0

Tiktok hayatımıza girdiğinden ve oldukça popüler bir uygulama olduğundan beri aslında birçok trendi de kendi içinde belirleyerek hayatımıza dahil ediyor. Nasıl ki ev dekorasyonları trendleri için pinterest’ten ilham alıyorsak, moda, makyaj, bakım gibi konulardaki trendler için artık tiktok’a bakmaya başlayabiliriz.

Dizilerden, filmlere, konserlerden, festivallere hayatı yakından takip eden tiktok kullanıcıları bu dizi ve filmlerde ve hatta fashion week’lerde gördükleri kombinleri ve saç makyajları kendi içeriklerine dahil ederek trendleri takipçileri ile paylaşıyorlar. Hatta marka çekimlerinde seçilen modeller bile tiktok’tan keşfediliyor.

İşte moda dünyasını değiştiren Tiktok’a göre bu yıl en çok karşılaşacağımız parçalar neler, ne nasıl kombinlenir ve alışveriş listenize neler ekleyeceksiniz sorularının cevabını sizin için hazırladık. Hazır bahar geliyorken, yazlık gardırobunuza ekleyeceğiniz trend parçalardan ilham almanın tam zamanı!

2022 TikTok Moda Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2022 TikTok Moda Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Çiçekli tulumlar ve elbiseler

Yazlık tulumların trend olacağınız, alışveriş yaptığımız mağazalarda sık sık görmemizden ötürü tahmin etmiştik. Tiktok’erlar da videolarında giydikleri çiçekli tulumlar ile bu parçaların popülerliğini arttırdı. Yazlık dolabınıza çiçekli tulum ve elbiseleri eklemeyi bir yere not edebilirsiniz. Genellikle kedi kadın görünümü yaratan dar tulumlar bu sezon çok moda. Özellikle yazın kısa kollu ve şort şeklinde dar tulumlar ile hem her yerde rahat edebilir hem de oldukça şık görünebilirsiniz.

Tüyler

Sanıyoruz bu sezon minimalizmi biraz kenara bırakıyoruz. Çünkü şatafatlı tüylü kıyafetler sezonun en çok sevilen trend parçaları arasında. Pantolon paçalarına, ceketlerin kollarına eklenmiş tüylerin ardından havaların ısınmasıyla tüylü mini elbiselerle de sık sık karşılaşıyoruz. Elbiselerin etek kısımlarının rengarenk tüylerle dolu olduğu kıyafetler ile davetlerde göz kamaştırabilirsiniz.

Opera eldivenleri

Geçen sene hayatımıza fırtına gibi giren Brigerton dizisinin ardından etkileri hala devam ediyor. Hepimiz dönem işlerini çok seviyoruz, kıyafetler, makyajlar ve saçlar size de büyüleyici gelmiyor mu? İşte bu çekicilik de trendlere uzun ve birbirinden farklı desenlerde eldivenleri ekledi. Kıyafetlerinizin özellikle de elbiselerinizin tamamlayıcısı olarak dirseklerinize kadar gelen şık ya da eğlenceli birkaç eldiven satın alabilirsiniz. Hatta bu sezonun gelinlik trendleri arasında da tül ve saten eldivenler oldukça popüler. Tüylü kıyafetlerle de çok yakıştıklarını söylemeden geçmeyelim.

2022 TikTok Moda Trendleri-3 - Saç Bakım Güzellik 2022 TikTok Moda Trendleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Braletler

Geldik şüphesiz hepimizin en sevdiği parça olan braletlere. Son 2 yıldır neredeyse her mevsimin trend parçası olan bra’lar bu sezon da popülerliğini korumaya devam ediyor. Ceketlerin ve tül bodylerin içine giyilerek kombinlenen bu parçalar birbirinden farklı renk ve desenlerde olması nedeniyle de çok fazla tercih ediliyor. Özellikle düşük bel pantolonların da trend olmasıyla, karnınızı ve göbeğinizi sergilemek öne çıkan moda trickleri arasında. Düşük bel Jean üstüne bir bra ve tül bir body ile bahar mevsimini dikkatleri üzerinize çekerek geçirebilirsiniz.

Platform topuklular

Platformlar geri döndü! 70’li yıllarda popüler olan ve herkesin çok sevdiği platform topuk neredeyse 2000’li yılların başına kadar hayatımızdaydı. Ardından çıkan stilettolar ve son birkaç yıldır gördüğümüz kalın ve kısa topuklu sandalet ve terliklerin ardından herkes platform topuklu ayakkabılarını kaldırdı. Fakat platformlar bu sezon geri dönüyor. İçine birbirinden farklı desende çoraplar giyilerek kullanılan platformları defilelerde zaten görmeye başlamıştık. Fakat tiktok’er’ların da sıklıkla tercih ettiği bu ayakkabı modeline sahip değilseniz hemen bir tane edinebilirsiniz.

Triko süveterler

Bu trendi üzerinizde taşımak için son birkaç ayınız olabilir. Triko süveter trendini tiktok kullanmayanların da mutlaka gördüğüne eminiz. El örgüsü gibi yapılan modeller, şekiller, desenler ile dolu rengarenk süveterler kombinlere farklı bir boyut kattı. Gömleklerin üzerine giyilen bu omuzdan kolsuz parçalara sahipseniz, modayı yakından takip ediyorsunuz demektir. Siyah İspanyol paça pantolon ya da Jean üzerine bir gömlek ve bu triko süveterlerden giyerek istediğiniz her yere gidebilir ve o ortama hemen uyum sağlayabilirsiniz.

2022 TikTok Moda Trendleri-5 - Saç Bakım Güzellik 2022 TikTok Moda Trendleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Oversize Jean ceketler

Özellikle baharın vazgeçilmezi kot ceketler de son yıllarda olduğu gibi oversize modelleri ile karşımıza çıkıyor. Özellikle ceketinize uygun renkte giydiğiniz yine bir Jean pantolon ile harika bir bütün yakalayan bu modeller yaz akşamları da elimizden düşmeyen kıyafetlerimiz arasında. Sezonun kabarık mont trendini oversize ile yakalayan Jean ceketler de belki tüylü modelleri ile karşımıza çıkabilir ne dersiniz?

Bonus: Işıltılı ve rengarenk makyajlar

Tabii bir de her daim kombinlerin tamamlayıcısı olan makyaj trendlerinden bahsetmeden yazımızı sonlandırmayalım istedik. Özellikle Euphioria dizisinden sonra anından yükselerek trendlerde ilk sıraya oturan ışıltılı ve simli makyajlar bu yazın modası olacak. Gözlerin kenarlarına takılan taşlar, renkli farlar, rengarenk eyeliner’lar ile enerjinizi yükseltecek görünümler yakalayabilirsiniz.

Kendinize hemen renkli bir far paleti edinerek bahar ve yaz mevsimini ışıl ışıl bir görünüm ile karşılayabilirsiniz. Göz pınarlarınıza sürdüğünüz pembe, mavi, yeşil farlar gözlerinizi de ön plana çıkaracak. Ayrıca bu sezon makyajda ıslak görünüm modası da hakim. Yani daha sıvı bir formda olan göz makyajları ve dudak parlatıcıları da sezonun trendleri arasında.

Ayrıca 2022 ilkbahar trendleri yazımız da ilginizi çekebilir.