0

Kendinizi iyi hissettiğiniz bir evde yaşamak, sevdiğiniz eşyaların etrafta olması doğrudan ruh halinizle de bağlantı gösterir. Sıcak renkler enerjinizi yükselterek kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Birkaç bitki evin havasını değiştirirken, doğru dekorasyon evde alan açarak ferah ve huzurlu hissetmenize de yardım eder. Şimdilerde yeni yılın gelmesiyle beraber evinizde değişiklik yapmak istiyorsanız 2022 ev dekorasyon trendlerinden ilham almayı deneyin. İşte tasarımcıları oldukça heyecanlandıran yeni yılın dekorasyon trendleri.

2022 Ev Dekorasyon Trendleri ve Fikirleri -1 - Saç Bakım Güzellik 2022 Ev Dekorasyon Trendleri ve Fikirleri -2 - Saç Bakım Güzellik

Vintage parçalar

Aslında uzun yıllardır neredeyse her sezonun trendleri arasına giren vintage parçalar bu sezon biraz değişiklik gösteriyor. Özellikle 2022 salon dekorasyonuna bakarsak, modern parçaların yanına eklenmiş vintage bir sehpa ya da dolabın evinizin havasını değiştireceği ön görülüyor. Özellikle giyim, dekorasyon ve hatta güzellik dünyasında da ön plana çıkan sürdürülebilir ürünler ile eskiye olan ilgi de artıyor. İkinci el mağazaları ve bit pazarı denilen yerlerden alabileceğiniz birbirinden özel ve güzel parçalar çevreye daha duyarlı biri olmanızı da yardımcı olacak. Ayrıca vintage sadece sürdürülebilir bir seçenek olmakla kalmaz, aynı zamanda bulunduğu mekana farklı bir kişilik ve ruh da katar.

Dokulu kumaşlar

Özellikle koltuklarınızda değişiklik yapmak istiyorsanız, yeni sezonun dekorasyon trendleri arasında dokular olduğunu göz ardı etmeyin. Kadife, şerpa, bukle, örgü gibi dokular koltukların yastıklarında ön plana çıkacak gibi görünüyor. Tabii bu trendi yatak odasına da dahil edebilir, yatak örtülerinizi de bu dokulu kumaşlardan seçebilirsiniz. Bazı tasarımcılara göre yüksek tavanlı ve geniş evi olanlar duvar boyalarında da dokulu seçenekleri tercih edebileceğini söylüyor. Salonunuzda bir kolon mevcutsa, sadece bu kolonu da kabartmalı bir seçenek ile boyayarak 2022 dekorasyon trendlerine hızlı bir giriş yapabilirsiniz.

Ev bitkileri

Tabii ki son birkaç yıldır dekorasyon trendleri arasında olan ev bitkileri, bu sezon da yükselişte. Özellikle evinizde yer varsa sarmaşık bulunduğu ortama büyülü bir hava katabilir. Evinizin hol ya da antresine bir sarmaşık dolamayı deneyebilirsiniz. Bunun için duvara küçük bir çivi çakmanız ve sarmaşığı bu çiviye doğru büyütmeniz yeterli. Bunun yanında evin havasını ve enerjisini anında değiştirebilen bitkileri salonunuzun belli bölgelerine de yerleştirmeyi ihmal etmeyin. Büyük yapraklı salon bitkileri sadece enerji vermekle kalmaz aynı zamanda yeşil renkleri sayesinde salonunuzun modern görünmesine de yardımcı olur.

2022 Ev Dekorasyon Trendleri ve Fikirleri -3 - Saç Bakım Güzellik 2022 Ev Dekorasyon Trendleri ve Fikirleri -4 - Saç Bakım Güzellik

Dekorlar

Evlerimiz sadece içinde yaşadığımız mekanlar değil, aynı zamanda kim olduğumuz ve neyi sevdiğimiz hakkında da mesaj verirler. Bu yüzden aslında mobilyalar kadar önemli olan diğer şey de dekorlar. Evinize mutlaka sevdiğiniz ve baktığınızda sizi mutlu eden tablo ya da hazır resim asmayı deneyin. Yeni sezonun trendleri arasında olan ev yapımı dreamcatcher’lar, kasnaklara yapılmış resimler, el örmesi dekorlar da kullanabilirsiniz. Özellikle bohem bir tarzınız varsa ahşap bir dala bağlanmış beyaz kalın iplerden örülmüş düş kapanları tarzınızı yansıtmanıza yardım edecek.

Salon barları

Özellikle son 2 yıldır pandeminin hayatımızda olmasıyla, kahveden tutun, çeşitli kokteyllere kadar birçok içeceğin nasıl hazırlanacağı evde kendi kendimize öğrendik. Bu durum da tabii ki dekorasyon trendleri arasına salon barlarını ekledi. Salonunuzun bir köşesine ahşap, vintage ya da tamamen camdan oluşan bir bar ekleyebilirsiniz. Özellikle salonunuzda bir oyuk, kolon arkası gibi bölgeler varsa barınızı buraya yerleştirebilirsiniz.

Evcil hayvanlara özen alanlar

Pinterest sayesinde 2022 dekorasyon trendleri arasına giren evcil hayvan odalarına ne dersiniz? Tabii hepimizin evinde bunun için yeterli alan yok. Fakat salonunuzun ya da yatak odasının bir köşesini evcil hayvanınıza özel alan yaratmak için ayırabilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler oldukça basit: Birkaç oyuncakla dolu bir oyuncak sepeti, minder yatak ve halı. Birden fazla kediniz varsa, salonuna bir kedi merdiveni yapmayı de deneyebilirsiniz. Ahşap dokulu bir parça seçerek ortama farklı bir hava da katabilirsiniz.

Bonus: 2022 ev dekorasyon renkleri

  • Döşemelerde krem ve beyaz tonlar yerini sıcak renklere bırakıyor. Bej, açık kahve sezonun trendlerinden.
  • Dekorlar ve duvarlarda leylak, açık kahve, bronz ve portakal tonları da ön plana çıkıyor.
  • Koyu hardal özellikle mobilyalarda sık sık görülecek renklerden.
  • Siyah yine vazgeçilmez renkler arasında. Siyahı bu sezon vurgular şeklinde görebiliriz. Çerçeve kenarları, bölmeler, mobilyaların bir bölümleri siyah olan parçalar tercih edebilirsiniz.
  • Tümüne baktığımızda gri, soğuk mavi gibi cansız tonlar yerini daha canlı ve sıcak renklere bırakıyor.