1

Tıraş olurken yaklaşık 25,000 kıla veda ediyorsunuz. Sakal tıraşından sonra yaşanabilecek olası talihsiz durumların en büyük nedeniyse, bu kılları nasıl tıraş ettiğinize göre değişiyor. Evde Sakal Tıraşının İncelikleri yazımıza mutlaka göz atın. Düzenli bir sakal bakımıyla ve çokça dikkatle sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Tabii, yalnızca sorun çözmek için değil, sakal bakımınızı rutine oturmak üzere bu alışkanlıkları edinmeniz de önemli.

Sakal Tıraşı Sonrası Cilt Bakımı Önerileri-1 - Saç Bakım Güzellik Sakal Tıraşı Sonrası Cilt Bakımı Önerileri-2 - Saç Bakım Güzellik

Tahrişleri nasıl hafifletebilirsiniz?

Öncelikle, tıraş olmadan birkaç dakika öncesinde cildinizi tıraşa hazırlamış olmanız gerekiyor. Bu çok zor değil; duştan sonra tıraş olmanız kafi. Hem sakallarınız yumuşayacak hem de gözenekleriniz açılmış olacak. Eğer duşa giremiyorsanız sıcak suda beklettiğiniz yüz havlusunu 30 saniye boyunca sakal ve bıyıklarınızın üzerine tutun. Ardından cildinizi hemen nemlendirin. Böylece nemi cilde hapsetmiş olacaksınız. Tıraş bıçağınızın keskinliğinden çok ama çok emin olun! Önce düz, ardından ters tıraş uygulayın. Tıraş olduğunuz yerin üzerini çok fazla tıraş etmemeye gayret edin. Bu, cildinizi tahriş eden en yanlış tıraş uygulamalarından. Tıraş olurken jel ve köpük kullanmanız bıçağın daha kolay çalışmasına yardımcı olur. 

Sakal tıraşından sonra ne sürülür? 

Eğer cildiniz tıraş olduktan sonra tahriş olmadıysa enflamasyonu engellemek ve açık gözeneklerin olası mikroplardan arındırmak için hemen bir tonik uygulayın. 

Sakal tıraşından sonra yanma hissederseniz bunu hafifletmek için losyonlara ve nemlendiricilere başvurabilirsiniz. Cildi yatıştıran ve cilt tarafından emilen aloe vera jeli de mantıklı bir çözüm olabilir. Bu arada daha da doğal bir çözüm olarak sakallarınızda salatalık dilimleri de gezdirebilirsiniz. 

Eğer tahriş çok fazlaysa, soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Sinir aktivitesini azaltıp cilt sıcaklığını düşüreceğinden acınızı hafifletir. Temiz bir beze ya da havluya saracağınız buz küplerini tampon hareketlerle cildinize uygulamanız yeterli. 

Sakallarınıza haftalık olarak peeling uygulayın ve tıraşa zemin hazırlayın. Peeling, ölü derilerden kurtulmanıza yardımcı olur. Ölü derilerden arınmış cilt de, daha sorunsuz bir tıraş deneyimi vadeder. 

Tahriş olan cilde limon ya da sirke gibi asit oranı yüksek ürünleri yaklaştırmayın. 

*Tüm bu bakımı dişlerinizi fırçalayarak, ferah bir nefesle taçlandırmayı da unutmayın.

Ayrıca Usturayla Nasıl Tıraş Olunur? yazımız ilginizi çekebilir.