0

2021 İlkbahar/Yaz sezonu için moda dünyası, geçen yılın anısını silmek üzere daha hayat dolu, neşeli bir yandan da rahat ve fonksiyonel koleksiyonlar yarattı. Koleksiyonların bu rolünü paylaşan diğer öğeler de elbette aksesuarlar. Sezonun trendlerine birlikte göz atalım.

Spor terlikler

Sezon podyumlarında alıştığımızın aksine en popüler ayakkabılar sneaker, stiletto veya sandalet değildi. Dönemin ruhundan ötürü rahatlığı ön plana alan spor terlikler havalar ısındığında hayatımızda önemli bir yer kaplayacak. Biraz daha stil katmak isterseniz marka logolu veya kısa topuklu versiyonları da trendler arasında.

2021 Aksesuar Trendleri - Saç Bakım Güzellik 2021 Aksesuar Trendleri - Saç Bakım Güzellik

Market çantaları

2020’de, pandemi kıstılamaları gereği, belki de en çok ziyaret ettiğimiz yerlerden olan marketlerin çeşit çeşit çantası moda dünyasına da taşındı. Örme, hasır veya geri dönüştürülmüş pamuk kumaşlı büyük çantalardan, makrome ve deri dokulu olanlara kadar çeşit çeşit büyük torba şeklinde çantayla karşılaşacağız.

Yüksek sandaletler

Yazın olmazsa olmazı sandaletler bu defa platformlar üzerinde yükseliyor.  Yani hem rahatça yürüyebilecek hem de iddianızı koruyacaksınız. Nasıl kmbinlediğinize bağlı olarak da bazen ölçülü bazen de vamp. Seçim sizin.

2021 Aksesuar Trendleri - Saç Bakım Güzellik 2021 Aksesuar Trendleri - Saç Bakım Güzellik

Minimal çantalar

Son dönemde, özellikle pandemi sürecinde,  hayat biçiminizde sadeleşme kararı aldıysanız, size iyi bir haberimiz var. Trendler sadece bu sezon değil zamansız olacak çantaları işaret ediyor. Minimalist ve orta büyüklükte, her duruma uyum sağlayacak bu çantaların renkleri siyah, beyaz, kırmızı gibi sade ve formları ise klasik.

Su matarası

Başta şaşırtıcı gelebilir ancak sürdürülebilirlik moda dünyasının en büyük gündemiyken plastik kullanımını azaltacak bu aksesuar da elbette podyuma taşındı. Bir çanta gibi askılı su matarası tasarımlarıyla hem dünyaya daha az zarar vermiş hem de stilinize farklı bir dokunuş yapmış olacaksınız.

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik 2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Telefon kılıfları

Hayatınızın en önemli parçası haline gelen telefonunuzun kılıfı da tasarımcılar taraafından unutulmadı. Sezonun aksesuarlarından biri de anneannenizinki gibi zincirli telefon kılıfları. Farklı renk ve boyutlarda, hatta bazen tuhaf tasarımlarda zincirli kılıflardan biriyle telefonunuzu bir yerde unutmanız imkansız.

Maske

Biliyoruz ki, maskeler bir süre daha bir yere gitmiyor. Bu yüzden tasarımcılar da maske konusuna kendi dokunuşlarını yaparak bu önemli parçayı bir aksesuar gibi konumlandırdı. Filtre, zincir, kurdele gibi materyaller ekleyerek farklı bir stil yaratmak mümkün.