0

Son birkaç yıldır kaş modelleri sürekli olarak yenilik ve değişimler ile karşımıza çıkıyor. 90’lı yılların modası olan ince kaşların 2000’lerde yerini kalın kaşlara bırakmasıyla yeni trend kalın ve doğal kaşlar oldu. Uzun yıllardır kalın kaş modasının devam etmesiyle, birbirinden farklı birçok profesyonel kaş uygulaması da trendlere girdi. Güzellik merkezlerinde, microblading, kaş pudralama, kaş laminasyonu yaptıran kadınların sayısı da her geçen gün artıyor.

2022 Kaş Modelleri ve Trendleri -1 - Saç Bakım Güzellik 2022 Kaş Modelleri ve Trendleri -2 - Saç Bakım Güzellik

2022 kaş modeli trendleri

Öncelikle bu sezonda da doğal kaşların trend olacağını söyleyelim. Pandemide kapalı olan güzellik salonları ile güzellik uygulamalarına bir süre ara verilmesi, evde kendi kaşlarımızı almaya başlamamız ya da kaşların doğal haline bırakılması doğal görünümlü kaşların popülerliğini yükseltti. Tabii bununla beraber birkaç uygulama da hayatımıza girdi.

Yukarı taranmış kaşlar: Renkli, şeffaf kaş jelleri ve kaş sabunlarının ortaya çıkması ile yukarıya doğru taranmış ve kusursuz görünen kaşlar 2022 sezonunda da trend olmaya devam edecek. Doğal kaşların sadece bir fırça yardımı ile yukarıya doğru taranarak sabitlenmesi makyajın en önemli adımları arasında yer alıyor.

Kaş kalemleri: Gür ve kalın kaşların trend olması birbirinden farklı renkte ve formda kaş ürünlerinin de ortaya çıkmasına da neden oldu. Kaşlarınız arasında boşluklar varsa, kaş renginize uygun bir kalem ile kıl formunda çizgiler çizerek boşlukları doldurmaya devam edebilirsiniz. Tabii bunun yanında daha boyalı bir görünüm veren ve kaşlarının rengini belirginleştirmek isteyenler için kaş farları da popülerliğini koruyor. Her ne kadar kalemler kadar doğal bir görünüm yaratmasa da kaş farları da 2022 sezonunun trendleri arasında.

Kaş şekilleri: Gelelim hangi kaş şekillerinin trend olacağına. Bildiğiniz üzere kavisli kaş modelleri bir süredir çok sık görmediğimiz şekiller arasında. Özellikle çok derin kavisleri olan kaş modelleri ile bu sezonda da çok sık karşılaşmayacağız. Yüz şekline uygun düz kaş modelleri yükselişe geçiyor. Uzmanlar bu şekilde olan kaşların yüzü daha genç gösterdiğini de belirtiyor. Eğer kaşlarınızı evde kendiniz alıyorsanız; Kaşlarınızı Yüz Şeklinize Göre Alın yazımızdan tüm detayları keşfedebilirsiniz.

2022 Kaş Modelleri ve Trendleri -3 - Saç Bakım Güzellik 2022 Kaş Modelleri ve Trendleri -4 - Saç Bakım Güzellik

2022 kaş uygulaması trendleri

Microblading: Kozmetik bir dövme tekniği olan microblading uygulamasını mutlaka duymuşsunuzdur. Kıl tekniği de denilen bu uygulama, cilde yarı kalıcı pigment eklemek için birkaç küçük iğneden oluşan küçük bir el aletinin kullanıldığı bir dövme tekniği. Bu alet ile microblading uzmanları kendi kaşınızın rengine ve şekline göre bir işlem yaparak kaşlarınızın daha gür ve kalın görünmesine yardımcı oluyor. Özellikle son 2 yıldır da fazlasıyla tercih edilerek trendler arasında ilk sıralarda yer alıyor. 2022 yılında da microblading’in trend olacağı aşikar.

Kaş Laminasyonu: Kaşların yukarı taranarak şekillendirildiği, 3 aya kadar dayanabilen yarı kalıcı bir uygulama olan kaş laminasyonu da sürekli olarak kaş jeli ve kaş sabunu uygulamak istemeyen kadınlar arasında tercih edilmesi nedeniyle hızla trendler arasına girdi. Oldukça güzel bir görünüm veren ve hayatımızı kolaylaştıran bu işlem de 2022 sezonu güzellik trendleri arasında ilk sıralarda.

Kaş serumları: Tabii tüm bunlara baktığımızda kaşlar için trendlerin yalnızca makyaj ve uygulamalardan ibaret olmadığını söyleyelim. Kaşları doğal yollar ile gürleştirmek de sezonun en çok konuşulan güzellik trendleri arasında olmaya devam edecek. Yani kaş serumları ve bakım yağları ile kaşları doğal yöntemler ile güçlendirmek de en çok tercih edilen güzellik rutinleri arasında yerini koruyor.

Ayrıca Kaş Şeklinizi Muhteşem Gösterecek Tüyolar yazımız da ilginizi çekebilir.