0

2022 yılının saç renkleri, cilt bakımı, makyaj ve hatta ev dekorasyon trendleri belli oldu. Sırada en çok beklenilen moda dünyası trendleri var. Önümüzdeki kış sezonu ve hızla yaklaşan yaz sezonunda en çok hangi parçaları göreceğiz, hangi renkler popüler olmaya devam ediyor, hangi renkler hayatımızdan çıkıyor?  Eğer siz de trendlere göre yeni bir gardırop oluşturmayı bekleyenlerdenseniz yazımızı okumaya devam edin.

2022 Moda Trendleri, Son Moda Trendleri -1 - Saç Bakım Güzellik 2022 Moda Trendleri, Son Moda Trendleri -2 - Saç Bakım Güzellik

2022’de hangi renkler moda olacak?

Bu sezon gardırobunuz belki de ilk defa yeni renkler ile tanışacak. Kış sezonu olmasına rağmen, koyu renkler yerini şimdiden canlı ve açık renklere bırakmaya başladı bile. İşte önümüzdeki günlerde sık sık karşılaşacağımız renkler: leylak, sarı, pembe ve tonları, açık mavi, gece mavisi, karamel, krem, bej. Tabii bunların yanında her yeni yıla girerken dünya genelinde yılın rengini belirleyen, renk denildiğinde akla ilk gelen şirket pantone 2022 yılı trend rengini de açıkladı. Geçen yılın rengi sarı ve griyken, bu yıl Veri Peri isimli bir mavi tonu yılın rengi oldu. İlk kez yepyeni bir renk tonu yaratan Pantone, mavinin sabitliğini kırmızının heyecanıyla harmanlayarak yeni bir mavi renk tonu elde etti.

2022’de neler moda olacak?

Renklerin ardından gelelim en çok hangi parçaları göreceğimize. Yılın en büyük trendi nostalji!

Trençkotlar

70’li yıllardan beri neredeyse her sezonun trendleri arasında olan trençkotlar yeni yılda da popülerliğini korumaya devam ediyor. Sokak modasının da yükselen trend olması ile, trençkotlar her gardırobun olmazsa olmaz parçası haline geldi. Özellikle sezonun trend renklerinden olan krem, bej ve karamel tonlarında üretilen bu parçalar bahar sezonunda rahatlıkla kullanılabilen ve her stile yakışmasıyla da bilinen seçenekler arasında.

Oversize Paltolar

80 ve 90’lı yılların Oversize modası da yeni yılda en çok karşılaşacağımız modellerden. Tabii sadece paltolar ve ceketlerde değil, sweatshirt, tişört hatta eşofmanlarda da oversize modelleri sıklıkla göreceğiz. Henüz kış aylarının başındayken bir palto arayışındaysanız, dizinize kadar inen oversize kaşe ya da farklı dokuda bir palto tercih edebilirsiniz. İkonik, salaş ve güçlü bir duruşa sahip bu modelleri önümüzdeki birkaç ay oldukça severek kullanabilirsiniz.

Kesik modelli elbiseler

Son birkaç aydır, belirli bölgeleri dekolteli elbiselere denk geldiniz mi? Özellikle Bella Hadid’in giymesiyle trendler arasına giren bu modeller yeni sezonda birbirinden farklı seçeneklerle karşımıza çıkacak gibi duruyor. Özellikle göğüs ve bel bölgelerinde pencereleri olan dar kesimli elbiseler ve tulumlar özel davetlerin vazgeçilmeyecek parçaları arasında olacak.

2022 Moda Trendleri, Son Moda Trendleri -3 - Saç Bakım Güzellik 2022 Moda Trendleri, Son Moda Trendleri -4 - Saç Bakım Güzellik

Pullu miniler

Pul ve payetleri sevenlerden misiniz? En çok tercih edilen gümüş ve gold renklerdeki pullu elbiselerden gardırobunuzda bir tane varsa çok şanslısınız. Çünkü bu modellerin popülerliği bu sezonda da aratacak gibi görünüyor. Miniler son zamanlarda yerini midi ve uzun elbiselere bırakmış gibi görünse de popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek parçalar arasında yer alıyor.

Braletler

Dantelli, çiçekli, pullu… Birbirinden farklı birçok modeli bulunan braletler belki de listedeki en çok kullanılan parçalardan. Her mevsim kullanılabilmesi, günlük kullanıma, akşam yemeklerine ve hatta partilere bile uygun olması nedeniyle de moda trendleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Gardırobunuza birkaç danteli ve birkaç spor modelde bralet ekleyerek, ceket, gömlek, pantolon, etek hatta taytlarla bile kombinleyebilirsiniz. Braletlerin yanında bikini görünümlü sütyenlerin de yeni trendler arasında olduğunu söylemeden geçmeyelim. Uzun ipleri olan ve ipleri beliniz etrafında döndürerek kullanabileceğiniz bu sütyenleri 2022 ilkbahar-yaz sezonda bolca göreceğiz.

Püsküller

Aslında kült bir model olan püskülleri birkaç sezondur görmesek de şimdilerde yeniden ortaya çıkmaya hazırlanıyorlar. Özellikle deri ve süet ceketlere, pantolonlara ve hatta çizmeler çok yakışan havalı ve sofistike bir görünüm veren püsküller rüzgarda savruldukça enerjinizi de yükseltecek kıyafetler arasında.

Süveter ve pançolar

Süveterlerin geri döndüğünü 2021 yılının sonlarına doğru mutlaka fark etmişsinizdir. Gömlekler üzerine geçirilen desenli, yün ve örgü formda süveterler sezonun yükselen parçalarından. Tabii aynı zamanda bir süredir görmediğimiz pançolar da hızlı bir dönüş yaptı. Palto ve ceketlerin üzerine bile atılan pançoları bohem bir tarzınız varsa hiç düşünmeden gardırobunuza ekleyebilirsiniz.

Kovboy çizmeler

Yılın ayakkabı trendlerine geçersek; En göze çarpan modellerin kovboy çizmeler olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle vintage ürünlerin yeniden trend olmasıyla sivri burunlu, bileğin biraz üstünde biten ve desenli kovboy çizmeler ayakkabı seçenekleri arasında ön plana çıkıyor. Çorap çizmeler de yeniden hayatımızda olacak gibi görünüyor. Yeni modelleri merak ediyorsanız, bale ayakkabılarının hızlı bir giriş yapacağını söyleyebiliriz. Bilekten bağlamalı kurdeleleri olan ayakkabı modelleri ünlü ayakkabı markalarının yeni koleksiyonları ile ortaya çıktı. Sevilip sevilmeyeceği henüz belli olmasa da çoğu ödül töreni, event ve partide karşımıza kesin.