu da cildin ferahlamasına, daha parlak görünmesine yarar.
  • Leke giderici özelliğinin yanı sıra yüze ışıltı verir; canlılık katar. Laktik asit cilt lekeleri üzerinde maksimumda etkilidir.
  • Sivilce, akne gibi sorunların tedavisinde de kullanılan laktik asit içerikli ürünler kapsamlı bir cilt bakımı olanağı sunar.
  • İstenmeyen siyah noktaları cilt yüzeyinden kolaylıkla temizler ve cildin nefes almasını, aydınlanmasını sağlar.
  • Cilt temizleme ürünü olarak da kullanabileceğiniz laktik asit ciltteki aşırı parlamaya da mani olur.
Laktik Asidin Cilde Faydaları!-5 - Saç Bakım Güzellik Laktik Asidin Cilde Faydaları!-6 - Saç Bakım Güzellik

Cilt Bakımında Laktik Asit Kullanımı

Farklı ürünlerle birlikte kullanımında beklenmedik tepkiler oluşma ihtimali olduğundan, özellikle hassas cilt yapısına sahipseniz bir uzmana danışarak cilt bakım rutininizi planlamalısınız. İlk kez kullanacaksanız ürünün içeriğinde %2 miktarında laktik asit olması kafidir. Zamanla, cildiniz alıştıkça bu oranı artırabilirsiniz.

Laktik asit ciltte nasıl kullanılır sorusunun cevabı olarak şunu da eklemeliyiz: Haftada 2-3 kezden fazla kullanmak her cilt tipi ve ihtiyacı için uygun olmayabilir. Ayrıca laktik asit ile birlikte güvendiğiniz bir güneş koruyucu kremi de çantanızda bulundurun. Laktik Asit Serumu ölü hücreleri nazikçe cildin yüzeyinden arındırır. Serumun maksimumda etki etmesi için gece yatmadan önce kullanımı önerilir. Mümkünse derinlemesine emilim için 20-20 dakika bekletmeli ve ardından da doğal yağlarla bakımı tamamlamalısınız.

Laktik Asidin Cilde Faydaları!-7 - Saç Bakım Güzellik Laktik Asidin Cilde Faydaları!-8 - Saç Bakım Güzellik

Laktik Asit Sivilceye İyi Gelir mi?

Sivilceye ve akne oluşumuna yatkın ciltler çok yüksek oran içermeyen laktik asitli ürünler kullanabilir. Burada önemli olan cildinizdeki akne veya sivilcelerin durumudur. Beraberinde cildi yatıştırıcı, nem veren diğer bileşenlerin de kullanımı önerilir. Peeling ürünleri bu sorunla mücadele edenler için ideal bir çözüm olabilir. Laktik Asit Cilt Lekelerine İyi Gelir mi? diye de sorabilirsiniz. Daha önceden de belirttiğimiz gibi laktik asit leke yok etme konusunda son derece başarılıdır.

Laktik asidin cilde faydaları listemizin sonuna cilt bakımı rutininiz için birkaç başka alternatif daha ekliyoruz. Örneğin güzellik ve sağlık uygulamalarınıza dahil edebileceğiniz gül suyu ile cilt bakımı başvurabileceğiniz yöntemlerden biridir. Cilt bariyerini yenileyen, cildi koruyan ve nemi hapseden Seramid Nedir? Seramidin Cilde Faydaları nelerdir öğrenmek için de sizi buraya davet ediyoruz.