0

Tırnaklarımız söz konusu olduğunda özellikle son yıllarda birbirinden farklı nail art modelleri, tırnak trendleri ve oje renklerinin artması nedeniyle neredeyse sınırsız bir dünya içindeyiz. Tamamen ilhama göre şekillendirdiğimiz tırnaklarımıza birçok farklı desen ve şekiller ile nail artlar yapıyor, farklı farklı oje renkleri ile tırnaklarımızı süslüyoruz.

Tabii konu mevsim değişimi olduğunda, işler biraz farklılaşarak bazı modeller ön plana çıkıyor ve sezonun trendleri listesinde yerini alıyor. Yaz mevsimine yaklaşmamız ile yaz sezonu nail art trendleri de çoktan belli oldu. Bu yaz sahillerde, tatillerde ve şehirde en çok hangi tırnakları göreceğiz? Denize karşı elimizde tuttuğumuz içecek fotoğraflarımızda hangi nail artları kullanacağız? İşte bu yaz mutlaka denemeniz gereken tırnak trendleri:

2022 Yaz Sezonu Nail Art Trendleri -1 - Saç Bakım Güzellik 2022 Yaz Sezonu Nail Art Trendleri -2 - Saç Bakım Güzellik

Dalgalar

Nude renkli ojeler üzerine yapılan rengarenk dalgalı nail artlar sezonun öne çıkan modelleri arasında. Özellikle nude üzerine uygulanan açık mavi renkte dalgalar tırnaklara yaz geldiği mesajını veriyor. Birbirinden farklı renklerde yapılan dalgalı modelleri bu yaz sık sık görecek gibiyiz.

Renkli Frenchler

Modası asla geçmeyen french manikür trendi bu sezon da ilk sıralarda yerini korumaya devam ediyor. Tabii biraz farklılaşarak. Şimdiden kendinize birbirine yakın tonlarda birkaç oje edinseniz iyi olur. Çünkü bu yaz frenchlerimiz renkleniyor. Hem de turuncu üzerine kırmızı, açık yeşil üzerine daha koyu yeşil gibi modeller ile renkleniyor. Bu yazı bu renkli frenchleri denemeden geçirmeyin.

Ombreler

Tırnakta ombre nasıl olur demeyin? Ben şimdiden instagram keşfetimde sık sık bu ombreleri görüyorum. Genellikle yelpaze gibi bir fırça kullanarak yapılan bu ombreler birbirine yakın tonların tırnak üzerine karıştırılması ile ile ediliyor. Tabii sadece birbirine yakın renkler değil zıt neon tonlarda da ombre nail art yaptırmanız mümkün. Tırnaklarınız bu model ile çok “fashion” görünecek.

2022 Yaz Sezonu Nail Art Trendleri -3 - Saç Bakım Güzellik 2022 Yaz Sezonu Nail Art Trendleri -4 - Saç Bakım Güzellik

Çiçekler

Tırnakların üzerine yapılan papatyalar ya rengarenk çiçekler en sevilen modeller arasında. Yazın gelmesiyle çiçeklenen tırnaklarınız enerjinizin de yükselmesine yardımcı olacak. Açık renkli ojeler üzerine uygulanan beyaz ya da sarı renkli ojeler ile yapılan bu çiçekleri uygulamayı evde kendiniz bile deneyebilirsiniz. Kendinize bir nail art ekipmanı alabilir ya da tel tokalar ve kürdan gibi eşyalardan da yardım alabilirsiniz. Tırnaklarınızın üzerine daire şeklinde küçük noktalar kondurun ve dairenin tam arasına farklı renkte bir nokta daha yapın. İşte çiçekli nail artınız hazır.

Neon renkler

Her yer neon! Bu yaz neonu görmezden gelmeyin ve şimdiden neon renklerde bir çanta ve ayakkabı bakmaya başlayın deriz. Havalar biraz daha ısındıktan ve tatil planları başladıktan sonra neon ile sık sık karşılaşacağız. Tabii tırnaklarımızda da. Her tırnağınıza farklı bir neon renk sürdüğünüz manikürleri hiç çıkarmak istemeyecekseniz.

Şekiller ve desenler

Tertemiz tırnaklar üzerine yapılan leopar ve zebra desenleri sezonun öne çıkan nail art modelleri arasında. Özellikle badem tırnak manikür üzerine yapılan bu desenlerde nail artlar tırnakların çok hoş ve canlı görünmesini sağlıyor.

Tabii şekiller ve desenler derken farklı modeller de ön plana çıkıyor. Puantiyeler, geometrik şekiller ve asimetrik desenler de deneyerek trendlere uyum sağlayabilirsiniz.

2022 Yaz Sezonu Nail Art Trendleri -5 - Saç Bakım Güzellik 2022 Yaz Sezonu Nail Art Trendleri -6 - Saç Bakım Güzellik

Mermer deseni

Birkaç sezon önce her yerde gördüğümüz mermer desenler bu sezon nail art trendleri listesinde de yer alıyor. Gri, beyaz ve siyahın ağırlıklı kullanıldığı mermer desen konu yaz sezonu olunca daha canlı renkler ile karşımıza çıkıyor. Turuncu, kırmızı, pembe ve açık maviler kullanarak mermer desenli tırnaklarınıza kavuşabilirsiniz.

Sezonun trend oje renkleri

Gelelim bu nail artlarda kullanacağınız sezonun trend oje renklerine. Bu yaz şimdiden trend olacağı belli olan yeşil rengi çok görecek gibiyiz. Yeşilin birbirinden farklı tonlarında ojeler edinmeyi ihmal etmeyin.

Bunun yanında bu yaz daha canlı renklere yönelmenizde fayda var. Koyu pembe, nar çiçeği, turuncu, mint yeşili, sarı gibi tonlar da en sevilen yaz oje renklerinden. Tabii ki metalikler de yine hayatımızda olacak. Özellikle gold ışıltılı metalik ojeler ile french yapmayı denemeden yazı bitirmeyin deriz.

Bir sürpriz de kahverenginden. Bu sezon kahverengi desenli nail artlar da ön planda. Yazın koyu tonları kullanmasak da sütlü kahve, sıcak kahve tonlarında bir oje nail artlarınızın farklılaşmasını sağlayacak.

Öncemli not: Sağlıklı ve bakımlı görünen el ve tırnakların en büyük yardımcısının nemlendirici olduğunu unutmayın ve ellerinizi sık sık nemlendirerek sıcak hava sebebiyle olabilecek kuruma ve çatlamalara karşı mutlaka koruyun. Bu noktada Vaseline Original Jel Krem en büyük yardımcınız olabilir. Çantanızda taşımayı ihmal etmeyin.