0

Yeni başlıyorken cilt bakımı dünyası biraz korkutucu olabilir. Rahatlatıcı serumlar, göz çevresi kremleri, peeling… Daha da önemlisi bunları haftada kaç kez, ne ölçüde cildinize uygulamalısınız? Bir de işleri daha da karmaşık hale getiren trendler var. Mesela cam cilt! Aslında tüm bunlar tek bir şeyi hedefliyor: Temiz, pürüzsüz ve nemli bir cilt görünümü.

Hepimiz, cinsiyet fark etmeksizin Instagram filtreleri olmadan ışığı yansıtan, ışıltılı bir cilde sahip olmak isteriz. Herkesin böyle bir cilde sahip olması gerçekçi olmasa da bunun için izlenebilecek ipuçlarından yararlanabilirsiniz. Zaten yağlı bir cilde sahip olanlar, cilt bakımının başlı başına zor olduğunu düşünüyor. Yine de bu ön yargıları bir kenara bırakıp yağlı görünmeden nemli görünen bir cilt elde etmek mümkün!

Yağlı Ciltle Nasıl Mücadele Edilir?-1 - Saç Bakım Güzellik Yağlı Ciltle Nasıl Mücadele Edilir?-2 - Saç Bakım Güzellik

Doğru ürünleri, doğru miktarda kullanın

Her şeyden önce ürün seçiminizi doğru yapmalısınız. Cilt için yağlı formüller tercih etmek, nemli görünmesini sağlamanın en iyi yolu gibi görünebilir ancak fazlası cilt gözeneklerinin tıkanmasına yol açar. Bu durum, erkekler için genellikle daha kötüdür, çünkü testosteron hormonu sebum üretimini tetikler. Cildiniz eğer kuru değilse, herhangi bir serum veya nemlendiriciyi az miktarda uygulayın. Ürünün kıvamına bağlı olarak yüzünüzde kalıntı bırakmadan yetecek kadar olması, hedeflemeniz gereken ideal miktar.

Peeling yapın

Cildinizin taze görünmesi için yapabileceğiniz en etkili şeylerden biri, ölü cilt hücrelerinden kurtulmak. Bunu AHA ve BHA olarak bilinen bileşenler aracılığıyla cildinizi soyarak elde edebilirsiniz. Fazla yağı gidermek ve cilde zarar vermeden ölü cilt hücrelerinden arındırmak için çalışan asitler, cilt bakımı rutinine kolay ama etkili bir katkı sağlar.

Yağlı Ciltle Nasıl Mücadele Edilir?-3 - Saç Bakım Güzellik Yağlı Ciltle Nasıl Mücadele Edilir?-4 - Saç Bakım Güzellik

Susuz kalmayın

Cilt bakımında hyaluronik asit, kutsal bir su gibidir. Cilt hücrelerinin suyu tutmak için doğal olarak ürettiği bu madde, esasen cildi nemli ve sıkı tutan şeydir. Cildimiz gençken cilde sıkılık veren kolajen ve elastinin olduğu, hyaluronik asit jeli içeren bir tabakaya sahiptir. Hyaluronik asit, ağırlığının 100 katına kadar su emebilir, bu nedenle nemli bir cilt görünümü için günde 2 litre kadar su içmeniz önerilir. Bununla birlikte evde kullanabileceğiniz hyaluronik asit içeren bakım ürünlerinden de yardım alabilirsiniz. Bu tür bakım ürünleri, hafif ve jele benzer kıvamları sayesinde özellikle yaz ayları için iyi bir seçenek.

Peki ya yağlı saç derisi bakımı?

Her insanın saç derisi bazen yağlı olabilir. Biraz yağ, doğaldır ve herhangi bir sorun teşkil etmez. Çünkü yağ (sebum), sağlıklı saçların korunmasına ve desteklenmesine yardımcı olur. Ama zaten yağlı bir cilde sahipseniz muhtemelen saçlarınız da daha çabuk yağlanır ve kirli hissetmenize yol açar. Doğal olarak cilt özellikleriniz, saç derinizde de kendisini gösterir. Neyse ki yağlı saç derisiyle mücadele ederken yararlanabileceğiniz bazı bakım önerileri var.

  • Öncelikle doğru bir şampuana yatırım yapın. Yağlı saç derisi için formüle edilmiş saç bakım ürünleri, saçlarınızın doğal yağ dengesini bulmasına yardımcı olur. Bu noktada size önerimiz Clear Men Maksimum Ferahlık Şampuan. Limon özlü içeriğiyle saç derisinin doğal dengesini kazanmasına yardımcı olmak için gözeneklerdeki yağı temizler.
  • Saçlarınızı yıkarken saç derinize nazik davranın. Bunu yaparken tırnaklarınızı kullanmakten ve saç tellerinde gereksiz sürtünme oluşturmaktan kaçının. Agresif ovalama, saç derinizi tahriş edebilir ve daha fazla yağ üretmesine neden olabilir.
  • Saç fırçanızı temiz tutun. Kirli bir fırçanın yeni yıkanmış saçlarda yeri yoktur. Fırçanız, yıkadıktan hemen sonra saçlarınızı kirletebilecek şekillendirme ürünleri ve yağ gibi maddelerle dolu olabilir. Bu nedenle şekillendirme araçlarınızı düzenli olarak şampuan veya yumuşak sabunla temizleyin. Aynı şekilde fırçanızın yağ ve kirden uzak kalmasını sağlamak için her kullanımdan sonra üzerindeki tüm kopmuş saç tellerinden arındırın.

Ayrıca Tüm Cilt Tipleri İçin Erkek Bakım Tüyoları yazımız ilginizi çekebilir.