0

Yeni yılın gelmesiyle beraber moda, bakım, dekorasyon gibi trendlerin yanında saç modelleri ve saç kesim trendleri de belli oldu. 2022 erkek saç modelleri trendlerine baktığımızda genellikle daha salaş modellerin ön plana çıktığını görüyoruz. Son 2 senedir hayatımızda olan pandemi gerçeğiyle birlikte trendler de yeni yaşam koşullarımıza göre şekilleniyor tabii. Uzun süre evde kalmış olmak, eskisi kadar sosyalleşmemek beraberinde doğal olmayı popüler hale getirdi. Saç modellerimizi hatta saç kesimlerimizi bile kendimiz yapmamız sonucunda trendler değişerek kendi haline bırakılmış doğal saç modellerinin ön plana çıkmasına neden oldu. Peki 2022 yılında erkek saç modelleri arasında en fazla hangi modelleri göreceğiz? Saçınızda değişiklik yapmadan önce yeni yılın trendlerini keşfetmek için okumaya devam edin.

2022 Erkek Saç Modelleri, En Yeni Trendler -1 - Saç Bakım Güzellik 2022 Erkek Saç Modelleri, En Yeni Trendler -2 - Saç Bakım Güzellik

Kısa saç modelleri

Öne çıkan saç modelleri arasında kısa kesilmiş klasik saç kesimleri yer alıyor. Şekillendirmeye çok fazla gerek duyulmayan, yıka çık mantığıyla rahatlıkla kullanılan bu modeller erkeklerin en çok tercih ettiği ve 2022 yılında da sık sık göreceğimiz seçenekler arasında.

Üç numara

En çok tercih edilen kesim modellerinden biri olan 3 numara sezonu trendlerinde de ön plana çıkıyor. Oldukça çekici bir görünüm sağlayan bu model oldukça kısa seçenekler arasında. Genellikle tıraş makinesi ile yapılan ve evde kendinizin de yapabileceği bu model için dikkat etmeniz gereken tek nokta yüz çekliniz olabilir. Yuvarlak, kare gibi bir yüz şekline sahipseniz biraz da uzun modellere yönelebilir oval bir yüz şekliniz varsa hiç düşünmeden 3 numara kesimi deneyebilirsiniz.

Amerikan tıraşı

Saçın kenar kısımlarının üste göre daha kısa olduğu bu saç modelini kişiselleştirerek de kullanabilirsiniz. Saçınızın ne kadar uzun olacağına karar vermek tamamen size kalmış. Dikkat etmeniz gereken tek nokta; kulak hizası ve esne kısmının saçınızın tepesinden biraz daha kısa kesilmiş olması.

Asimetrik kesimler

Saçın kenar kısımlarının uzun olduğu, tek bir kenarın uzun bırakıldığı ya da saçın ön kısımlarında perçem olan asimetrik saç kesimleri için birbirinden farklı birçok seçeneğiniz var. Saçlarınız hafif dalgalıysa bu modelin size çok yakışacağını söyleyebiliriz. Asimetrik bir kesim için en çok kullanılan modellerden birinin saçın yandan ayrıldığı, az olan kenarın kısa kesildiği, saçın daha fazla olan kısmının ise biraz daha uzun olduğu model olabilir. Üstelik şekillendirmek de oldukça kolay, ihtiyacınız olan en önemli şey Toni&Guy Wax ya da Saç Spreyi. Sprey ya da wax tercihinizden biri ile uzun kısımları biraz dalgalandırarak sabitlemeniz yeterli.

Buzz cut

Asker tıraşı olarak da adlandırılan buzz cut saç kesimi son birkaç yıldır kadınlar arasında bile oldukça popüler. Aslında 3 numaraya oldukça benzeyen bu kesim, bazı kişiler tarafından 3 numara kesimden daha kısa kesim ile tercih ediliyor. Ayrıca buzz cut kesimde farklı şekillendirmeler yapmak da mümkün. Hollywood ünlülerine baktığınızda buzz cut kesim ile enselerine bazı figürler eklediklerini görebilirsiniz. En çok yaz aylarında ön plana çıkan bu kesimi 2022 yaz sezonunda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2022 Erkek Saç Modelleri, En Yeni Trendler -3 - Saç Bakım Güzellik 2022 Erkek Saç Modelleri, En Yeni Trendler -4 - Saç Bakım Güzellik

Uzun saç modelleri

Tabii tüm asker tıraşı, 3 numara tıraş gibi seçeneklerin yanında saçınızı uzun kullanmayı sevenler için de trendler listesinde birçok seçenek mevcut. Özellikle son yıllarda ön plana çıkan perma, rasta gibi modeller bu sezonda da ön plana çıkıyor. Bunun yanında saçınızı tamamen doğal kullanabileceğiniz orta uzunlukta dalgalı, kıvırcık saçlar da en çok tercih edilen seçeneklerden.

Dağınık ve kıvırcık saç

Özellikle uzun saçlara fazlasıyla yakışan kıvırcık model her sezon trendler arasında yükseliyor. Hem sevimli hem çekici bir görünüm veren buklelerinizi birbirinden farklı kesimler ile kişiselleştirebilirsiniz. Saçlarınızın yan kısımlarını üstelere göre daha kısa bir kesim yaptırabilir ya da tüm saçınızı eşit boyda tutarak kullanabilirsiniz. Kendinize bir şekillendirici almayı da ihmal etmeyin. Bu buklelerinizin elektriklenmesini önleyerek kusursuz bir görünümde olmasına yardımcı olur. Bu noktada Toni&Guy Deniz Tuzu Etkili Şekillendirici Sprey ile denizden yeni çıkmış gibi doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Erkek perma

Özellikle son zamanların yükselen trendi olan perma erkekler tarafından da fazlasıyla tercih ediliyor. Saçınız hangi yapıda olursa olsun perme ile kalıcı bukleler elde edebilirsiniz. Kıvırcık saçların hayalini kuruyorsanız hazır en çok konuşulan erkek saç modellerinden biri olmuşken permayı deneyebilirsiniz. Daha fazla detaya ihtiyacınız varsa; Erkek Perma Saç Modelleri, Nasıl Yapılır? yazımıza da göz atabilirsiniz.

Dalgalı modeller

Kıvırcık kadar ilgi çeken bir model varsa o da kesinlikle dalgalı saç modelleri. Üstelik eğer saçlarınızın yapısı kendiliğinden dalgalıysa bu sezon saçınızı kestirmek yerine biraz uzatmaya ne dersiniz? Uzun saça oldukça yakışan doğal dalgaları saçlarınızı yandan ayırarak şekillendirerek çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.

Düz modeller

Tabii dalga ve kıvırcık saç kadar düz saçlar da ön planda. Saçınız düz yapıdaysa ve eğer uzun saç seviyorsanız onu bu sezon kestirmemeyi düşünebilirsiniz. Göğse kadar gelen uzunlukta düz saçlar erkekler arasında en sevilen modellerden. Özellikle kemikli bir yüz tipiniz varsa ve günlük yaşantınız izin veriyorsa biraz değişiklik iyi gelebilir.

Erkek toplu saç modelleri

Uzun saçlı erkekler arasında en çok kullanılan saç modellerinden biri şüphesiz topuz. Üstelik topuzun da kendi içinde birbirinden farklı seçeneği var. Sezonun en trend saç modelleri arasında yer alan topuz için saçınızın en azından omuzlarınıza dökülen bir uzunlukta olması önemli. Ensede dağınık bir topuz ile salaş bir model deneyebilir ya da saçınız daha uzunda tepeden sıkı bir topuz yapabilirsiniz. İster eşofman giyin ister takım elbise, her tarza ve stile çok yakışacak.