0

Sıcak bir duştan daha rahatlatıcı bir şey varsa şüphesiz uzun bir banyodur. Banyo yapmak sadece kaslarınızdaki değil aynı zamanda içsel olarak da gerilimi azaltır. Çünkü bu sayede zihniniz biraz yavaşlama ve sessizlik kazanma şansına sahip olur.

Özellikle bir detoks banyosu, stresi azaltmaktan daha fazlasını yapabilir, ağrıyan kasları yatıştırabilir, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonları durdurmaya yardımcı olabilir ve tıkanmış sinüsleri açabilir. Gözenekleriniz açılıp ciltteki kan dolaşımı artarken epsom tuzu gibi çeşitli detoks bileşenleri toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur ve magnezyum gibi mineraller almanızı sağlayabilir.

4 Rahatlatıcı Detoks Banyosu Tarifi-1 - Saç Bakım Güzellik 4 Rahatlatıcı Detoks Banyosu Tarifi-2 - Saç Bakım Güzellik

1. Epsom tuzu + Hindistan cevizi yağı

Bu rahatlatıcı detoks banyosu için 1-2 bardak epsom tuzu ve büyük bir kepçe Hindistan cevizi yağına (isteğe bağlı) ihtiyacınız var. Öncelikle epsom tuzunu küvetteki banyo suyunuza dökün ve 60 dakika bekletin. Epsom tuzu toksinlerin yok edilmesi, kan akışının uyarılması ve ağrıyan kasların yatıştırılması dahil olmak üzere birçok faydası olan bir magnezyum deposu. Karışıma ekstra Hindistan cevizi yağı ekleyerek cildinizin nemlenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Hatta duştan sonra cildinize yeniden yağ uygulayabilir, bu şekilde harika bir uyku çekebilirsiniz.

2. Elma sirkesi

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı epsom tuzu
  • 5 damla lavanta yağı

Bu antibakteriyel banyo, cildi rahatlatmaya birebir. Elma sirkesi antibakteriyel etkilere sahip olduğu için en hassas bölgelerdeki gözenekleri bile temizleyebilir (*). Kokusu sebebiyle duyusal deneyiminizi bozuyorsa banyonuza hem sirke kokusuna karşı koyabilen hem de antimikrobiyal özellikleri olan lavanta yağı ekleyin (*).

4 Rahatlatıcı Detoks Banyosu Tarifi-3 - Saç Bakım Güzellik 4 Rahatlatıcı Detoks Banyosu Tarifi-4 - Saç Bakım Güzellik

3. Deniz tuzu + okaliptüs

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 su bardağı deniz tuzu
  • 1 su bardağı epsom tuzu
  • 2 bardak karbonat
  • 10 damla okaliptüs yağı

Tüm malzemeleri sıcak banyo suyuna ekleyin. Mümkün olduğunca bekletin. Tuzlar ve karbonat suya doğal mineraller katarken yabancı maddeleri dışarı çeker. Uçucu yağ ise uyarıcı, gençleştirici ve tıkanıklık için harikadır.

4. Hardal + karbonat

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Çeyrek fincan hardal tozu
  • 1 bardak karbonat

Bu banyo ağrıyan kaslar ve eklemler için antienflamatuar bir etki sağlayabilir. Karbonat kuru, kaşıntılı cildi yatıştırırken hardal tozu, isteğe bağlı eklenebilecek okaliptüs ve kekik gibi kasları gevşetmeye yardımcı olan serinletici yağlarla birlikte harika bir etki yaratır.

4 Rahatlatıcı Detoks Banyosu Tarifi-5 - Saç Bakım Güzellik 4 Rahatlatıcı Detoks Banyosu Tarifi-6 - Saç Bakım Güzellik

Detoks banyosu nasıl yapılır?

Konu detoks banyosu olduğunda zor ve keskin kurallar olduğunu söyleyemeyiz. Ancak banyonuzdan maksimum fayda elde etmek için şu ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

  • Küveti sıcak suyla doldurun. Su ne kadar sıcak olursa o kadar çok terlersiniz. Ne kadar çok terlerseniz detoks etkisinden de o kadar fazla yararlanmış olursunuz.
  • Küvet dolduğunda detoks malzemelerinizi ekleyin ve her şeyin çözünmesi için ellerinizi kullanın.
  • Suyunuz filtrelenmemişse klor ve florürden arındırmak için bir bardak karbonat veya 2-3 yemek kaşığı bentonit kili ekleyin.
  • Banyoda 20-40 dakika kadar durmaya özen gösterin. Su soğumaya başlarsa küveti biraz boşaltıp yeniden sıcak su ekleyin.
  • Suda bekledikten sonra dışarı çıkın ve cildinizi kurulayın. Cildi yatıştırmak ve nemi hapsetmek için doğal bir nemlendirici veya vücut yağı sürün.