0

Bir makyajın olmazsa olmazı maskara diyebiliriz. Doğaldan, gotiğe birçok farklı görünüm elde etmenin en önemli parçası. Hızlıca hazırlanmanız gereken zamanlarda bile kolayca sadece maskara ile gözleri ön plana çıkarmak ve makyajlı görünmek mümkün. Peki, maskara ile nasıl farklı görünümler elde edilebilir ve uygulamadaki ince detaylar neler?

Bilmeniz Gereken Maskara Hileleri-1 - Saç Bakım Güzellik Bilmeniz Gereken Maskara Hileleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Dumanlı Gözler

Maskarayı, kirpikleri ayırarak yukarı doğru sürmek yerine kirpik kökünden başlayarak yana doğru ileri geri hareket ettirin. Bu hareket kirpik diplerine bir yoğunluk verecek ve göz makyajınıza harika bir çerçeve oluşturacak. Diplerin ardından yukarıya çıkarken de yine aynı tekniği kullanarak sağ ve sola doğru hareketler ile sürmeye dikkat edin.

Kedi Bakışlar

Kedi bakışlara sahip olmak için maskarayı sağ dışa uzayacak şekilde bir hareketle sürün. Bunu yaparken birbirine yapışmamasına dikkat edin. Maskarayı kirpiklere tek tek uygulayabilirsiniz. Yapmanız gereken şey, her birini yukarı doğru değil dışa doğru fırçalamak olsun. Hacim veren maskaralar iyi birer şekillendiricidir. Hacim veren maskara ile bu işlemi yaparsanız kuruduğunda şekli bozulmaz, gün boyu verdiğiniz şekilde kalır.

Bonus: Maskaranın ardından görünümü tamamlamak için eyelinerı gözün bittiği yerden yukarı doğru çok ince şekilde çekebilirsiniz.

Bilmeniz Gereken Maskara Hileleri-3 - Saç Bakım Güzellik Bilmeniz Gereken Maskara Hileleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Daha Büyük Gözler

Gözleri büyük göstermek için maskara ile gözün merkezini vurgulamak gerekir. Üst kirpikleriniz için normal bir maskara kullanın ve kirpiklerin tam ortasını hacim veren bir maskara ile fırçalayın. Fırçayı dikey şekilde tutarak kullanmak uzun ve yoğun görünmelerini sağlar.

Retro Görünüm

Retro bir görünüme sahip olmak için elde etmeniz gereken en önemli şey kirpikleriniz üzerindeki topaklanma. Önce normal bir maskara kullanın, sonra hacimli bir maskara fırçasını dikey olarak aşağıya doğru sürün. Kirpiklerin farklı bölümlerinde de fırçayı yukarı doğru kaydırın. Bu hareketler maskaranın topaklanmasına ve oyuncak bebek gözü görünümü vermeye yardımcı olur. Ayrıca alt kirpiklerinizi maskaralamayı da unutmayın.

Ayrıca Kontür Makyajı Nedir, Nasıl Yapılır? yazımız da ilginizi çekebilir.