0

Yeni yılla birlikte güzellik trendlerinde de yenilikler peşi sıra birbirini takip ediyor. Moda haftaları ve TikTok videolarında ortaya çıkarak 2024 yılına yön veren 2024 makyaj trendleri makyaj tutkunların radarında. 2023 yılında latte ve çilek kız makyajı ile çalkalanan güzellik dünyasında 2024 yılında renkler ve parlak dokular ön planda. Bunların yanında dudaklarda da farklı tarzda uygulamalar söz konusu. 2024 yılında güzellik ve makyaj listelerini zorlayan yeni trend makyaj modelleri sayesinde yepyeni görünümlere imza atmak mümkün. Siz de 2024 yılının makyaj modellerine göz atarak makyajınızda yenilikçi bir bakış açısı benimseyebilirsiniz. Peki, 2024 yılında en trend makyaj modelleri neler? Bu yazımızda 2024 yılının öne çıkan makyaj yeniliklerini mercek altına aldık.

2024 Makyaj Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Makyajsız Makyaj Görünümü

Güzellik dünyasında cilt bakımına özen gösteren birçok kişi üst düzey cilt bakım ürünleri sayesinde ciltlerine oldukça iyi bakıyor. Cildi doğal ışıltısını koruyan ve parlak görünen makyaj tutkunları makyajsız görünümleri daha sık tercih ediyor. No make-up make-up olarak da bilinen makyajsız makyaj görünümü 2024 yılının makyaj trendlerinden biri. Şeffaf ürünlerin öne çıktığı bu trendde sade makyaj hamleleri ile cildin natürel görünümünün öne çıkarılması hedefleniyor. Şeffaf dudak parlatıcıları ve nemlendirici bileşenlerle zenginleştirilen sıvı aydınlatıcılar bu görünümün favorilerinden. “Günlük makyaj nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız tüm detaylar için içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

2024 Makyaj Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Allığın Dönüşü

Güzellik dünyasında sarsılmaz bir yeri olan allıklar 2024 yılında farklı özellikleriyle karşımızda. Elmacık kemiklerinin üzerine ve göz kenarlarına doğru sürülecek olan allık bu yeni teknikle C formunda cilde uygulanıyor. Allık sürme tekniklerine ek olarak allık formunda da değişimler söz konusu. Artık allıklar kompakt formlar yerine daha çok sıvı şeklinde olacak. Bu şekliyle allıkların ciltte daha kolay yayılması mümkün.

2024 Makyaj Trendleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Elektrik Mavisi Farlar

Yeni trend makyaj uygulamalarından göz makyajı da nasibini alıyor. Elektrik mavisi farlar cesur göz makyajlarında bu senenin rengi olmaya aday. Göz makyajına çekici bir dokunuş ekleyecek olan elektrik mavisi makyaj yaparken gölgeli ve geçişli stiller deneyebilir, göz kapaklarınızda yumuşak geçişler yaratabilirsiniz. Elektrik mavisi farla göz makyajı yaptıktan sonra dudaklarınızda nude rujlar kullanabilirsiniz. Ayrıca makyajınızı tamamlamak için aynı renkte ojeler tercih etmeniz de mümkün.

2024 Makyaj Trendleri-7 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-8 - Saç Bakım Güzellik

Parlak Bordo Rujlar

Geçtiğimiz senenin çilek kız ve latte makyaj gibi uygulamalarının aksine bu sene iddia dozu yüksek alternatifler revaçta. Bunlardan biri de parlak bordo rujlar. Eski zamanlardan beri feminen görünümüyle bilinen bordo rujlar bu sene parlak efektlerle yeniden karşımıza çıkıyor. Bordo ruj uygulayacağınız bir makyaj yaparken göz makyajınızı hafif tutarak iyi bir görünüm elde edebilirsiniz.

2024 Makyaj Trendleri-9 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-10 - Saç Bakım Güzellik

Pastel Renkli Farlar

Minimal ve yumuşak makyaj trendlerini beğeniyorsanız 2024 yılında size uygun öneriler de bulunuyor. Pastel renklerin hayli moda olacağı 2024 yılında göz makyajınızda yumuşak geçişler yapabilirsiniz. Senenin en gözde far renkleri arasında pastel tonlar öne çıkıyor. Kayısı rengi, fıstık rengi, lavanta ve bebek mavisi gibi renklerle göz makyajınızı tamamlayıp dudaklarınızı lip gloss’larla hafifçe renklendirebilirsiniz. Mat dokulu farlar tercih ederek modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Soft makyaj modelleri hakkında detaylı bilgi edinmek için içeriğimize göz atabilirsiniz.

2024 Makyaj Trendleri-11 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-12 - Saç Bakım Güzellik

Üst Düzey Parlaklık

Yüksek parlaklık efekti ve bolca parıltı 2024 yılının makyaj trendleri arasında. Metalik ayndılatıcı pudralarla ten makyajında oluşturulan yeni nesil görünümler sayesinde fütüristik makyaj stilleri deneyebilirsiniz. Cildi oldukça parlak ve çekici gösteren bu ürünlerle lip gloss’larınızı bir arada kullanabilir, göz alıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.

2024 Makyaj Trendleri-13 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-14 - Saç Bakım Güzellik

Gotik Güzellik

Oppenheimer ve Addams Ailesi gibi yapımlarla yeniden gündem olan gotik güzellik anlayışı 2024 yılında da popüler olacak trendlerden biri. Bordo veya koyu kahverengi rujlar ya da gri dumanlı göz makyajı ile yapılabilen farklı uygulamalar gotik detayların öne çıktığı makyaj stilleri arasında. Gotik makyajınızı en iyi şekilde tamamlamak için siyah kıyafetler ve deri ceketler kullanarak stilinizi vurgulayabilirsiniz.

2024 Makyaj Trendleri-15 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-16 - Saç Bakım Güzellik

Bulanık Dudak Makyajı

2024 senesinin en marjinal trendlerinden biri bulanık dudak makyajı. Koyu renk rujlarla gerçekleştirilen bu makyajda amaç dağınık ve bulanık bir görünüm elde etmek. Kusursuz bulanık dudaklar yaratmak için iyi bir dudak fırçası almak ve rujunuzu dudaklarınıza uyguladıktan sonra hafifçe dağıtmak yeterli. Rujun daha çok dudak ortasında toplandığı bu makyajı büyük gözlüklerle eşleştirebilirsiniz.

Mini Boy Makyaj Malzemeleri

Globalleşen dünyada artık herkes her an mobil halde. Makyaj malzemelerini yanında taşımak isteyen güzellik meraklıları ise mini boy makyaj malzemeleri edinerek her daim bakımlı görünme peşinde. Makyaj tutkunlarının bu ihtiyacına kayıtsız kalmayan markalar artık daha fazla mini boy makyaj malzemeleri üretiyor. 2024 yılında rujdan allığa ve maskaraya kadar birçok üründe mini boy seçeneklerini daha çok görmek mümkün.

Mermaidcore Akımı

Cildin nemli ve parlak görünümünü destekleyen mermaidcore akımı 2024 yılının öne çıkan trendlerinden. Cildin canlı duruşuna ek olarak bu akımda mavi, yeşil ve mor gibi marin renkleriyle göz makyajı yapmak ve ten makyajını tamamlamak mümkün. Asimetrik şekilde uygulanan göz farlarının yanında ıslak saçlarla mermaidcore akımına farklı bir hava kazandırabilirsiniz.

2024 Makyaj Trendleri-17 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-18 - Saç Bakım Güzellik

Grafik Eyeliner Uygulaması

Alt ve üst kirpik diplerine sürülen farklı eyeliner şekilleri geçen yıl olduğu gibi 2024 yılında da oldukça moda. Siyah veya renkli eyeliner çeşitleriyle yapacağınız iddialı eyeliner işlemlerinde üçgen çizgiler veya dikey şekillerle göz çevrenizi çerçeveleyebilir, partilere sıra dışı görünümünüzle damga vurabilirsiniz. Grafik eyeliner uygulamasını düz fönlü saçlarınızla daha vurgulu hale getirebilirsiniz.

2024 Makyaj Trendleri-19 - Saç Bakım Güzellik 2024 Makyaj Trendleri-20 - Saç Bakım Güzellik

90’lar Makyajı

2024 yılında 90’lı yılların makyaj stilinin çarpıcı uygulamalarını bolca görmeniz mümkün. Nötr  ve mat göz farları ile yapacağınız hafif göz makyajının altına parlak kahverengi rujlar sürerek 90’lar stiline gönderme yapabilirsiniz. Günlük makyaj uygulamalarına da damga vuracak olan bu stili kendinize özgü dokunuşlarla farklı şekillerde deneyebilirsiniz.

 

Siz de 2024 makyaj trendleri arasından kişisel zevklerinize en uygun olanları belirleyip özgün makyaj uygulamaları gerçekleştirebilir, tarzınıza göz kamaştırabilirsiniz. Günlük bakım rutininizde Vaseline Lip Therapy Yumuşatıcı Dudak Kremi Rosy Lips ürününü tercih edebilirsiniz. Onarıcı gücü ile dudak bakım ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayan dudak kremi içeriğindeki gül yağı ile dudakları dudaklar hafif bir renk kazandırır. Kuru dudaklar için uygun olan ürün dudaklardaki nemi hapsederek yumuşacık dudaklara sahip olmanızı sağlar. Vaseline dudak kremini kişisel bakım rutininize ekleyerek hayalinizdeki bakımlı dudaklara kavuşabilirsiniz.