0

Yeni makyaj veya tırnak trendlerini ne kadar sevsek de hiçbir şey stilinizi bir saç modeli kadar değiştiremez. Aynı zamanda, uzun süredir kullandığınız bir saç kesimi kadar sizi yorgun hissettirebilecek bir şey de yoktur. Eğer şu anki saç modelinizin bir 2022 güncellemesine ihtiyacı varsa doğru yerdesiniz.

Sizler için 2022’nin getireceği en büyük saç trendlerini bir araya getirdik. İşte 2022 saç modelleri, 2022 saç kesim trendleri!

2022 Saç Modelleri, 2022 Saç Kesim Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2022 Saç Modelleri, 2022 Saç Kesim Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

2022 saç modelleri

Saçlarınızdaki ufak değişiklikler veya onlara biraz parlaklık eklemek gibi ince detaylardan, kısa saç kesim modelleri gibi daha büyük değişikliklere kadar bu saç modelleri 2022’nin en çok konuşulan trendleri olacak.

Orta boy bob saç kesimi

Ünlü kuaförler bu yıl 90’ların etkisini görmeye devam edeceğimizi söylüyor. Bunun ilk örneği, orta uzunluktaki bob. Bu, kısa bir bob kesimden daha uzun ama uzun bir bob kesimden daha kısa bir saç kesimi. Omuzların üstünde ve çenenin altında bir yere denk gelen saçlar, 2022 için adeta bir hit olacak. Bu modeli hatırlamak için Kourtney Kardashian'ın saçlarının son halini düşünün.

Düz küt kesim

2022 saç kesim modellerinden bir diğeri ise hem kısa hem de daha uzun saçta küt kesim. Saçlarınıza daha dolgun, daha sağlıklı bir görünüm kazandırmaya ihtiyacınız varsa düz ve tek uzunlukta bir küt saç kesimi deneyin.

90’ların katlı kesimi

Gelecek yıl göreceğimiz tek şey küt saçlar değil. 90’ların trend saç stili uzun katlar da güçlü bir geri dönüş yapacak gibi görünüyor. Katlı bir saç kesimi, saçlara hareket ve doku kazandırmanın harika bir yolu. Yüzünüzü çevreleyen ve çene hizasından başlayan katlı bir kesimle siz de görünümünüzde basit ama etkili bir değişiklik yapabilirsiniz.

2022 Saç Modelleri, 2022 Saç Kesim Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2022 Saç Modelleri, 2022 Saç Kesim Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Uzun, şık saçlar

2022’de uzun ve düz saçlar çok moda. Dramatik düz saç stilini denemek için bir süredir can atıyorsanız yeni yılda hayalinizi gerçekleştirin.

Yan parça bob kesim

2022’de eski bir favori saç kesiminin geri dönüşünü görmeye hazırlanın: Yan parça bob. Özellikle kıvırcık saçlara çok yakışan bu modeli, yeni yılda çokça göreceğiz. Derin bir yan ayrımla elde edilen bu model, özellikle küçük yüzler için ideal.

Orta uzun katlı saç

Yeni yıl, çok uzun ve kalın saçlardan ziyade klasik orta uzunlukta saç modellerinin yılı olacak. Saçlar yine de güzel ve gür görünecek ancak çok sayıda kat ve derin bir yandan ayrım ile dikkat çekecek.

Yumuşak, zahmetsiz bukleler

2022 saç modelleri konusunda en fazla tercih edilenlerden biri de hafif, yumuşak, zahmetsiz bukleler. Bu görünümü elde etmek için kalın bir saç maşası kullanmayı deneyin. Böylece saçlarınızda daha doğal ve yumuşak bir dalga yaratabilirsiniz.

Doğal, zahmetsiz saçlar

İster Fransız esintili ister doğal bir saç rengi olsun; 2022’de temel felsefe “Az, çoktur”. Doğal görünen ancak oldukça parlak ve doğal ışıltılara sahip bir saç rengi ile trendlere uygun bir görünüm yakalayabilirsiniz.

2022 Saç Modelleri, 2022 Saç Kesim Trendleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2022 Saç Modelleri, 2022 Saç Kesim Trendleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Islak görünümlü saçlar

Islak görünümlü saç modelini beğeniyorsanız size güzel bir haberimiz var. Bu saç modeli, 2022’de çok trend olacak. Saçlarınızda ıslak bir görünüm yaratmak için ilgili saç bakım ürünlerine yatırım yapın ve saçlarınızı geriye doğru tarayın. Artık her ortama girebilirsiniz!

Hareketli kaküller

2022’de katmanlı saçların trend olacağını söylemiştik. Yüzünüzü çevreleyen katlı saçlarınıza ve doğal kaküllerinize, bu yıl kumsal dalgaları yerine gerçekten güzel görünen dalgalar kazandırmayı deneyin. Dolayısıyla ısı ile şekillendirme araçlarınızı kaldırdığınız yerlerinden bir an önce çıkarmanız gerekecek. Bu noktada kıvırcık saç kahkül modelleri yazımız da ilginizi çekebilir.

Uzun saç boyları

Stilistler 2022’de göreceğimiz bir başka eğilimin 48- 53 cm uzunluğunda saç uzatma olacağını söylüyor. Özetle bu boy, göğsünüzle beliniz arasında bir yere denk gelir. Saçların ayda ortalama 1,2 cm uzadığını düşünürsek yeni yılda uzun saçlara sahip olmanın en iyi yolu, kuaförünüzden kaynak yaptırmak için randevu almak olabilir.

Tek boyutlu renk

Yeni yılın saç trendlerinden biri de tek boyutlu saç renkleri. 2022’ye yumuşak siyah, ince koyu kahverengi ya da sıcak zencefil gibi doğal saç renkleri hakim olacak.

Doğal saç rengi

Koronavirüs salgını nedeniyle aylarca karantinada kaldıktan sonra hayatlarımız, alışkanlıklarımız, rutinlerimiz ve önceliklerimiz büyük ölçüde değişti. Adeta yavaş yavaş gerçek benliğimizi kucaklamayı öğreniyoruz. Bu da doğal saç renginizi ve dokunuzu kucaklamak anlamına geliyor. Tüm bunları göz önünde bulundurunca, gelecek yıl insanların pratik ve doğal saç renklerine sadık kalmaları öngörülüyor.

2022 Saç Modelleri, 2022 Saç Kesim Trendleri-7 - Saç Bakım Güzellik 2022 Saç Modelleri, 2022 Saç Kesim Trendleri-8 - Saç Bakım Güzellik

Yan kaküller

2022’de çokça yan kakül göreceğiz. Yandan ayrılmış, düz kaküller için henüz hazır değilseniz, bu saç modelini taklit ederek başlayabilirsiniz. Bunun için saçlarınızdan aldığınız bir tutamı yana doğru ayırıp kulağınızın arkasında sabitlemeniz yeterli.

Sağlıklı parlak saçlar

Stilistlere göre 2022 aynı zamanda daha sağlıklı ve parlak saçları ortaya çıkaracak. Saçlarınızda harika bir parlaklık elde etmek için doğal yağlardan yardım alın veya doğal renginizi geliştiren bir parlatıcı işlem için renk uzmanınıza başvurun.

Dümdüz kaküller

Zaten kakül kullanıyorsanız ve daha cesur olmaya hazırsanız dümdüz, sert bir kakül kesimi deneyin. Çünkü bu yıl daha iddialı ve düz bir kakül popüler olacak.

Kalın bob kesim

2022 saç trendlerinden biri de kalın, kısa ve derin bir şekilde yandan ayrılmış bob kesim. Saçlardaki doğal ve hacimli görünüm, yeni yılın trendlerinden olacak. Kuaförünüz bu görünüm için doğru bir saç kesimi ile birlikte bob’unuza, saçlarınıza hacim eklemek üzere kaynak saçlar karıştırabilir.

Ayrıca bekarlığa veda partisi fikirleri yazımız da ilginizi çekebilir.