0

Ağız kokusu her insanın hayatının bir bölümünde yaşayabileceği bir durum. Üstelik bir utanç nedeni de değil; daha çok ağız bakım rutininizde birkaç değişiklik yapmanız gerektiğinin bir işareti. Nefesinizi ferahlatan naneli şekerler ve sakızlar her zaman uygulanabilir çözümler değiller. Uzmanlar, ağız kokusunun vücut kimyanız için yanlış türde yiyecekler yemekten; ağız bakımınızı ihmal etmeye kadar birçok nedenden kaynaklanabileceğini öne sürüyor. Peki, ağız kokusu nasıl geçer?

Kötü Nefesten Nasıl Kurtulunur?-1 - Saç Bakım Güzellik Kötü Nefesten Nasıl Kurtulunur?-2 - Saç Bakım Güzellik

İyi bir ağız hijyeni uygulayın

Dişlerinizi sürekli ve doğru bir şekilde fırçalamaz, durulamaz ve diş ipi kullanmazsanız sonunda bakteri ve plak birikimi oluşur. Dişlerimizde oluşan plak tabakası ise ağız kokusuna neden olur. Bunun için ağız bakım rutininizde ideal düzeyde florür içeren kaliteli bir diş macununa yer verin. Bu noktada size önerimiz Signal White Now Extra Fresh Diş Macunu. Diş lekelerini gidermeye yardımcı beyazlık sağlayan formülü sayesinde düzenli kullanımda daha beyaz dişlere ve uzun süreli ferahlığa sahip olmanızı sağlar.

Bununla birlikte taze bir nefesin ağız bakım rutininize bağlı kalmanız olduğunu unutmayın. En iyi ağız bakımı uygulaması, tutarlı olanı. Dişlerinizi günde 2 kez, 2 dakika boyunca fırçalayın.

Sırasıyla; fırçalayın, diş ipi kullanın ve durulayın

Ağız bakım rutininizi gerçekleştirme sıranız da nefesinizle ilgili tazelik faktöründe rol oynayabilir. Genelde dişlerin yüzeyindeki yiyecek parçacıklarını ve plakları çıkarmak için öncelikle fırçalamanız önerilir. Ardından diş ipi ile dişlerin arasına sıkışan yiyecek parçacıklarını temizleyin. Son olarak durulama ile ağzınızı tüm mikroplardan ve kalıntılardan arındırın. Bu adımları takip etmek, sağlıklı bir ağzın ve temiz bir nefesin anahtarı olan plakların yok edilmesine yardımcı olur.

Kötü Nefesten Nasıl Kurtulunur?-3 - Saç Bakım Güzellik Kötü Nefesten Nasıl Kurtulunur?-4 - Saç Bakım Güzellik

Dil kazıyıcı kullanın

Nefesinizi ekstra taze tutmak için dilinizi de temizleyin. Dilin yüzeyinde yaşayan bakterileri çıkarmak için onu her gün bir kazıyıcı ile kazıyın. Bunun için doğal antibakteriyel özelliklere sahip bakır modellerden yararlanabilir veya arka yüzeyi dil temizliği için tasarlanmış bir diş fırçası kullanabilirsiniz.

Kükürtlü gıdalardan kaçının

Kötü veya tutarsız ağız hijyeninin yanı sıra beslenme şekliniz de ağız kokusunun suçlusu olabilir. Uzmanlar yüksek “uçucu kükürt bileşikleri” içeren yiyeceklerin ağız kokusuna yol açabileceğini belirtiyor. Bu yiyecekler arasında sarımsak ve soğan var. Plak ayrıca bu bileşikleri yakalayabilir ve onları ağzınızdan çıkarmayı zorlaştırabilir.

Yağlı, kızarmış ve şekerli yiyecekler tüketmeyin

Geleneksel Çin tıbbına göre ağız kokusu, midede uygun olmayan sindirimden kaynaklanır. Buradan hareketle vücudunuzun parçalamakta zorlandığı aşırı yağlı ve kızarmış yiyecekleri tüketmekten kaçınabilirsiniz. Ayrıca şeker ağızda bakteri üremesini teşvik edebileceği için şeker onu yüksek gıdalardan da kaçınmanızda fayda var.

Kötü Nefesten Nasıl Kurtulunur?-5 - Saç Bakım Güzellik Kötü Nefesten Nasıl Kurtulunur?-6 - Saç Bakım Güzellik

Sinüslerinizi temizleyin

Sinüsleri temiz tutmak, herhangi bir kokulu nefesi ortadan kaldırmanın başka bir yolu olabilir. Çünkü geniz ve burun akıntısının ağızdaki bakterilerle etkileşime girerek kötü kokuya yol açabileceğini gösteren bilimsel çalışmalar mevcut.

Su için

Ağız kuruluğu da ağız kokusuna yol açabilir. Bunun için gün içinde bol su içtiğinizden emin olun. Kronik ağız kuruluğu yaşıyorsanız doktorunuza başvurarak reçeteli ilaçlar kullanabilirsiniz. Eğer gargara kullanıyorsanız alkol içermeyen bir çeşit kullandığınızdan emin olun, alkol ağız kuruluğuna yol açarak ağız kokusunu şiddetlendirebilir.

Uygun hidrasyon ayrıca genel ağız hijyeni için de önemli olan tükürüğün akmasını sağlar. Tükürük akışı diş eti hastalıkları, diş çürümesi ve ağız kokusunun önlenmesinde de çok önemli. Tükürük sadece diş etlerini nemli tutmakla kalmaz, aynı zamanda bakteri ve yiyeceklerin ürettiği asitlerden tampon etkisi sağlayan ve geceleri dişlerinizi onarabilen mineraller içerir.