0

Yeni bir yılın gelişi için heyecanlanırken yenilenmenin ve bazı değişiklikler yapmanın tam sırası. Son dönemde 2021 ile birlikte güçlü astrolojik enerji değişimlerinin de yaşanacağını daha sık duyar olduk. Eğer siz de tüm bunlara eşlik edecek fiziksel bir değişiklik arayışı içindeyseniz yeni bir saç kesimi ve rengi doğru yanıt olabilir. Karar vermeden önce profesyonellerin 2021 için belirlediği saç trendlerini incelemeyi unutmayın. İşte uzmanların ön gördüğü ve size ilham olabilecek bazı saç kesim trendleri.

2021 Saç Kesim Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2021 Saç Kesim Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Uzun ve dağınık kaküller

Pandemi sebebiyle evde geçen 2020 yılı süresince daha çok uzun ve dağınık saç modelleri hakimdi. Kesim konusunda da benzer sebeple bir çoğumuz büyük değişiklikler yapamadık. Bu değişiklik ihtiyacı 2020'nin sonlarına doğru kakül trendinin geri gelmesiyle kendisini gösterdi. 2021'de ise bunun devamı olarak kakül modasının zirve yapacağı ön görülüyor. Neredeyse kaşlarınıza değen uzun ve dağınık kaküllerle sizde yenilikçi ve modern bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kakülün gözlükle mükemmel uyan saç modellerinden olduğunu da unutmadan söyleyelim.

Küt saçlar

Eğer güçlü bir yenilik hayal ediyorsanız kuaförünüzle küt saç modelleri hakkında konuşmaya şimdiden başlayın. Çünkü 2021'de küt saç kesimlerine her yerde rastlayacağız. İster çok kısa ister orta boy olsun; bu trendi takip etmek için dikkat etmeniz gereken tek önemli şey saç boyunun eşit uzunlukta olması ve keskin görünmesi. Çene hizasında keskin bir hat şeklinde görünen saç kesimleri, bu yıl size beklediğiniz değişimi vadediyor.

2021 Saç Kesim Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2021 Saç Kesim Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Shag kesim

Saçlardaki retro stil geri dönüyor. Farklı boylardaki saç tutamları ve dağınık bir şekillendirme ile öne çıkan shag kesim hem çok doğal hem de oldukça farklı. Üstelik bu kesimi istediğiniz uzunlukta kullanarak stilinize göre de kişiselleştirebilirsiniz. Daha klasik bir görünüm oluşturmak içinse kesiminizi uzun ve dağınık kahküller ile birleştirmeyi deneyin.

Pixie kesim

Son yıllarda moda olan pixie saç kesiminin de 2021'de yükselişe geçeceği tahmin ediliyor. Saçları daha hacimli ve sağlıklı gösteren bu kesim, kısa olması sebebiyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Ayrıca tıpkı her daim kurtarıcı parçalar olan jean pantolon ve beyaz tişört ikilisi gibi sade ama stil sahibi görünmenin de en etkili yolu.

2021 Saç Kesim Trendleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2021 Saç Kesim Trendleri-6 - Saç Bakım Güzellik

XL katmanlar

Karantina döneminde birçok kadın saçlarını uzattı ve uzun saçın bakım gerektirmesi sebebiyle saç sağlığını belki de daha önce olmadığı kadar fazla önemsedi. Bu yıl uzun saçlarınıza hacim katmanın ve sağlıklı bir görünüm kazandırmanın harika bir yolunu daha keşfedeceksiniz: Kısalı uzunlu katmanlar. XL boydaki uzun saçlarınızı hareketlendirmek ve ona biraz şekil vermek için farklı boyda tutamlar kestirebilir, dağınık bir şekilde kurutarak son derece cool bir stil yakalayabilirsiniz. Ayrıca bu katmanlar ile evde kendi kırık saçlarınızı da temizlemiş olursunuz.