0

Güzel bir banyo, güne zinde başlamanızı ve günün tüm yorgunluğunu atmanızı sağlar. Ancak günlük bakımın bu en basit ritüeli, cildin derinlemesine temizlenmesi için yeterli değildir. Kökeni çok eski zamanlara dayanan ve cildi ölü deriden arındıran bir yöntem olarak öne çıkan kese yapmak pürüzsüz bir vücuda kavuşmak için önem taşır. Peki, çoğunlukla hamam deneyimi ile özdeşleştirilen keseyi evde kendi banyo ortamınızda hiç denediniz mi? Gelin, kese nasıl yapılır ve kese yapmanın faydaları nelerdir, öğrenelim…

Kese Nedir?

Kese Nasıl Yapılır? Kesenin Faydaları Nelerdir?-1 - Saç Bakım Güzellik Kese Nasıl Yapılır? Kesenin Faydaları Nelerdir?-2 - Saç Bakım Güzellik

Cilt üzerine yapışan kirler, yumuşak bir lifle ya da duş jelleriyle çıkmayabilir. Kese ne demek sorusu, tek ele geçirilerek kullanılan cep formunda bir bez olarak cevaplanabilir. Banyo kesesi, vücuttan kirli deri tabakasını arındırmak için kullanılır. Kese yapmak için ipek, bürümcük gibi kumaşlardan ya da doğal kabak liflerinden üretilen bu bezle cildinizi iyice ovmanız gerekir. Uygulamayı cilde zarar vermeyecek sertlikte yaptığınızda cildiniz yenilenir, ölü deriden kurtulur ve bakım ürünlerinden maksimumda verim almak için hazır hale gelir.

Kese Nasıl Yapılır?

Kese Nasıl Yapılır? Kesenin Faydaları Nelerdir?-3 - Saç Bakım Güzellik Kese Nasıl Yapılır? Kesenin Faydaları Nelerdir?-4 - Saç Bakım Güzellik

Kese yapmak için öncelikle yıkanma suyunuzun sıcaklık derecesini ayarlamalısınız. Dayanabileceğiniz kadar sıcak su, keselemeyi kolaylaştırır. Vücudunuzu her zaman yıkandığınız vücut şampuanı ya da sabun ile yıkayıp duruladıktan sonra bir elinize keseyi geçirerek tüm vücudunuzu ovuşturmaya başlayabilirsiniz. Kese nasıl yapılır sorusunun en basit cevabı budur. Cilde hafifçe baskı yaparak ve istediğiniz bölgeleri dairesel hareketlerle ovarak ölü deriyi ve kiri atabilirsiniz.

Kese Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Kese Nasıl Yapılır? Kesenin Faydaları Nelerdir?-5 - Saç Bakım Güzellik Kese Nasıl Yapılır? Kesenin Faydaları Nelerdir?-6 - Saç Bakım Güzellik

Kese yapmak Osmanlı döneminde, hamam geleneğinden günümüze taşınan bir temizlik alışkanlığıdır. Günümüzde hala hamamlarda tellaklar tarafından yapılan bu uygulamayı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Kese yapmanın faydaları şöyledir:

 

  • Her şeyden önce kirlerden arındığınız için kese yapmak hem bedensel hem de zihinsel bir rahatlama sağlar.
  • Masaj etkisi yarattığı için kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olur.
  • Ölü derinin ve kirin atılması cildin renk tonunu eşitlemeye katkı sağlar.
  • Kan dolaşımının hızlanması selülit oluşumunu engelleyebilir.
  • Keseyle birlikte vücudunuzu yumuşatmak için kişisel bakım ürünlerinden de destek alabilirsiniz. Örneğin yumuşak bir cilt için vücut peelingi
  • Kese ne işe yarar diyenler için bir başka cevap da ciltte sivilve ve akne oluşumuna engel olmasıdır. Hijyenik ve düzenli olarak yenilenen ciltle sivilce oluşumu engellenmiş olur.
  • Vücudunuzun ulaşamadığınız bölgeleri için saplı banyo kesesi ya da sırt kesesi gibi ürünleri de kullanabilirsiniz.
  • Kese yapmak sadece vücuda yönelik bir uygulama değildir. Yüze kese yapmak da mümkündür. Peki, yüze kese nasıl yapılır? Bunun için ipek yüz kesesi edinebilir; daha hafif ve dairesel hareketlerle yüzünüzü ovuşturabilirsiniz. Yüzünüze kese yaparak ölü derilerden kurtulabilir, akne ve siyah nokta oluşumunu engelleyebilirsiniz.
Kese Nasıl Yapılır? Kesenin Faydaları Nelerdir?-7 - Saç Bakım Güzellik Kese Nasıl Yapılır? Kesenin Faydaları Nelerdir?-8 - Saç Bakım Güzellik
  • Kese yapmanın faydaları bunlarla da bitmez. Estetik bakımdan pürüzsüz bacaklara kavuşmanın temel basamaklarından biri de kese yapmak olarak bilinir. Ancak kese işleminin ardından vücudunuzu nemlendirmenizi öneririz. Vaseline Original Nemlendirici Jel eşsiz formülü sayesinde cildin doğal yapısına uyum sağlayarak cildi nemlendirir ve onarır.
  • Cildinizi ölü derilerden arındırmanın ve derinlemesine temizlemenin farklı yollarını arıyorsanız at kılı fırçasını da deneyebilirsiniz. At kılı fırçası ne işe yarar? sorusunun cevabını öğrenmek için içeriğimizi okuyabilirsiniz. At kılı fırçası, tıpkı kese yapmak gibi kan dolaşımını hızlandırır, cildi arındırır ve çatlak görünümünün önüne geçer.

Kese Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Kese nasıl yapılır ve kesenin faydaları nelerdir öğrendikten sonra bir başka önemli konu ile devam ediyoruz. Kese yapmak için çok sık aralıklar seçmemelisiniz. On günde bir, iki haftada bir ya da ayda bir şeklinde bir rutin oluşturabilirsiniz. Aşırı baskı uygulamadığınız, cildinizi tahriş etmediğiniz ve ardından nemlendirici desteği yaptığınız sürece kesenin cildiniz üzerindeki olumlu faydalarını kısa sürede gözlemlemeye başlarsınız. Keseleme işlemi sona erdiğinde doğal içerikli sabun ile kesenizi yıkayarak temizlemeyi ve bir sonraki kullanım için kurutup temiz bir yerde saklamayı unutmayın.

Kese Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Son derece basit, kolay ve pratik bir işlem olan kese yapmak, yanlış yöntemlerle uygulandığında cildi tahriş edebilir. Tahrişten kaçınmak için birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. Kese yaparken dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Elinize takarak kullandığınız kese, sert ve aşındıran bir kumaşa sahip olduğundan çok aşırı baskı uyguladığınızda özellikle hassas cilde sahipseniz cildinizi kızartabilir, tahriş edebilirsiniz. Keseyi nasıl kullanacağınızı lendi cilt yapınıza ve dayanıklılığınıza göre belirlemelisiniz.
  • Çok sık kese yapmak düşündüğünüzün aksine cildiniz üzerinden olumsuz sonuç doğurabilir. Eğer keseleme yaparken kirli deri çıkmıyorsa kese yapmayı bırakabilirsiniz.
  • Koltuk altı, bikini bölgesi, boyun ya da yüz gibi vücudun diğer bölgelerine göre daha ince derili ve hassas yapıdaki bölgeleri keselerken dikkatli davranmalısınız. Buralara çok hafif kese yapmak daha uygun olabilir.

 

Cildi arındıran, yenileyen ve pürüzsüz görünmesini sağlayan bir işlem olarak karşımıza çıkan kese yapmak, kusursuz bir vücut için uygulayacağınız bakım ritüellerine sizi hazırlar. Kese yaptığınız güzel bir banyonun ardından artık kremler, losyonlar için hazır olursunuz!