0

Sıcak yaz aylarında pek çok kişi terlemekten şikayet eder. Terleme sonucu ortaya çıkan kokuya karşı ise çoğunlukla deodorantlara başvurulur. Deodorantlar ter kokusunu gidermek amacıyla geliştirilmiştir. Deodorantlar ile kullanılan antiperspirant sprey çeşitleri ise terlemeyi önlemek amacıyla üretilir. Pek çok kişinin tercih ettiği antiperspirant deodorant nedir, antiperspirant vs deodorant arasındaki farklar nelerdir ve deodorant kullanımı nasıl olmalıdır öğrenmek için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Antiperspirant ve Non-antiperspirant Deodorant Arasindaki Fark Nedir?-1 - Saç Bakım Güzellik Antiperspirant ve Non-antiperspirant Deodorant Arasindaki Fark Nedir?-2 - Saç Bakım Güzellik

Antiperspirant Nedir?

Deodorant alışverişlerinde karşımıza çıkan seçeneklerden biri de antiperspirant deodorant. Antiperspirant, kelime anlamı olarak terleme önleyici demektir. Bu ürünler alüminyum tuzları gibi aktif içerikler aracılığıyla ter bezleri üzerinde geçici bir tıkaç görevi görerek terlemeyi önleyen kozmetik ürünleri olarak bilinir. Antiperspirantların ter bezlerinin üstünü jel tıkaçlar ile kapatarak ter salınımını azaltmaya destek olduğu söylenir. Söz konusu tıkaçlar, hareket ettikçe ve cilt kendini yeniledikçe yok olur. Ter salınımının azalması ile birlikte kötü koku oluşumundan sorumlu bakterilerin üreme ihtimali de düşmeye başlar. Bu sayede antiperspirantlar, terlemeyi önlemenin yanı sıra koku giderici role de sahiptir. Ayrıca antiperspirant çeşitleri tıpkı deodorantlar gibi güzel kokuya sahip şekilde de üretilebilir. Siz de “Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Önlenir?” diye merak ediyorsanız içeriğimizi okuyarak konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

 

Antiperspirant Nasıl Kullanılır?

Ter kokusunu önleyen deodorant ve ter önleyici antiperspirant ürünleri aynı şekilde kullanılır. Antiperspirant ürün kullanımı için cilt temiz ve kuru olmalıdır. Ürün kullanımı için en ideal zaman duş sonrasıdır. Duş sonrasında antiperspirant uygulaması yapıldığında kötü kokulara karşı uzun süreli koruma elde edilebilir. Duştan sonraki uygulamanın ardından gün içinde ihtiyaç halinde ürün kullanımı tekrarlanabilir. Tekrar uygulamalarında da yine cildin temiz ve kuru olması gerekir.

 

Antiperspirant ürünlerinin ana bileşeni tuzlardır. Bu tuzlar ürün kullanılmadığı zaman şişe içerisinde çökme yapabilir. Bu nedenle kullanım öncesinde deodorant şişesi iyice çalkalanmalıdır. Alkol bazlı ürünler ise kullanım öncesinde çalkalama gerektirmez. Ter önleyici deodorant ürünleri doğrudan cilde uygulanmalıdır. Çünkü tekstil ürünleri üzerine uygulanan ürünler kötü kokular ile mücadele edemez. Ayrıca kıyafetler üzerine uygulanan ürünlerin kokusu vücut kokusu ile karışarak istenen etkiyi yaratmaz. Aerosol, krem, stick ve roll on antiperspirant gibi dört farklı çeşide sahip olan ürünler arasından ihtiyaçlarınıza en uygun modeli seçebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Antiperspirantların yanı sıra “EDP, EDT, EDC Parfüm Nedir?” diye merak ediyorsanız içeriğimize hemen göz atabilirsiniz.

Antiperspirant ve Deodorant Arasındaki Fark Nedir?

Deodorantlar kendi içinde Antiperspirant ve Non-Antiperspirant olarak iki çeşide ayrılır. Bu ürünlerin temel amaçları, vücudu ter kokularına karşı korumak olsa da aslında bu iki ürün de aynı amaç için farklı şekillerde çalışır.

 

Non Antiperspirant Deodorantlar: Non-Antiperspirantlar terlemeyi engellemez, geçici bir çözüm olarak ter kokusunu maskelemek için formüle edilmiştir. İçeriğindeki bileşenler bakterileri uzaklaştırarak kötü koku oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Antiperspirant Deodorantlar: Antiperspirant ise genellikle ter gözeneklerini geçici olarak tıkayan bileşenler içerir ve terlemeyi engelleyerek ter kokusunun oluşmasının önüne geçer.

Antiperspirant Faydaları Nelerdir?

Deodorant ve antiperspirant ürünlerinin tercih edilmesinin üç temel nedeni var: koku, nem ve ıslaklık. Koltuk altları, vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla ter bezine sahiptir. Ayrıca tüm gün kolları, gövdenin yanında tutmak gözeneklerin nefes almamasına ve daha hızlı terlemesine sebep olur. Bu da gün içinde kişiyi oldukça rahatsız eder. Kıyafetlerde ter lekelerinin oluşmasına ve kötü kokuların yayılmasına da neden olabilir. Koku oluşumu ise aslında ter sebebiyle olmaz. Terin kendi kokusu yoktur. Kokuyu ciltteki teri parçalayan bakteriler üretir. Koltuk altlarının nemli ve sıcak olması bu bakterilerin aktif çalışmasına neden olur.

Bu yüzden deodorant kullanmak kritik öneme sahiptir. Komple bir koltuk altı bakımı için Rexona ürünlerinden sprey, roll on ve stick tarzda non-antiperspirant deodorant ve antiperspirant deodorant seçenekleri arasından ihtiyacınız olanı seçebilirsiniz.

Antiperspirant Zararları Nelerdir?

Antiperspirant deodorant kullanımı bazı durumlarda cilt üzerinde belirli riskleri beraberinde getirebilir. Aşağıda antiperspirant deodorant zararları hakkındaki detayları bulabilirsiniz:

 

  • Doğal içeriğe sahip olmayan ürünler cilt yüzeyine temas ettiği zaman cilt kanseri riskini artırma eğilimi taşır.
  • Antiperspirantlar, içerisinde yer alan çeşitli kimyasallar nedeniyle vücut üzerinde yanma, kabarma, yara oluşumu ve tahriş gibi istenmeyen sonuçlara sebep olabilir.
  • Koltuk altında kullanılan deodorantların içerisindeki alüminyum maddesinin de meme kanseri riskini artırdığı bilinir. Alüminyum maddesinin deri ile direkt teması pek çok kronik hastalık riskini de doğurabilir.
  • Alüminyum ve çeşitli mineral tuzlara sahip ürünlerin onaylanmış ve sağlık kontrolünden geçmiş ürünler olması hayati risk oluşturmaması açısından gereklidir.

 

Titizlikle incelenmiş ve gerekli sağlık kontrollerinden başarı ile geçmiş ürünler etkili kullanım özellikleri sergiler ve güvenilir ürünler olarak kabul edilir. Siz de ihtiyaçlarınıza göre en iyi ter kokusu önleyici ürünü hemen belirleyebilirsiniz. Deodorant seçimin yanı sıra Vücut Kokusunu Azaltmanın 6 Yolu adlı içeriğimizi okuyarak çeşitli çözüm önerilerine göz atabilir ve vücudunuzda istenmeyen koku oluşumunu kolayca önleyebilirsiniz.