1

2021 ilkbahar yaz sezonu koleksiyonları belki de ilk kez bu kadar zor şartlar altında belirlendi. Tasarımcılar, pandemi koşulları sebebiyle koleksiyonlarını ekiplerinden uzakta, büyük lojistik sorunlarla hazırladılar ve onları da sınırlı kitleye gösterilen videolar, dijital ya da sınırlı katılımcılı defileler aracılığıyla sundular.

Dünya bu belirsizlik ortamındayken moda tasarımcılarının bu ortamdan etkilenmesi de kaçınılmazdı. Tasarımcılar bazen insanın güçlü yönünü, bazen de umut, neşe ve eğlenceye duydukları özlemi koleksiyonlarına kendi tarzlarında yansıttı. Daha ölçülü ve rahat, her yaşa ve cinsiyete uyum sağlayan, 90’lar minimalizmi bunlardan biri. Evde geçirilen zamanın artışıyla daha klasik ve konforlu, form ve dokuda farklılaşan parçalar öne çıkıyor. Öte yandan modanın bir görevi de bizi hayal kurmaya yönlendirmek. Tasarımcılar burada rengi ve görkemi, yaratıcıkla birleştiriyor ve giyinmenin tadını yeniden keşfe davet ediyor.

Ayrıca bu yılın rahatlık trendinin devamı olarak konforlu ama bir o kadar da klasik parçalar. Bu bahar ve sonrasında gardıroplarınızda yer alacak parçalar ve stil önerileri için okumaya devam edin.

2021 İlkbahar Yaz Sezonu Moda Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2021 İlkbahar Yaz Sezonu Moda Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

90’lar sadeliği

Minimal ama seksi unisex parçaları, keskin ve grafik hatlarıyla 90’lar 2021 yazına güçlü bir dönüş yapıyor. Belli belirsiz transpan detaylar ve ince askı detaylarıyla önümüzdeki sezon 90’ların modern versiyonuyla tanışacaksınız. 

Baştan Ayağa Beyaz Giyme Tüyoları yazımız da ilginizi çekebilir.

Rengarenk giysiler

Pandeminin ne zaman sona ereceği bilinmese de yaz sezonu adeta pandemiye panzehir olacak.Tasarımcıların renklerle arası hiç olmadığı kadar iyi ve bu da iyimser koleksiyonlarla sonuçlanıyor. Gökkuşağı deseni, renkli çiçekler ve elbette çizgili giysiler sık sık karşımıza çıkacak.

2021 İlkbahar Yaz Sezonu Moda Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2021 İlkbahar Yaz Sezonu Moda Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Deri ceket

Sezonlardır baskın olarak gördüğümüz blazer, yerini deri cekete bırakıyor. Logo baskılı, spor, oversize ya da fütüristik versiyonlarıyla bu ilkbahar “biker” yani motorcu stil ceketlere yatırım yapmanızı öneririz. 

Deri ceket kombininize kılçık örgü saç modeli çok yakışacak. Kılçık örgü nasıl yapılır, öğrenmek için yazımızı inceleyin.

En önemli aksesuar: Maske

Şüphesiz ki maskelerimiz bir süre daha bizimle olacak. 2021 ilkbahar yaz defilelerinde de bu gerçeklik yerini buldu. Bazen kıyafetle aynı renk ve dokuda aksesuar olarak bazen de çok yönlü bir boğazlı kazağın parçası olarak karşımıza çıktı. Tasarımcılar güvenliği düşünürken stilden de ödün verilmeyebileceğini kanıtladı.

2021 İlkbahar Yaz Sezonu Moda Trendleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2021 İlkbahar Yaz Sezonu Moda Trendleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Balon kollar

Moda dünyasının en sevdiği detaylardan biri de omuzlar. Farklı şekillerde omuzlarla oynayan tasarımcılar önümüdeki sezon için kolları ultra hacimli balon kollara dönüştürdü. Omuz ve kollarda volume hazır olun.

Romantik elbiseler

2020’de davetler, düğünler de rafa kalktığı için uçuşan uzun elbiselerimizle buluşamadık. Tasarımcılar gelecek yaz bu özleme son verecek kat kat tüllerle kaplı, transparan, ışıltılı hareketleri olan zarif ve romantik elbiseler yarattı. 2021 yazı, pandemiye inat, feminenliği kutluyor.

Düşük bel

İnanması zor ama gerçek. 2000’lerin başını ele geçiren düşük bel geri geliyor. Hem de ev rahatlığında çalışmayla yeniden şekillenen ofis hayatından spor sokak stillerine her yerde karşımıza çıkacak.

2021 İlkbahar Yaz Sezonu Moda Trendleri-7 - Saç Bakım Güzellik 2021 İlkbahar Yaz Sezonu Moda Trendleri-8 - Saç Bakım Güzellik

Pembenin her tonu

Baharla birlikte kumaş ve dokularda cesur, parlak renklerden oluşan stiller göreceğiz demiştik. Sezonun en çok dikkat çeken rengi ise pembenin en sevilen tonları olan parlak pembe, fuşya ve sıcak pembe. Önümüzdeki yaz bu hem masum hem çarpıcı rengin tonlarını bolca görmeye hazır olun.

Sırt dekoltesi

Bu yıl moda tasarıcıları koleksiyonlarındatercihini sırt dekoltesinden yana kullandı. Plaj elbiselerinden gece elbiselerine, günlük bluzlardan resmi iş giysilerine kadar her parçada sırt dekoltesini görmek mümkün olacak, şimdiden bir tane edinmekte fayda var.

(Ayrıca Klasikler: Ceket ve Pantolon ve 2022 ilkbahar trendleri yazılarımıza da göz atabilirsiniz.)